2 mann, 3 spill, 4 sesjoner

Inland Port, en tomannsutgave.
Inland Port, en tomannsutgave.
Hollender begynner å mykes opp mot terningspill.
Hollender begynner å mykes opp mot terningspill.

Det rumlet i magen til Hollender, han trengte et påfyll med brettspillernæring. Takras hadde fått noen nyheter etter MidWinter, og da var det ikke vanskelig å få frem en lettfordøyelig rett: Le Havre! Men denne gangen skulle de inn i den mindre havnen, i 2-mannsutgaven The Inland Port. Dette spillet var overraskende lett å lære, og det er i likhet med Agricolas 2-mannsutgave ingen masing etter mat. I denne utgaven er det kun handlingene som gjenstår. Du kan bygge eller bruke et bygg på din tur, og evt. selge bygg til halv pris. Byggene plasseres ut på et brett med en beveglig skive som setter verdien på byggene, og samtidig gjør at de kan bli «glemt» og må selges. Økonomien i dette spillet var også meget interessant, med et rutenett som forteller hvor mye ressurser du har, men du kan ikke bevege deg utfor kanten i rutenettet. Så hvis du står helt til høyre, og egentlig skulle fått mer inntekt, så blir du stående stille. Du må finne et bygg som kan flytte deg oppover eller til venstre i stedet.

Spillet hadde runder fra A-L, hvor startspiller alternerte, og hver runde hadde økende antall handlinger. Det var utrolig lettspilt, men over halvveis ble valgene plutselig mye verre. Men all ikonografi var lett forståelig, og vi kunne bruke byggene av hverandre mot litt betaling. Til slutt var det poengtelling, og overraskende for begge to hadde Hollender stukket av med seieren. Le Havre: The inland port var en god forrett som var unnagjort på en halvtimes tid.

Dominion-skaperen har skapet nok en Spiel des Jahres fra i fjor.
Dominion-skaperen har skapet nok en Spiel des Jahres fra i fjor.

Hollender var ennå sulten, og hadde lyst å smake Kingdom Builder, et smak han ikke hadde kjent siden det kom ut. Regelforklaringen måtte til, men Hollenders mage var litt utålmodig og glemte å kjenne på lukten godt før vi satte i gang, og mistet et par essenser underveis. Hollender fulgte rådet til Takras under regelforklaringen, og stengte seg inn i et område tidlig så han kunne bevege seg videre senere. Takras valgte en skog, men fikk skog på kortet sitt 3 ganger på rad deretter, og ble låst til ett område. Retten var fordøyd før det hadde gått 30 minutt, og smaksoppsummering var et faktum. Hollender likte maten godt for hvor lang tid det tok, mens Takras syns den smakte ganske tørt. Hollender gikk også av med seieren her.

Til slutt et avslutter som Takras ikke har smakt siden Spill-o-rama, nemlig D-Day Dice. Et samarbeidsspill (!) med terninger (!!) som Hollender gjerne ville prøve (!!!). Det som er unikt med dette spillet er tematikken og hvor godt det fungerer mot mekanismen. Vi skal innta en strand under andre verdenskrig, denne gangen Omaha Beach, og til slutt innta bunkeren i enden. På veien opp blir vi stadig beskutt av fienden, og vi mister soldater. På veien må vi finne utstyr, bruke mot for å komme oss videre, og samle sammen andre oppløste tropper underveis. Dette er et hardt spill, men illustrerer godt hvor tøft og uforutsigbart det kan være i krig. Lik som Memoir ’44 så er det mange scenarier å spille, og mye tilfeldighet som bestemmer utfallet. Men følelsen av kontroll er der, og samarbeid er fullt mulig om vi snakker sammen. Vi var ikke så flinke til å dele ressurser denne gangen, mest fokusert på å overleve selv. Takras døde før vi var halvveis, og Hollender hadde ingen ting å gå videre med. Dårlig planlegging mtp beholding av spesialister som trengs mot slutten.

Ny runde, denne gangen satt reglene godt og vi visste hvilken motstand vi kom til å få. Samarbeidet gikk bedre, og denne gangen litt heldigere med terningene halvveis. Men vi kom bare til sektor 7 og 8, og da mistet Hollender sine siste menn, mens Takras hadde 18 igjen etter å ha telt opp, bare litt klar til neste runde. D-Day Dice er et kjapt og godt samarbeidsspill, med flotte komponenter.

2 kommentarer til «2 mann, 3 spill, 4 sesjoner»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: