Mage Knight klatrer seg til topps i Skill Hill

Kim begynner å få dreisen på det
Kim begynner å få dreisen på det

Det er ikke ofte store hovedretter kommer på bordet, så da Skillz fant ut at Takras var på hans side av fjorden, kalte det inn til en runde med en stor og god rett for å innvie Skill Hill. Takras hadde nylig fått seg Descent Second Edition. Kim skulle også være med, og er sporty og klar til hvilket som helst spill, så da falt valget på Mage Knight, spesielt etter at Skillz hadde forberedt denne retten tidlig og alt var klart til å spises.

Flotte komponenter
Flotte komponenter

Å begynne på Mage Knight er som å komme på et fint selskap, hvor det ligger 5 forskjellige typer bestikk på hver siden av tallerknen. Men du begynner ikke bare i en kant og jobber deg innover, her må du vite nøyaktig hvilken gaffel som skal inn i hvilken dessert! Skillz gikk systematisk gjennom etiketten for spillet, og Kim prøvde så godt han kunne å henge med, men var også ofte i forkant av Skillz. Dette er ingen rookie vi snakker om. Skillz fortalte om alle mulige ferdigheter som kunne anskaffes underveis, og hvilke egenskaper hver helt hadde som gjorde dem unike.

”Dette er er feigt spill. Alt vinkler seg mot Skills…”

– Kim

Godt i gang med Blitz-scenariet, så vi skulle få litt fortgang i sakene. 2 dager og 2 netter, og spillet var over. Men veien dit viste seg å være lengre enn vi regnet med. Plutselig var klokken 23, og vi var ikke halvveis engang. Men tiden fløy avgårde, selv om ventetiden mellom hver tur viste seg å være av drastisk karakter. Kim brukte litt tid på å se forskjellene på basic og advanced del av kortene, men der har vi alle vært i dette spillet. Forvirringen blir komplett når du får mana krystaller, manasteiner og mana fra poolen og det plutselig dukker opp et kort til som gjør tilsvarende, men denne gangen IKKE trill en terning.

Kl 20:30
Kl 20:30
Klokken 23:30
Klokken 23:30
Wounds
Wounds

Takras gikk all in med tanke på å ta imot wounds. Hans karakter kunne bruke dette til hans favør, og kunne på den måten sørge for at kortene havnet i discard-bunken og samditig gjøre nytte for seg. Dette var en god taktikk og han fikk gjøre mye. Men uheldige «valg» av monstre gjorde at han ikke fikk gjøre det han ville likevel, tross hans spell på natta som ga 8 i siege fire attack. Selvsagt hadde fienden 5 defense med fire resistance… Uflaks! Skillz hadde også litt tilfeldigheter, men med sin ranged attack på 2 + 4, så fantes det ikke hindringer, omtrent. Kim var litt mer forsiktig med sine handlinger, men klarte fint å komme opp i nivå og bli sterkere. Han var litt usikker på hans karakters strategi, som stort sett handlet om influence. Han kom seg godt opp i favør med lokalbefolkningen og dermed få god rabatt på enheter. Takras var bare brutal og var absolutt ikke i favør med folket. Skillz holdt en fin balanse mellom snill og grei og allting.

Endelig fant vi en by
Endelig fant vi en by

Det var langt over midnatt, og 3. runde var i gang. Takras annonserte i starten av runden at dette ble den siste for hans del, ellers ble det altfor sent. Vi hadde akkurat oppdaget noen byer, og prøvde å lade opp til et ordentlig angrep mot en av disse. Men så godt gikk det ikke. Takras tok istedet og angrep et keep i aller siste runde, og lot en av hans folk ta skaden for ham. Skillz hadde en enorm kombinasjon (se video), med mange krystaller, mange handlinger og mye rot. Og alt han fikk var 4 XP og en keep. Det samme som Takras gjorde med bare 3 kort og 1 krystall. Det er med andre ord et spill med mange muligheter. Digg!

Kim sjekke ut den andre siden
Kim sjekke ut den andre siden

Skillz valge først hvilken Tactic han skulle velge, og Kim etterpå. Kim hadde sett seg ut et fantastisk godt kort fra enhets-listen denne runden, men valgte å gå etter Skillz likevel. Til hans store skuffelse så kjøpte Skillz akkurat det kortet som Kim hadde sett seg ut, sammen med et advanced action kort. Sånn går det når man selv stiller seg bak i køen, ikke ulikt Funkenschlag.

Vel i mål og runden var slutt. Takras hadde en full hånd med bare wounds, og ennå 6 kort igjen i Deed-decken, mens både Kim og Skillz satt på hhv 1 og 2 kort hver. Sånn kan det gå å bli litt for brutal mot folket.

Det ble en jevn seier, men vi burde selvsagt spilt en til runde, nå som alle hadde bygd opp decken sin slik de ville. Men når klokka er 1 og det er en helt runde igjen, så er det på tide å sette en slutt for kvelden. Takras lå bare 2 poeng bak Skillz. Han ga et wound-kort til Kim, siden Kim var nærmest Takras’ heltefigur på kartet. Hadde han bare husket å gjøre det i begynnelsen av turen sin, hadde det blitt likt på brettet.

Sluttscoren Kim hvit, Takras rød, Skillz grønn.
Sluttscoren Kim hvit, Takras rød, Skillz grønn.

Mage Knight The Board Game er absolutt et flott spill, det er det ingen ting å si. Men! Det tar tid. Sånn totalmessig så går tiden veldig fort, litt for fort, siden kvelden er over når det føles som den akkurat har begynt. Men det som tar tid er ventingen til det blir din tur igjen. Dette er samtidig et spill hvor du ønsker å følge med på hva motspilleren gjør, for det har store konsekvenser for hva du kan gjøre, og det er lett å gjøre feil her. Det var godt vi valgte «hurtig»-scenariet 🙂

3 kommentarer til «Mage Knight klatrer seg til topps i Skill Hill»

  1. Jeg syns det er gøy å kikke på bildene 20:30 vs 23:30 og se hvor lite forandring det faktisk er i bildet 🙂

  2. Synes vi skylder Kim «kudos» her – til tross for hans enorme skepsis mot selve temaet så hev han seg inn i det og beholdt et åpent sinn. Eller som han sa selv: «Spillet var OK. Jeg forsto fort at jeg måtte bare se bort fra at dette hadde med tusser og troll å gjøre, men heller burde fokusere på mekanismene.» 😉

  3. Det må jeg si meg helt enig i, om det ikke er helt hans greie. Han liker jo temaet godt i Age of Gods, men da er det også litt mindre tusser og troll enn det er lureri og fanteri 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: