I am Spartacus!

Marog fikk ikke være med sist mandag, og Kivi klødde i fingrene etter å spille litt igjen. Og med 1. mai dagen etter, er det mulighet for å være oppe litt lenger for de voksne. Men de voksne blir fort barn igjen når det kommer brettspill, spesielt om det handler om å svike hverandre og slåss i en arena. Men først, et spill som Kivi har lengtet etter å få prøve: Star Trek: Next Generation – The Deck Building Game.

"What? We don't have Shields?! Noooooooooooooooooo!"
What? En skrivefeil på kortet?! Noooooooooooooooooo!

Dette er et annet Deck Building-spill som virkelig låner fra spillet Dominion, men som i tillegg inneholder flere funksjoner slik som angrep, reise, diplomati og utforskning. Sist gang vi prøvde det var det med 2 spillere, denne gangen med 4. Ikke full besetning, men likevel mange nok til å få et godt inntrykk av det.

Ingen turte å gjøre noen form for utforskning i begynnelsen. Det var altfor skummelt. Så det gikk mange runder med kjøp av nye kort. Mange runder. Kivi følte seg ikke helt komfortabel med systemet og informasjonen han hadde tilgjengelig, og terget resten til å gjøre et forsøk å utforske. Kaoleena gjorde det aller først, og fikk kanskje det verste kortet. Det er verd 200 poeng (av 400 for å vinne spillet), men er nærmest umulig å få til. Skipet hennes ble ødelagt, men det er ikke så altfor farlig i dette spillet.

Takras utforsket rett etter og angrep skipet som kom mot ham og vant. Kivi prøvde så etterpå, men var ikke like heldig med forsøket. Han fikk minus i form av å miste discard-kort (noe han ikke hadde) og samtidig et skip med seierspoeng (noe han ikke hadde). Marog gikk etterpå og brukte diplomati for å få seg et nytt flaggskip. Deretter gikk det beine veien for Marog som egentlig ikke hadde noen form for motstand resten av spillet. Men senere kom det et kort som Takras avslørte som var veldig godt for Kivi. Han fikk bytte sitt flaggskip og ta et av Marogs skip som ga poeng. Selvsagt valgte han det sterkeste. Og plutselig var begge to like langt.

Herfra var det bare spørsmål om flaks, å trekke det riktige kortet fra utforskningsbunken og å overvinne det. Og det ble selvsagt Marog. Kivi og Kaoleena ville ha en omgang til, men både Takras og Marog hadde sett seg lei av dette spillet for i kveld. Ikke et spill man spiller flere ganger etter hverandre. Det tar rett og slett for lang tid til det. Vi brukte omlag 90 minutter på dette, og over halvparten av tiden på ikke å utforske.

Men så var det tid for selveste hovedretten! Spartacus! Sist Takras spilte det slo det ikke så godt an, men han hadde lovet å prøve det igjen med 4 spillere. Kivi sa pent «ja» til å spille det, siden han har sett filmen med Kirk Douglas. Men dette er fra serien, og inneholder flere hus, slik som Solonius(Takras), Tullius (Kivi), Batiatus (Marog) og Glaber (Kaoleena). Alle med sine forskjellige styrker. Vi begynte helt fra innflytelsesnivå 1 og det var duket for en helaften med svik og lureri. Fantastisk!

Første runde handlet om å få seg penger fra innflytelseskortene og spare så godt man kunne. Takras ble den aller første Host, men kampen var lite spennende og lite penger ble vunnet. Likevel ble ingen skadet. Men så begynte moroa. Alle hadde forstått hvordan dette spillet ble spilt. Man må spille de andre spillerne. Kivi hadde ingen problemer med dette, og stolte lite på noen av de andre. Det samme gikk for resten. Marog skaffet seg tidlig litt Favor til sin beste (og sterke) gladiator, mens Kivi fikk det samme bare kort tid etter. De var meget sterke, og senere gladiatorer kunne ikke måle seg med dem. Takras hadde Varro som tjente rikelig med penger når det ble nok skade i arenaen, så mye at Varro tjente seg selv inn igjen og vel så det. Men noen sterke gladiatorer var det ikke. Kaoleena hadde Barca som sin sterkeste og senere eneste gladiator.

Kaoleena overrasket med plutselig seier.
Kaoleena overrasket med plutselig seier.

Innflytelsen gikk fort opp for Marog, men når noen leder i dette spillet, er det ikke alle som vil spørre ham om hjelp for å hjelpe ham. Og han blir selvsagt mistenkelig når noen først gjør det, for de kan fort gjøre en harmfull gjerning mot ham selv. Siden han nektet å ta imot hjelp, fikk han også lite hjelp da han spurte om det samme. Så plutselig hadde alle innhentet ham på innflytelse.

Takras ble senere invitert til å presentere en gladiator, noe han egentlig ikke ville. Men kokken hans – en slave – hadde laget dårlig løkmat i det siste og kunne godt halshugges. Med sine tre terninger kom altså Kivis egen gladiator med 5 terninger i angrep. Men slaven slapp å miste hodet, han ble bare skadet. Værten følte synd på kokken, men ikke minst syns de det var greit at Takras kunne få beholde en elendig kokk og få stadig mer lidelse. Så kom det til helbredelsesfasen, men terningen sa «1», hvilket betyr død. Men Takras brukte sin healer til å trille om igjen og da ble det … «1» igjen. Kaoleena følte for ham og det ble trillet på ny. «5». Kokken overlevde og ble frisk! Tragisk hendelse.

Senere var det kamp mellom Marogs Champion og Kivis sterke kriger med 2 publikumsfavører. Marog vant så vidt det var, men klarte å skade ham. Takras var værten og ble presset til å drepe Kivis gladiator. Men det ville koste ham selv 2 innflytelse. Hva ville han gjøre? Bare for å gjøre ting interessant valgte han å drepe Kivis gladiator. Innflytelsen fikk han igjen bare runden etter. Men han kunne fått 12 om han ikke hadde gjort det forrige. Noe må man ofre. Runden gikk rundt til Kaoleena som fikk seg mye innflytelse og gikk fra 9 til 12 i samme trekk. Hun ble en overraskende vinner, og alle måtte bøye seg i støvet for Domina Glaber.

Dette var et helt annet spill enn sist, med utrolig mye latter og spenning. Terningene gjør gladiatorkampene interessante, spesielt siden alle spillerne er involvert, enten via egne gladiatorer eller via veddemål. Pluss i boka!

Som en avslutter skulle Kivi få bryne seg på Ubongo 3D. Han hadde øvd på Ubongo Extreme miniutgave forleden dag, men dette er helt andre boller. Det ble en hard utfordring for ham, men ingen han ikke iherdig prøvde å løse. Takras klarte alle løsningene i begynnelsen, men mistet grepet etter hvert og lot seieren gå forbi. Kaoleena hadde sikret seieren to runde før finalen, siden hun hadde mange røde krystaller nok til at ingen klarte å innhente henne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: