Toppkveld med toppspill!

Bedre spilling med ny og engelsk tekst!
Bedre spilling med ny og engelsk tekst!
Spillets hjerte: kompasset!
Spillets hjerte: kompasset!

Det blir sjeldent lengre tid uten spilling i PG, så Black Ant åpnet sin spillarena denne lørdagen. Mange trofaste pg-ere hadde tatt juleferie, men Saulius og Hollender hadde ikke reist fra Norges brettspill-mekka, Jørpeland. Black Ant var klar for å spille Macao igjen. Hollender hadde funnet noen engelske kort med god ikonografi og bedre tekster. Etter en kort oppfriskning var spillet i gang. Black Ant kunnne før spillet startet, velge et godt kort som tillot ham å seile to felt hver runde. Saulius valgte ett poengkort, mens Hollender

Macao
Macao

måtte håpe på noen mer attraktive kort som startspiller. Hollender fikk et dobbeltpoengkort for te, og inntok de bydelene som gav ham nettopp te. Saulius og Black Ant ventet med bydeler og valgte heller å ta ut noen kort. Hollender begynte etter hvert å slite med AS-kombinasjoner, slik at han fikk noen minuspoeng for å ikke få ut kort. Saulius og Black Ant ble reddet med en 1-er terning, slik at de klarte å unngå å sitte uten AS. Black Ant hadde fått ut skipskortet i runde 2 og seilte nå fritt på åpent hav. Hollender satset på poselen og te, mens Black Ant og Saulius slåss om de andre varene. Saulius fikk imidlertid liten fart på skipet sitt, slik at Black Ant fikk full score for sine varer. Hollender kom tilbake da han scoret 20 poeng for teen, men Black Ant fikk ut flere kort og mer

Suveren seier til Black Ant
Suveren seier til Black Ant

penger. Saulius måtte jobbe hardt for å få ut kort. Hollender klarte å komme nærmere Black Ant, men i tellingen mistet han 15 poeng mot Black Ant sine 6. I tillegg hadde Black Ant som ledende spiller på muren samlet en del poengkort. Saulius fikk også 12 minuspoeng og ble dermed et godt stykke bak Hollender. Black Ant tok en suveren seier. Saulius kommenterte at vi burde spille mer mot Black Ant, men Black Ant parerte dette raskt, for i Macao kan man ikke spille på autopilot. Hver omgang spiller man med mange andre kort.

1.Black Ant 88 2.Hollender 62 3.Saulius 46

Macao innfridde igjen. Tross frustrasjonen når man ikke får ut kort, gir spillet mange muligheter til å få poeng på. Den engelske teksten gjorde spillet ganske lett denne gangen.

Blå=Hollender Gul=Saulius Svart=Black Ant
Blå=Hollender Gul=Saulius Svart=Black Ant

Etter en pizzapause fant Hollender fram PGs mest populære spill gjennom tidene, Funkenschlag. Denne gangen med det flunkende nye Norden-brettet. Saulius hjemland ble selvfølgelig med, men det ekskluderte Norge. Etter nøye vurdering av kartet valgte vi å spille med Baltikum, Sør-Sverige og Danmark. Nye kraftverk kom i spillet. Som forventet ble det et svært taktisk løp hvor ingen fikk noe billig. Alle begynte å bygge i Sverige, men etter bare to runder var Hollender allerede sperret fra billigere transportkostnader. Black Ant og Saulius invaderte Danmark, mens Hollender bygget en ledning over Østersjøen til

Saulius startet imerkelig nok ikke i Kaunus!
Saulius startet imerkelig nok ikke i Kaunus!

Baltikum. Stufe2 kom da Hollender bygget og de andre smrt nok ikke. Noen runder senere kom også Stufe3. Black Ant kalkulerte godt og forsvarte sin ledende kapasitet godt. Saulius ledet lenge på bysporet og stoppet nå å bygge. Både Saulius og Hollender måtte betale dyrt for nye kraftverk. Så kom den siste runden. Hollender hadde kapasitet for 17 byer og klarte å bygge hele 5 byer og hadde bare 1E igjen (hvor ofte skjer det ikke motsatt). Black Ant ble rimleig usikker om han ville klare 17 byer, men angsten forsvant fort og han hadde 13E igjen. Saulius hadde fått god inntekt under

Fullt i Danmark!
Fullt i Danmark!

spillet, men måtte også bruke mye. Han trengte bare 3 byer, og han hadde nå også 17 byer og penger igjen. Det ble raskt klart at Saulius kunne juble høyest med 59E igjen. Dermed ble Saulius etter to timer med spenning PGs første Funkenschlag Norden-vinner. Med dette spennende og gjenkjennelige kartet blir det nok mange Funkenschlag-omganger i framtiden også.

1.Saulius 17 byer (59E) 2.Black Ant 17 byer (13E) 3. Hollender 17 byer (1E)

Alltid godt å vinne Funkenschlag!
Alltid godt å vinne Funkenschlag!
Nilen sett fra Middelhavet
Nilen sett fra Middelhavet

Klokken hadde passert midtnatt for lenge siden, men lørdager byr ofte på gode spill. Så kom Egizia som avslutter på bordet. Dette spillet var nytt for Saulius, men Black Ant hadde planen sin klar. Som fortsetttelse av de forrige to spillene ble det harde kamper om de beste plassene. Hollender sikret seg steingruver, mens Black Ant begynte å ta noen gode gule kort med virkning hver runde. Saulius satset på sfinx-kort. Hollender bygget en del og tok ledelsen. Black Ant valgte å ligge sist og ble dermed startspiller runden etter. Byggeplassene ble inntatt og nye mannskaper kom. Mat ble

Harde valg krever konsentrasjon
Harde valg krever konsentrasjon

imidlertid en utfordring. Kun Black Ant hadde samlet en del grønne plantasjer og styrte vann-nivået med hard hånd. Hollender og Saulius mistet 4-9 poeng flere runder på rad. Dermed gikk vinningen opp i spinningen, og Black Ant klarte å henge med uten den store byggeanstrengelsen. Saulius hadde nå også fått en del stein og begynte å bygge noen graver. Black Ant kunne seile en gang i løpet av runden oppover og klarte så å sikre gode kort. Hollender ledet fremdeles etter den nestsiste runden, men matmangelen (og Black Ants matkrig) hadde ført til kraftig poengreduksjon. Black Ant og Saulius hadde

Praktfulle byggverk etter runde 5
Praktfulle byggverk etter runde 5

også flere sfinxkort på hånd, slik at Hollender måtte ta noen poengkort. Saulius bygget videre på obelisken til stor glede av Black Ant som fikk så 7 poeng. Hollender hadde mindre spillerom nå, men klarte å bygge tre plasser den siste runden. Ved sfinxen kunne han beholde to kort, så han valgte å trekke fire. To brukbare kort ble raskt valgt. Alle fikk en del poeng den siste runden, men Hollender ledet fortsatt. Saulius fikk sine sluttpoeng først. Han hadde mange gode poengkort og endte på 104, så kom Black Ant stadig nærmere og endte på 106. Hollenders første sfinxkort gav bare 3 poeng for tre graver. Dermed ble det klart at det ville bli en spennende innspurt for Saulius hadde mest poeng den siste runden. Med bare ett kort igjen og 100 poeng ble det stille rundt bordet………men med 10 poeng i tillegg ble det også en seier for Hollender. Egizia gav masse tensjon og mange vanskelige valg. Noen synes at dette er kjedelig, andre vil nok oppleve Egizia som et meget bra spill. Vi gjorde det siste!

Final score
Final score

1.Hollender 110 2.Black Ant 106 3.Saulius 104

Reiser gjerne til Egypt igjen
Reiser gjerne til Egypt igjen

I hvert fall ble det spilt tre gode spill denne lørdagen mellom jul og nyttår. Dette lover mye bra for det som vil komme i 2013! Mange nye titler venter, men det finnes også mange spill (som i kveld) som blir bedre når de spilles oftere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: