Sveinmains MidWinter VI

Spillbaggen
Spillene som var med til Slakthuset

Midwinter 6 sto for døra og endelig skulle jeg få ei hel helg til spilling uten kone(ikke så vanskelig) og barn. Guttungen ville være hjemme etter å ha vært på de 3 siste MidWinterene og dermed var det frie tøyler til å spille hva en måtte ønske i 3 dager til ende. Black ant skulle også samme veien, fra Jørpeland til Midwinter, og dermed slo vi følge. Vi varmet opp med Reeperbahn um halb zwei på ferga oppover for å komme i gjenge til arrangementet. Vel innlosjert i Haugesund plukket vi opp TerjeL på veien og alt lå i rute. Et kurs i lukeparkering fikk vi i Salhusveien, men ingenting skulle stoppe oss fra å komme oss til MidWinter. Baggen full av godbiter så innstallerte vi oss i hos en arrangementskomite som til og med hadde tenkt på duker brodert med MidWinter logo på! Imponerende.

Parkering
Lukeparkering i Haugesund…

Konkurranseinstinktet er stort på Haugalandet har vi oppdaget for lenge siden, og turneringer var det mange av. Jeg hadde tidligere år brukt mye tid på turneringer, men fant ut i år også at kosespilling i hyggelig lag var et bedre alternativ selv om opplegget var meget profesjonelt gjennomført. Crocinole, Pitchcar og Tablecurl ble unntakene, da de går raskt unna og er fine å fylle søndagen med:-)

 

KingdomsKingdoms – første spill ut av Reiner Knizia – ikke ulikt Beowulf som både Black ant og meg hadde testet tidligere. Thor var grei og lærte oss reglene, mens vi var grei og lærte han å spille spillet på en ny måte. PGs aggressive spillestil overrasket han nok noe og det ble bygget over en lav sko, nesten hele veien. Black ant hadde mest uttelling og fikk sin førte seier. 6/10

EgiziaEgizia – var et greit ønske på fredagen og meg, Black ant, Terje og Geir Harald/Takras skulle utforske Nilens bredd. Ikke mitt favorittspill, men et spill som er helt ok og kan spilles av og til, så også denne gangen. Spillet ble heller ikke bedre av at jeg vant over Black ant med et fattig poeng, selv om det selvsagt var gøy!!! 4/10

Kebabbyen – ja ikke alle byer har slike kebabsjapper som Haugesund og kveldsmaten ble inntatt der, bare et steinkast fra Slakthuset. Kan absolutt anbefales, men la den grønne pepperen ligge igjen bak disken…9/10

Louis XIV – var med i sekken, et spill både jeg og Black ant liker, så hvorfor ikke kose seg Louis xivlitt med dette en fredagskveld! TerjeL var ikke vanskelig å be 2 ganger så derfor tok vi en tur til Solkongens slott. Spillet er alltid en fryd og skaper alltid en del tette dueller. Black ant bruker å være vanskelig å slå i dette, og TerjeL hadde mer enn nok å følge med på, så derfor ble det en del kniving mellom oss 2, og klarte heldigvis å trekke det lengste strået:-) 8/10

KolejkaKolejka – det best tematiske spillet i 2012, et av mine favoritter var Ingmar og TerjeV, klar for å teste. Meg,  Black ant og Saulius tok en kjapp tur tilbake til Polen på 1980tallet hvor pengene rådet, mens det ikke fantes varer i butikken. Hva gjør en da, jo stiller seg i kø. Og varene kommer men ingen vet hvor, før det er for sent, men da kan en hoppe til riktig kø, snike eller stenge butikken for de som tror de skal få varer. Black ant klarte å fullføre handlelista si først og ble den nye Lech Walesa. Mye moro og et perfekt spill å avslutte en vellykket fredag på. Thor loser oss fint ut døra, og godt å vite at spillene og utstyret er i trygge hender – MidWinter har tenkt på alt! 9/10

Lørdag:

Vi var akkurat ankommet i tide til Hey! Thats my fish-turneringen lørdag kl. 11, men med 16 stk foran i køa var jeg for sent ute. Jeg, Black ant og TerjeV sto der, da det kom en beskjed fra oven: Skal vi spille tullespill, eller skal vi spille noe skikkelig. Hvor det kom fra vet ikke jeg, men straks etterpå satt vi alle 3 rundt et bord og spilte Last will.

Last willLast will – var et spill jeg hadde et stort ønske om å prøve før helga, og TerjeV var flink til å lære dette bort. Her er også temaet fantastisk da en skal bruke opp mest mulig penger på kortest mulig tid.  Jeg og Black ant gjorde det vi kunne og jeg følge jeg var godt i gang. Jeg kunne lønne gartneren og kokken min i luksushuset mitt for 10 dollar hver runde, men så måtte jeg selge huset for å lønne de og dermed forsvant de med i hussalget og strategien min døde hen. TerjeV derimot styrte lett mot seier. 7/10

MacaoMacao et flott handelsspill med roundell og det hele skulle jeg endelig få testet ut. Hadde alltid sittet på feil bord tidligere, men nå var jeg på rett plass. Takras, TerjeV og Black ant var klar til en tur med handel og vandel. Selv med mange parametere var dette et helt overkommelig spill uten for mye vondt i hode faktor som en del av de nye WP spillene har. Strategien ble å alltid få et kort unna så en ikke fikk minuspoeng. I tillegg fikk jeg bydeler ved siden av seg som gav poeng på slutten, og prøvde å trekke inn rikelig med kubber hver runde, noe en kunne bestemme selv. På slutten ble det en del seiling og varelevering. Noe gjorde jeg riktig da jeg vant overlegent, men hva vet jeg ikke… 9/10

Kinamat – ble det også tid til. En bedre middag på den lokale kinarestauranten var så absolutt å anbefale. Billig og godt – knegg, knegg…7/10

Skøyter – Black ant visste skøyteisen var god etter mye kulde og TerjeL hadde anbefalt oss Eivindsvatnet. Litt morsjon etter mye stillesitting kombinert med stål-is og flott ettermiddagssol gjorde at vi tok 3 timers spillavbrekk. Kunne ikke fått det bedre og hadde hele vannet alene. Ble 3 runder totalt og friske og raske tok vi turen tilbake til Slakthuset for mer spilling og moro. 10/10

Souvlaki warsSouvlaki Wars – ErnaV var klar til å spille sommerens kupp fra de greske øyer. Her skal en servere junkfood til sultne folk som sto i kø. En viss morofaktor var det i spillet hvor tegningene på kortene var festlige og speilet virkeligheten. De muskuløse skulle ha kjøtt, mens de mer runde ville bli servert pommfritz og cola. TerjeL som hadde ankommet tok over  plassen til Black ant som ville spille Eclipse resten av kvelden. TerjeV ble dagens helt med noen stygge kort mot Erna, til stor moro for meg og TerjeL, som forøvrig tok hjem seieren, mens Erna stakk og spilte semifinale i Qwirkleturneringen. 5/10

MexicaMexica – et av mine desidert favorittspill var selvsagt med i baggen. TerjeV og TerjeL var klar for en tur til Atzekerenes hovedstad Mexica. Spillet fungerer veldig godt med 3 spillere og måtte være ferdig på 1,5 timer til TerjeV skulle spille poker kl. 22. Mexica sviktet ikke og klokket akkurat inn. TerjeLs monsterbygging i uferdige byer avsluttet spillet og TerjeV ble en verdig vinner. 10/10

Crocinole, Tablecurl og Pitchcar samt Kebab ble testet litt før TerjeV plutselig var tilbake, utslått av Pokeren og var klar for mer spilling. Village var førsteønske men det var opptatt. Men Terje hadde med sitt eksemplar og åpnet lokket for å se alle klistermerkene, for så å lukke det igjen:-) Terje foreslo Kingdoms og Kingdoms ble det.

Kingdoms – en ny kjekk gjennomspilling med TerjeLs dette vil jeg kjøpe etter MW spill. TerjeV bygde friskt men ble straffet hardt av Dragen, og dermed var han ute av dansen. Jeg tok hjem seieren etter mye heldig bygging underveis. Nok en kjekk gjennomspilling. Må hjem å friske opp Beowulfen min som ligger å støver hjemme!!! 8/10

AlchemistAlchemyst – TerjeV ville lære oss dette. Regler på 4 sider er som regel en fordel, men kan også være en bakdel hvis en har utelatt for mye. Men etter en del streving fikk vi endlig knekt koden, og da hadde også MW Einar ankommet. Spillet var enkelt å forstå og oppskrifter på heksedrikker ble laget og kopiert, med premie til kopieringsmannen og til opphavsmannen. Vanskelig å se noen stragegi i spillet, men de andre likte det. 5/10

Kingdom BuilderKingdom builder – såpass enkelt at det kan læres og spilles i løpet av 30 minutter. Det var det jeg lovte, men om vi klarte det er litt usikkert. En gjennomspilling tidligere hadde gjort at jeg syntes spillet var litt skuffende, men TerjeV viste oss hvordan dette skulle gjøres. Han fikk den ene fordelen etter den andre og brukte flyttene sine godt. Jeg prøvde å henge på det jeg klarte og syntes plutselig spillet ble mye dypere og mer strategisk enn tidligere, og det ble en god opplevelse. Slo TerjeV med et poeng også og sent klokkeslett kan manipulere karakteren min: 8/10

Thor loste oss ut nok en gang og spillene var i trygge hender.

Søndag:

Søndagen er alltid den herligste dagen i MidWinter. Mett av spilling går en rundt å suger inntrykkene inn og går over på de praktiske spillene.

En fornøyd vinner bak stolpen:-)
En fornøyd vinner bak stolpen:-)

Pitchcar – skal alltid prøve å vinnes, og sølvmedalje fra fjoråret skal forsvares. Kvartfinale mot Black ant, så et semifinaleheat mot familien Geir Harald, Kathy + niese. Følelsen av å være svensk i et norsk skispor, var til å ta å føle på, men klarte å sikre 2. plassen og finaleplass. Finalen mot Saulius, Geir Harald og Hjelmevik Senior ble så jevn som fryktet. Alle fulgte hverandre og feilknips eksisterte nesten ikke. Hadde karret meg opp på 2. plass bak Geir Harald i siste hopp ble litt for løs i knipset. Jeg sklei dermed forbi og fikk noen nervøse minutter med svette fingre før jeg kunne gå i mål som vinner. 10/10

Tablecurl – ble en kort affære mot Black ant, han vant 4-0 og dermed ble kursen satt mot Crokinolebordet. Black ant ble forøvrig tapende finalist… 5/10

Crocinole – Nils ventet i 8. delsfinalen, så ble det Kathy i kvartfinalen før Geir Harald som tapende finalist skulle gi meg hard motstand i semien. Til slutt var det bare Ingmar igjen, men makan til spiller med stålfingrer skal en lete lenge etter og han vant suverent og et gavekort på 500 kroner på spillskrinet. Premien var allerede utdelt da finalen måtte spilles i etterkant. 8/10

Ingen over, Ingen ved siden - det finnes bare en Takras:-)
Ingen over, Ingen ved siden – det finnes bare en Takras og selvsagt Einar Hansen:-)

Ovasjoner – Einar Hansen kjørte premieshowet og overrasket alle, inkludert Takras og delte ut en gullbillett til PGs web og videoansvarlig, som nå har rundet over 100 brettspillpresentasjoner. Ingen over og ingen på siden. En flott gest av arrangørene og all honnør til Takras for prisen. Den er vel fortjent. 10/10

MidWinter 6 – Et fantastisk knirkefritt og åpent arrangement var over, og mange glade fjes var å se. Gladere skulle de fleste bli da premiebordet skulle tømmes. Mest fornøyd var vel NM vinner i Qwirkle Erna som fortjent kunne løfte pokalen. Jeg var også godt fornøyd som Pitchcar-gull-vinner. Medaljen kommer selvsagt høyt på veggen i Grotten, mitt spill-lokale hjemme på Jørpeland. Men ikke så høyt som minnet om nok et MidWinter som igjen får scoren 10/10:-)

Takk til alle 10 i arrangementskomiteen. Dere har gjort en fantastisk jobb, nok en gang!!!

Gleder meg allerede til MidWinter 7:-)

6 kommentarer til «Sveinmains MidWinter VI»

  1. Du var vanvittig kjapp med referat! Flott helg, nok en gang, dog jeg minnes ikke å ha spilt Egizia, eller om det var en sammenligning Geir Harald og meg selv? Flott bilde av PitchCar-vinneren, viser virkelig hvor ydmyk du var *kremt* 😉

  2. Oops! Hvem var det da som tok over for Geir Harald i Egizia? Neste år må jeg vel skrive notater i tillegg til å ta bilde av spillene jeg spiller, slik at jeg får alt riktig:-)

  3. Fint referat. 🙂

    Jeg steppet inn for Saulius når dere spilte Egizia.

  4. Veldig bra, Svein! Flott og kjapt publisert referat. Ser ut at dere har kost dere! Interessant med vurderingene av ulike aktiviteter. Kan nesten se ut at alle ikke-spill relaterte aktiviteter scoret bedre i snitt enn de spilte spillene :). Men god prioritering med å spille mange kjente spill! Hvor var Main jr i år forresten? Fant arvetageren ikke tilbake i referatet.

  5. Altså, Saulius spilte Egizia, men som den store turneringsspilleren han er(fem 2.plasser to 3.plasser og en 4. plass) så måtte han forlate bordet og Geir Harald stilte meget sporty og tok over hans plass(håper jeg fikk det riktig nå). Main Jr. valgte å bli hjemme å trene til neste års MidWinter, noe som gav hans far mye mer handlingsrom og mindre hodepine med å finne og spille tomannsspill en måtte prøve å tape…
    Angående ikkesportslige aktiviteter så har Haugesund mye å tilby, og har blitt en metropol på pleasure og leisure:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: