Sesongåpning torgsjakken

Sykkel, sol og torgsjakk - kan livet bli bedre?!?
Sykkel, sol og torgsjakk – kan livet bli bedre?!?

9. mars, dagen etter alle damenes bursdag var det mennene som skulle erobre scenen igjen. Og mens folk hutrer i seg utepilsen, eller står på beinhardpakket ski i fjellet har et snev av sommer ankommet Jørpeland. PGs junioravdeling var klar for en liten luftetur, noen sogar med ny sykkel for anledningen. Og når Sveinmain hev hver sin softis på som lokkemat tok det ikke lange turen før 2 sjakkspillende unggutter var klare for å innta Jørpeland Torg. Vel fremme var det litt spenning om vi hadde tatt med riktig nøkkel og om låsen ikke hadde rustet fast. Sjakk-skapet til Saulius hadde holdt stand både storm og stille men det var ikke støvtett! Men ingen damer skulle spille så det var det ingen som brydde seg om, og støvet var ikke værre en at en klarte å skille de hvite og de svarte brikkene fra hverandre. Svart fikk lov å begynne denne gangen, og tok raskt intitiativet i kampen. Et dronningbytte underveis åpnet spillet og utslagsfaktoren var stor. Kampen sto og vippet med 2 hester og 2 løpere igjen hos begge spillerne. Så kom avgjørelsen. Svart så ikke at han kunne slå den hvite hesten med sin, dermed tok hvit og laget lasagne av den svarte hesten istedet og da hvit klarte å få en bonde over så løpet meget kjørt ut for svart. Men hos juniorene er ikke utslagsspillet like enkelt. Hvit med hest, løper og dronning klarte å presse den enslige svarte kongen hardt. Hadde til og med 2 muligheter til å sette sjakk-matt uten å se det. Dermed klarte plutselig den svarte kongen å ta hvit dronning! Vi fikk en klassisk avslutning med hest og løper, som skulle presse svart konge. Det gikk som det endte. Kongen ble presset inn i et hjørne uten i stand til å flytte, og uten å være i sjakk. Remi, dvs. premie til begge i form av soft is og drops ventet.

Ikke mye som skjer i Jørpeland sentrum en vanlig lørdag i mars, men med en gang torgsjakken kommer ut av skapet, så stimer folk til. Først en del barn, så voksne menn som heller vil se på sjakk enn å være med kona inn i diverse klesbutikker. Mange blide smil som synes det er kjekt med litt torgaktivitet. Til slutt kom en mor med en unggutt på 16 innom – kanskje regionens nye Magnus Carlsen, hvem vet. Men han hadde spilt sjakk i 6 år allerede og var veldig interessert i spillet. Mailadresser ble utvekslet så får vi se om sjakk-klubben får litt rekruttering, eller om han joiner PG ved en senere anledning. Time will show.

To storfornøyde gutter mette på sjakk og softis syklet glatt det lille stykket hjem, og skal ikke se bort fra at det blir sjakk på torget en lørdag eller søndag med det første!

Torgsjakken på Jørpeland har åpnet for sesongen – velkommen til å ta den i bruk. Tilbudet er gratis og nøkkel kan lånes på Sport1 Jørpeland:-)

2 kommentarer til «Sesongåpning torgsjakken»

  1. Meget kjapt insta-innlegg fra samme dag det kom ut! Og vi må tydeligvis får opp kvinneandelen i sjakk før de blir for vanskelige å skille fra hverandre.

  2. Må nok ta med vaskefille neste gang, eller få opp sjakk-kvinne-andelen ja. Tipper det første blir lettest å få til…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: