Midwinter; hangover

Mange PG-ere hadde deltatt på vinterens store brettspillhappening i Haugesund denne helgen. Mandagen etter en spillhappening er det igjen en normal PG-dag. Skjønt det var en del frafall og de som møtte var imidlertid Midwinter-påvirket! Saulius og Sveinmain måtte begynne med en ny søknad til neste års Midwinter og måtte holde seg hjemme (for å spille In Love?). Takras og Black Ant møtte i kveld, men begge trakk seg halvveis kvelden med tretthetssymptomer.  Til og med kameraet som hadde filmet hele helgen, var ikke operasjonell. Men verten Kaoleena hadde hatt en festlig ettermiddag med visse ingredienser og var i god stemning. Hvem ellers møtte? Jo Kim kom alene med fergen og Peter var i god gang med å lese regler til to nye spill han nylig hadde kjøpt. Hollender var den femte som kom og dermed kunne en ny brettspillmandag starte.

Som ventespill ble Kims High Society spilt. Noen mente at dette spillet var bedre enn Einfach Tierisch, men det ser i hvert fall annerledes ut. Det ble mye taktikk og det var Kaoleena som la inn det ene etter det andre høye budet. Vi håper for Marog at det var ikke hun alene som la inn bud på Villaen! Peter klarte å holde hodet kaldt og vant med knapp margin. Kaoleena hadde lite overraskende minst penger.

Black Ant kom og hadde med seg Funkenschlag. Det ble lagt inn to sterke vetoer, slik at Hollender ofret seg og kunne spille med Takras og Kaoleena. Valget falt på Castles of Burgundy. Siste gang dette ble spilt av disse tre, var nok Burgunds dåp i PG i Grotten for en god stund siden. Da vant Kaoleena lett, mens Takras ble nummer to før Hollender. Denne gangen hadde Hollender mest erfaring og viste raskt sine kombinasjoner for å få inn flest mulig brikker i riket sitt. Kaoleena klarte å holde følget og avsluttet det ene etter det andre område. Takras var som regel raskt ferdig med bare to handlinger. Tempoet i spillet lå såpass høyt at noen ganger ble det nesten bommet på valg av terningene. Heldigvis var Kaoleena skarpsynt. Kaoleena klarte å få 8 forskjellige bygg i ett område og tok en stor ledelse. Men spillet er ikke slutt før siste telling, slik at Hollender kom raskt tilbake. Takras hadde endelig fått litt sving på handlingene sine og fikk mange poeng de siste rundene. Hollender hadde god tilgang til gruver (og kunne lett kjøpe sentrale brikker). I tillegg hadde 4 gule brikker som ville gi ham mange bonuspoeng (mer enn 40 poeng). Kaoleena hadde også noe bonus, slik at takras’ sluttspurt kom for sent. Hollender vant med god margin.

1. Hollender 236 2. Kaoleena 201 3. Takras 180

Takras var mest overrasket at spillet gikk så fort. Takras reiste hjem og en annen trett spiller Marog hadde kommet.

Funkenschlag-guttene hadde sine vanlige og spenningsfulle momenter i England/Irland. Peter ble opplevd som favoritt, men tok noen risikoer på slutten. Dermed kunne både Kim og Black Ant få billige sentraler. Black Ant fikk 50-sentralen som ikke behøvde noen brennstoffer. Black Ant vant nok en gang og økte sin ledelse i PGs egen Funkenschlag sammenlagt. Alle opplevde nok en gang at dette spillet får man aldri nok av. Det kommer sikkert flere sesjoner framover.

1. Black Ant 17 byer (41 E mer enn nr2) 2. Kim 17 byer 3. Peter 15 byer

Marog og Hollender fant Mallorca elller Finca nede i spillkjelleren. Kaoleena klarte som første å få 7 bonuspoeng for en rekke 1-6. Marog hadde mange store brikker, mens Hollender hadde samlet en del like frukter og fikk alle de første fire bonusbrikker. Dermed tok Hollender nok en gang revansj på Kaoleena som husker godt en strålende seier på PG galla 2012. Finca er forresten kjekt og kjapt!

1. Hollender 64 2. Kaoleena 45 3. Marog 32

Trette Marog oppsøkte horisontalen og dermed ble neste spill en 4-player. Peter ble ikke helt enige med seg selv om reglene var forstått, slik at Kaoleena foreslo Fortuna. Ett flott utseende spill med en dose flaks. Samtidig er det en interessant mekanisme i form av valg av kort (handlingen). Det var mer å forklare enn vi trodde og dermed kom spilletiden tok å bli en utfordring. Kims ferge venter nemlig ikke! Etter få runder hadde alle forstått hva de skulle gjøre, selv om Kim mente at han ved starten lå på etterskudd. Han fikk to ganger straff for dårlige terningkast. Peter og Kim opplevde at spillet styrte dem istedenfor motsatt. Hollender hadde noe mer kontroll på sakene, men Kaoleena klarte å trekke de beste bonuskortene og vant til slutt med 1 poeng. Kaoleena likte spillet, Hollender noe middels, mens Peter og Kim vil søke sin fortuna i andre spill.

1. Kaoleena 19 2. Hollender 18 3. Kim 16 4. Peter 15

Det ble tatt ett vinnerbildet, men referenten har glemt hvem som var fotografen?!

IMAG1172

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: