Gjensyn med Civilization

Maten var klar til servering
Maten var klar til servering

Kivi har nettopp oppdaget at det finnes en brettspillklubb, og når han hører at det finnes et spill som ligner på Civilization V dataspillet, så stod ørene på stilk. Derfor ble det en ekstra introduksjonsrunde for Kivi, hvor Takras, Marog og Kivis kone Maria tok på seg oppgaven å bli den nye store sivilisasjonen. Dette er vel et gateway-spill til hans kone, som er vant med Settlers of Catan?

Utrolig hvor stor plass dette spillet tar
Utrolig hvor stor plass dette spillet tar

Vi droppet utvidelsen så godt vi kunne, og tok kun med de nye ressursbrikkene og evt. underverk som kunne finnes. Reglene er enkle å forstå da, men Marog hadde en tilpasningsrunde når det gjaldt oppsparing av gull. Dette var ikke akkumulativt, som spilt med helt i begynnelsen for et års tid tilbake.

Takras fikk seg Spania, og fikk med det en god start i spillet, da han fikk utforsket 3 landbrikker og bygde dermed 3 gratisbygg som han ikke hadde låst opp. Marog ble Tyskland, og det var lagt opp til strid pga. dette. Kivi fikk lov til å være Romerne, mens Maria ble Kleopatra, og fikk seg også en god start med et flott underverk som lot henne bygge et bygg helt gratis i en by hver eneste runde.

Marog var sterkt engasjert med å rette fokus mot Takras, men verken Maria eller Kivi ønsket å gjøre noe spesielt for det. Det var inntil Takras satt en figur på Kivis yttegrense i hans andre by, da ble det strid. Takras hadde bare 3 kort mot Kivis 5, men likevel gikk Takras av med seieren med 1 overlevende kort. Takras måtte imidlertidig fjerne figuren sin til tross, men fikk seg et godt bytte. Takras gikk så til angrep mot Marog, etter ønske fra Marog, for å «bevise» at Takras var farlig og ond. Takras vant igjen, og Marog begynte å fokusere mer på krig, siden han tross alt var tyskerne. Maria nærmet seg Takras fra sin side, men trakk seg tilbake igjen etter de andre kampene var løst.

Krig mellom Marog og Kivi
Krig mellom Marog og Kivi

Det ble enormt lite fokus på kultur, og bare Maria var klutivert nok til å tenke på det. Takras prøvde å følge i sporene, men det utgjorde svært lite i spillets store sammenheng. Figurer var over hele kartet, og ingen var trygge mot å havne i strid. Klokken nærmet seg imidlertid sent, og alle skulle på jobb dagen etter. Vi valgte å avslutte spillet tidlig, og de nye gjestene sa seg enige i at Takras vant, selv om Marog ikke var helt enig. Men ingen vant, siden det var altfor, altfor tidlig å slutte av.

Spillet var flott, nok en gang, men slik er det når vi ikke har tid til å fullføre. Neste gang: ikke jobbe dagen etter 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: