Urbanisert pavevalg

Hvor skal man begynne? Si det! Learning by doing :)
Hvor skal man begynne? Si det! Learning by doing 🙂

Vegard hadde kommet hjem fra Nordsjøen dagen før. Tre uker uten spilling kan være

Vi fikk det fort inn i fingrene
Vi fikk det fort inn i fingrene

hardt, men da er det alltid en del som kan komme på kort varsel. Takras hadde som så ofte nye spill med seg. Denne gangen var det Urbanization, ett utviklingsprosjekt han hadde støttet på BGG. Verken Hollender eller Vegard hadde hørt om dette spillet, men Takras hadde forberedt seg. Spillet øynet lett og lite komplisert, men spillets mange

Vegard driver med katedralbygging
Vegard driver med katedralbygging

muligheter gav oss en del å tenke

Vegard tjente godt med poeng på befolkningen
Vegard tjente godt med poeng på befolkningen

på. Det var viktig å få sammenhengende handlinger i spillet, men det var kun Vegard som fant nøkkelen til dette og økte sin ledelse gradvis. Samle ressurser, innta nye landområder og bygge industri som er mest lønnnsomt. Vegard fikk en del poeng med god befolkningsvekst som han også klarte å mate. Hollender og Takras hadde mange råvarer, men fikk ikke nok befølkning. Vegard vant med god margin. Takras tok den andre plassen før Hollender på bronse. Vegard var mest overrasket at spillet var slutt: «begynte å skjønne det og da var det slutt». Alle var enige om at brettet ikke så meget inviterende ut, men spillet bør spilles igjen for å få en større mestringsfølelse.

Takras syns ikke dragen er spesielt skummel
Takras syns ikke dragen er spesielt skummel

Mens vi ventet på den fjerde spilleren ble det noen runder med Chinesische Mauer. Takras hadde spilt det før og visste å utnytte sine spesiale soldater best.

Pift hadde kommet (endelig en kveld uten for mye arbeid). Neste spill ble Habemus Papum 1655. En ny pave skal velges og spillerne samler mest mulig støtte av ulike kardinaler. Dette gjøres ved å by med edelsteiner (auksjon). Hver runde kan man så få nye kardinaler, action-kort, nye diamanter og spesielle kort. Action-kortene medfører en stor plagefaktor. Hollender startet dette og ble hardt

Hvem stemmer på deg som den neste paven?
Hvem stemmer på deg som den neste paven?

straffet av ofrene senere i spillet. Vegard samlet en del like kardinaler, mens Pift satset mest på å kjøpe stemmer på slutten. Takras og Hollender bestikket hverandres kardinaler og begge tjente lite på det. Spillet har et høyt tempo og den

Vegard, en av de yngste pavene så langt
Vegard, en av de yngste pavene så langt

hvite røyken kom før alle var klar for dette. Hollender klarte ikke sin oppgave og mistet her noen kostbare stemmer. Pift kjøpte billlige stemmer, men hadde ikke samlet nok penger. Vegard og Takras endte likt, men Vegard hadde den eldste kardinalen og vant dette pave-kabalet. 1. Vegard 15 2. Takras 15 3. Pift 14 4. Hollender 12

 

Mange om beinet
Mange om beinet

 

Og trangt skal det bli
Og trangt skal det bli

 

Nesten som køgåing i Kolejka
Nesten som køgåing i Kolejka

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: