Sjøgresschips og gamle klassikere

For andre fredag på rad hadde sekretøsen innbydd til fredagspillfestaften med mat og sjøgresschips. Lenge var det uklart med antall deltakere da aktivitetsnivået i PG er høyt for tiden men da kvelden kom ble det akkurat passe med 5 og en halv deltakere. Den halve var det søsteren til Sekretøsen som sto for – Gitte. Hun kom – så (en liten stund) – og gikk igjen J

Arkivbilde: Dominion
Arkivbilde: Dominion

Saulius og Sekretøsen hadde allerede så vidt startet med Dominion da de andre kom og fikk kjapt beskjed om å legge kortene tilbake og la alle være med noe de lydig effektuerte. Grunnspillet ble valgt. Kun Linn hadde ikke spilt dette før. Metallurgen hadde blandede erfaringer fra før men var villig til å la spillet få en ny sjanse. Ofte er mixen mellom nøye utvalgte actionkort og å bygge opp verdikortene en suksess i dette spillet og det hadde Sekretøsen skjønt. Hun kapret tidlige 8-poeng kort mens andre slet med å få maskinen i gang. Spesielt Saulius hadde en lei runde der han kun hadde masse actionkort og nesten ikke penger å kjøpe for i det hele tatt uten at han fikk gjort fryktelig mye med det… (Sutre, sutre, stønn, stønn 🙂 )Saulius var overbevist om at Linn skulle vinne det hele men også andre hadde vært ute en vinternatt før og Black Ant tok det hele inn med 39 poeng mot Sekretøsen sine 30 (Beste kvinne 😉 ) Deretter kom Tineulty som også hadde bygget opp en skikkelig rekke med actionkort men manglet noe kjøpekraft. Metallurgen gjorde livet surt for oss andre med plagekort men satt selv plaget igjen til slutt. Men mest plaget var Saulius som endte opp med fattige 10 poeng og hadde den mest miserable Dominionrunden i PGs historie

You shall not pass!
You shall not pass! (Arkivbilde)

Neste spill ut var legendariske Ave Cæsar. Plagespillet som gir desidert mest stemning i PG. Som alltid var det pressing, kjemping, skubbing og blokkeringer i rikt monn. Metallurgen og Trinulty kjempet i store deler av rundene om teten, mens Black ant gjorde sitt beste for å gjøre livet surt for husvertinnen. Saulius lå (som vanlig denne kvelden) bak i feltet og stønnet over sin skjebne… Alle fikk hedret Cæsar denne gangen og da det var kun 7 felter igjen til målstreken lå Metallurgen og Black ant side ved side. Metallurgen hadde da 1,2 og 6 på hånd og kunne ikke spille 6eren da begge ledet. Han spilte da ut 1eren slik at Black ant måtte gå i ledelsen med mindre han hadde en ener. Black ant hadde faktisk 3 4ere og spilte da en ….. riktig 4er. Det Metallurgen hadde tabbet seg ut med var at han da hadde 6 felter igjen til målstreken og 7 felter igjen for å passere målstreken. Og siden 7er ikke finnes i Ave Cæsar spilte han 6eren sin, stoppet på feltet før mål og kunne bare se på at Black ant suste forbi som førstemann med sin 4er nr 2. Bare en ting å si om den saken : «BITTERT» 🙂 Saulius seilte inn som 3.mann mens damene hadde brukt for mye krutt underveis og endte opp med DNF (Did not finish)

Hagene i Alhambra
Hagene i Alhambra

Siste spill ut denne fredagen ble et lite spilt spill i PG nemlig Alhambra (uten utvidelser). Black ant forklarte kjapt spillet og alle fattet konseptet. Akkurat som de andre spillene den kvelden kom Saulius bakpå fra starten og da første telling kom hadde han knapt bygget noe som helst. De andre var ganske jevne med damene Trinulty og Sekretøsen er lite hestehode foran mannfolkene. Det er alltid de lilla og grønne som det er mest kamp om dominans på. De lilla ble kjempet mellom Saulius og Sekretøsen der kvinnen ble den sterkeste. Den grønne duellen sto mellom Metallurgen og sin bedre halvdel Trinulty og her ble det mannlig overtak. Black ant var helrød og litt hvit og tok disse fargene. Metallurgen var bymursjef og var nummeret før å bygge seg helt inne da han hadde griseflaks og fikk akkurat den brikken han trengte for å kunne seg ut av uføret. Dermed endte han til slutt opp 2 poeng (93) foran BA på andreplass (91) og fikk hevn for fadesen i Ave Cæsar. Kvelden ble da likevel ikke BITTER 🙂 Damene inntok 3. og 4. plass ikke langt bak mens Saulius…… han kom et halvt brett bak på rundt 50 poeng.

Dermed var klokken passert midnatt, folk pakket snippesken og dro hjem og det eneste vi glemte var å spise suksesskakeskorpene til Gitte før vi dro…..

9 kommentarer til «Sjøgresschips og gamle klassikere»

  1. 3 plassen va mg på Alhambra.. viktig å få med det;)

  2. Hørtes ut som en behagelig kveld, hvor det faktisk var mulig å legge hode på puta og sovne, uten å tenke taktikk og stratgegier halve natta…

  3. Det var det – i motsetning til i går da hodet kokte til langt ut på natta 😉

  4. Må kje komma me dn då.. når eg va så krye heranne;)

  5. Ikke sånn ment – men spiller man tunge tunge spill koker i alle fall hjernen min. På fredag var det morro og koselig og en flott kveld med artige spill med høy plagefaktor. Det er gøy og fører heldigvis ikke til hjernekoking 😉

  6. Lurer på om Saulius sov så godt som main antyder? 🙂 Så kos deg med det, Linn!

  7. Setter mer og mer pris på behagelige spill, og sammensetningen dere hadde for kvelden hørtes deilig ut! Sammen med gresschips selvsagt…

  8. Haha..sant det;) Må jo være gøy da:) Tror Saulius sov dårlig den natta..haha;D Vi må få til flere slike kvelder:-) Jeg kan stå for spesiell snacks som ingen verken har sett eller hørt om;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: