Mage Knight

En røff start for røffe krigere
En røff start for røffe krigere

En lørdag uten andre aktiviteter tilbyr brettspillere en gylden anledning å få prøvd ut spill som gjerne tar litt lengre tid enn man har på en vanlig spillekveld. Mage Knight faller glatt i denne kategorien og kan spilles gang på gang. Jeg var en tur innom Outland i Stavanger tidligere på dagen og oppdaget utvidelsen til Mage Knight. Jeg sendte en liten teaser-sms til Skillz, som kort tid senere ringte meg fra butikken og lurte på hvilke kort han trengte for å sleeve.

Vi valgte å kjøre Conquest Blitz, da er det bare to dager og to netter samt litt ekstra fame-poeng for å bekjempe monstre. Helt i starten møtte vi ingen roaming monstre, bare fort og magikertårn. Vi fikk en hard start og tok imot mange wounds, noe vi ikke er vant med så tidlig i spillet. Men vi fikk fjernet wounds både med discard og healing kort tid etter. Skillz og jeg kjørte helt forskjellig taktikk, og han gikk sin egen vei bort fra meg. Jeg havnet midt oppi en smørje med fort, men taklet dem ganske lett. Jeg fikk dermed en svær hånd med kort på mine runder og brant gjennom bunken min mye raskere enn Skillz.

Skillz gikk vestover mens jeg gikk nord
Skillz gikk vestover mens jeg gikk nord

Jeg forlot området og utforsket videre, og Skillz kunne ikke la meg beholde så mange fort, det ble altfor stor fordel for meg. Så han angrep dem og tok over et par av dem. Han oppdaget den første byen, omringet av to dragetokens som ville bli med i kampen om han gikk rett inn i byen. Jeg var langt unna og ingen trussel for ham, så han angrep byen. Han hadde magi som hindret den ene dragen i å delta i kampen, og han fikk knust unna alle som forsvarte nivå 3-byen. En kostbar seier for Skillz som måtte brenne av mange kort og manakrystaller – noe han hadde mange av!

Vi gikk helt tom for ekstra mana denne runden
Vi gikk helt tom for ekstra mana denne runden

Like etterpå oppdaget jeg leiren til den onde generalen. Det kostet meg ingen berømmelse siden befolkningen ikke vet om han er slem eller ei, men for meg var han bare i veien. Jeg gjorde et godt angrep og tok ned hans verste skapninger. Til slutt var det bare småpell som gjenstod, og de få wounds jeg mottok var ingen problem. Jeg ville få en del minuspoeng for the most beating-tittelen, men det fikk være. Han skulle ned! Og så var spillet over.

En voldsom fin slutt
En voldsom fin slutt

Og igjen så avslører sluttellingen noe som alltid overrasker, og det er hvor jevnt det alltid er mellom Skillz og meg i dette spillet. Bare ett lite poeng skilte oss denne gang med 77 og 78 poeng, og Skillz trakk det lengste strået denne gang. En meget flott runde med Mage Knight nok en gang.

Vi avsluttet med en runde Lost Cities. Skillz hadde ikke prøvd dette før og ble overrasket hvor kjapt og greit dette spillet var, og satt god pris på taktikken som spillet bydde på. Vanskelige valg i dette spillet, spesielt om du får kort som du ikke vil gi bort til motstander, men samtidig ikke bruke selv.

Hvilke kort skal jeg kaste denne gangen?
Hvilke kort skal jeg kaste denne gangen?

2 kommentarer til «Mage Knight»

  1. Ja det er sjeldent at utgivelser gir en bedre spillopplevelse. Det er så mange spill som ikke er gitt ut ennå som jeg ennå ikke har fått sett engang, så de er ikke så gøye. Men utvidelsen hjalp på Mage Knight, enig i det 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: