Fin lørdag (fjerde kveld denne uken med PG aktivitet!)

Bak Vegards imponerende samling, er det Peter som sliter.
Bak Vegards imponerende samling, er det Peter som sliter.

Etter vår faste mandag (8 spillere kom), junior- og testspilling på tirsdag (4 spillere), kosespilling hos Linn på fredag (5 spillere) og en svært spontan lørdagkveld hos Vegard (4 stykker). Til sammen har 14 spillere vært innom PG-kveldene! Det skjer masse altså, såpass mye at referatene ikke lenger kan følge sin kronologi. Hollender hadde en fri lørdagkveld, Black Ant var også klar og kunne til og med støtte Peters permisjonssøknad i siste liten. Vegard stilte med sin Dungeon. Black Ant assosierte dette med kulde og tok på seg ekte

Dungeon+Ubongo3D master
Dungeon+Ubongo3D master

Grotten-resistente klær, men Vegards Dungeon er nok av det varme slaget, slik at Black Ant måtte transformere sin spill-outfit på elegant vis. Før denne strippingen ble det også spilt. Hollender var noe forsinket, slik at to ubongo-ringrever duellerte i den gode 3D-versjonen. Skjønt duell ble det lite av. Vegard var først ferdig hele 8 ganger og en gang som nummer to. Peter ble bare ferdig 2 ganger, slik at Vegard tok tronen tilbake. Peter har behov for litt mer trening.

Trajan i runde I
Trajan i runde I

Da alle var klare kom Trajan på bordet igjen. Black Ant hadde invitert til omkamp da han ikke fikk alt med seg etter en god spillsesjon på mnadg. Hollender serverte en vanntett regelforklaring og det ble faktisk ingen spørsmål i løpet hele spillet. Hollender inntok byen ved god hjelp av +2 brikke (ekstra handlinger). Black Ant satset på skipsfart, mens Peter og Vegard var noe mer letende i starten.

Tross mye tenking og planlegging, gikk det fort!
Tross mye tenking og planlegging, gikk det fort!

Folket ville ha brød etter den første runden. Alle falt tilbake, men ikke Peter. Fra første runde ledet Peter og sikret seg flere gode trajanbrikker som han lett fikk ut. Vegard samlet på varer, men Black Ant gjorde det samme og timet litt smartere og fikk 2 ganger 20 poeng for 4 like varer! Men han mistet en del av dette igjen da han forsømte å tilfredsstille folket. Hollender fikk stadig flere bygg i byen, men klarte ikke

Stilingen i runde IV
Stilingen i runde IV

å komme nærmere Peter som satset hardt på å få ut trajanbrikker. Black Ant sikret noen 10 poengere i provinsene og tok endelig ledelsen i den siste runden. Poengmaskinen hos Peter hadde sluttet og det ble en meget spennende siste runde. Black Ant, Hollender og Peter stod på 91 og 90, mens Vegard til slutt fikk levert mange varer og kom bare 5 poeng bak resten. Peter avsluttet spillet og ledet med mer enn 10 poeng. Så kom folkets krav og Peter måtte gi fra seg kostbare brikker og tåle noen minuspoeng. Hollender og Vegard mistet ikke poeng den siste runden. Så kom bonuspoengene; Hollender hadde 20 poeng for 4 like bygg og 18 poeng for bonusbrikkene. Black Ant fikk gode poeng for oppsparte varer. Peter hadde mistet mulighet på 15 poeng da han ikke noen hjelm eller brød igjen. Etter 1 time og 45 minutter ble dette resultatet:

Vinner igjen!
Vinner igjen!

1. Hollender 134 2. Black Ant 118 3.Peter 111 4. Vegard 101

Black Ant var fornøyd med sin andre plass og følte at strategien med varer hadde vært fruktbart. Trajan vil komme tilbake på bordet!

Comback i PG; El Grande.
Comback i PG; El Grande.

Med rikelig Whiskey på plass spurte Peter om Glen More, men Black Ant brukte sin vetorett raskt. Vegard gjorde det samme med Macao. Så Hollender presenterte El Grande, SdJ fra 1996, som ikke hadde blitt spilt i PG i mange år. Etter en kort oppfriskning hvor Hollender serverte reglene og Black Ant serverte mer Whiskey. Vegard skjønte at dette dreier seg om poeng, slik at han valgte ekstra telling kun hvor han stod flere ganger og kjørte fra resten. Black Ant måtte i runde nummer to forsikre at ingen skulle sende hans menn tilbake på provinsen (siden han hadde alle i en provins). Alle satte ut sine caballeros strategisk. Etter tre runder var det telling. Peter hadde glemt å sende menn til tårnet. Ingen menn, ingen poeng! I tillegg kunne andre sende noen styrker inn til en hemmelig valgt provins.

Tidlig i spillet
Tidlig i spillet

Hollender hadde majoritet i to poengrike provinser og overtok ledelsen. Vegard annonserte en hit-the leader og angrep Hollenders majoritet flere steder. Peter og Black Ant hadde dannet whiskey-alliansen som forsøk å komme tilbake. Dette virket særlig  godt for Peter som lå bare 2 poeng bak Hollender etter den andre tellingen. Hollender klarte så å DSCF0759sette Vegard og Peters styker opp mot hverandre. Felleskapet i Whiskey-alliansen ble også brudd og så ble det alle for seg. Dette tjente Hollender mest på og kunne utvide sin ledelse. Vegard hadde okkupert

Hemmelig valg
Hemmelig valg

Peters grande-område.

Whiskey-alliansen
Whiskey-alliansen

Peter mistet så en del poeng, mens Vegard fikk bare 4 poeng. Etter 9 runder kom den siste tellingen.

1. Hollender 2. Vegard (8 poeng bak) 3. Peter (15 poeng bak) 4. Black Ant (23 poeng bak)

Situasjonen etter 9 runder (Hollender=grønn, Vegard=rød Peter=blå BA=brun)
Situasjonen etter 9 runder (Hollender=grønn, Vegard=rød Peter=blå BA=brun)

Både El Grande og drikken falt godt i smak. Takker spillerne og verten for denne spontane kvelden! Snart PG-spilling hver dag? Etter denne seansen var det bare to dager til mandag :).

Hollender El Grande
Hollender El Grande

2 kommentarer til «Fin lørdag (fjerde kveld denne uken med PG aktivitet!)»

  1. Hollender kjørte «splitt og hersk» taktikken på Peter og Vegard, moro 🙂 Snart klar for en ny ElGrande runde hvor jeg også kan være med?!?

  2. Håper det ikke tar 2 år til neste gang med El Grande i PG. Hit the leader er et vanlig fenomen, men ved hjelp av intriganten kan man sette noen stopper. Kjekt spill hvor man skal passe på alle. Til og med på whisky-alliansen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: