Real grottestemning i Grotten

Takras viser nok en gang hvordan ett Turbo Taxi brett skal se ut!

Grotten var igjen arena for Preikestolen Gamers denne kvelden. Om det var luftfuktigheten, tempraturen eller annet som gjorde det, men oppmøtet ble halvert fra forrige mandag og 5 spillelystne møtte til kappestrid rundt brettspillbordet. Folk kom litt etterhvert

Raskeste Turbo taxi-budet i Grotten i kveld!

og dermed  var Turbo taxi en fantastisk starter. Her kunne flere og flere bli med å spille uten at det betydde mye for utfalle av spillet. Takras vant alle rundene likevel, nesten. Sveinmain klarte å karre til seg et par løstninger i dette Ubongo-aktige spillet. Her gjelder det å lage en vei fra svart bil til svart hus og gul bil til gult hus med 9 brikker som alle måtte brukes. Det vi andre syntes var umulig hadde Takras alltid en løsning på. Han ble anklaget for å være Autist av sine motspillere da seieren var ekstemt knusende. 1. Takras 10, 2. Sveinmain 2, 3. Peter og Sekretøsen 0.

Vegard ankom og nok en nykommer entret bordet: Fantasy pub. Her skal alle styre en familie med imper, orker, troll og dverger. De skal inn i pubben for å drikke og kan bare forlate pubben hvis de har drukker mer enn de har penger til. Men pass på, da en kan bli kastet ut hvis en blir for full, eller går tom for penger. I tillegg må den svakeste spandere på den sterkeste osv.  Vegard var den mest seriøse drikkeren og vant det hele da han med sin ork sprang ut av pøbben uten at noen klarte å stoppe han.  1. Vegard 9, 2. Sekretøsen 7, 3. Sveinmain 5, 4. Peter 2, 5. Takras 0.

Trangt ved bordene i Fantasy pub og hard drikkefaktor…

Fantasy pub hadde forsåvidt et morsomt tema i et spill som ikke var blandt de dypeste.

Ekte Grottestemning. Sveinmain fikk sikringen til å gå 2 ganger for å få den rette Cave-stemningen!

Dypere skulle det dermed bli i Grotten i kveld. Jaskinia, eller The Cave som det også heter et av årets nyheter fra Polen skulle testes denne kvelden. Her skulle alle ta turen ned og utforske en grotte og hente ut poeng for bilder, passasjer, dydemeter og taulengder. Alle hadde en sekk med 8 plasser og kunne også ta med seg et telt og sette opp underveis. Hver runde må starte med å spise, og med max 5 forflytninger må en passe på å ikke komme for langt unna basecamp slik at en går tom for mat. Det kan koste en dyrt. Sveinmain og Peter kjørte i tospann den ene veien, mens Takras og Vegard utforsket hver sin vei i Grotten. Vi begynte å føle gruvestemningen skikkelig da plutselig lyset gikk. Hele 2 ganger måtte Sveinmain skifte sikring, og i mellomtiden tok Vegard fram hodelykta si og grotteutforskningen levde videre i påvente av moderne strømkilder. Peter og Sveinmain var sikker på at de skulle knuse Vegard og Takras da de hadde

Brikkene når nye dybder i the Cave!

utforsket over 150 meters dybde og scoret flust med dybdepoeng. Men så satte plustselig Takras og Vegard kursen for grottegangene Sveinmain og Peter hadde lagt ferdig med tau og det hele. Takras og Vegard fikk lett like mye dybdepoeng som oss andre og dermed var alt usikkert før slutt-tellingen begynte. Det var temmelig likt, men Peter scoret flest innflytelsespoeng og ble Grottekongen denne kvelden. 1. Peter 69, 2. Sveinmain 62, 3. Vegard 57, 4. Takras 53.

Kinderegg advanced – 4 spill i ett!

The Cave var et stemningsfullt spill, som nok var litt Kramerinspirert og K2 inspirert da de har samme spilldesigner. Likte godt temaet og måten en beveger seg på i gangene. Teltfunksjonen krydrer spillet og gjør dette meget spillbart. Gleder meg til neste gjennomspilling, dog uten støm-stans…

Main velger Aquadukt-oppgaven – igjen…

Som en avslutning på kvelden tok vi oss en runde Enigma. Vegard bestilte revansje fra sist gjennomspilling og denne gangen skulle vi endelig få testet spillet med 4 spillere. Med 4 forskjellige oppgaver i dette 4 spill i ett spillet, så var du garantert som sistevelger å få det du minst likte. Likevel var smaken såpass stor rundt bordet at Sveinmain spilte hele spillet uten å måtte velge Ubongo 3d oppgaven. Alle hadde vi våre svakheter med regneoppgaven hvor en skal balansere tall på begge sider som den enkleste. I tillegg skal en sette ut brikker på firkantene en løser og en kan ved en fullført rekke score poeng i den fargen en har brikke på. Sveinmain tok en tidlig ledelse, men så kom Vegard og scoret 15 poeng i en smell og vi var inne i siste runde på spillet. Sveinmain sikret seg 2 poeng,

Jeg vant, nei jeg vant!

tilsammen 11 på det han trodde ble 2. plassen. Men Takras som siste spiller klarte også å fullføre sin rekke som gav både han og Peter poeng. De endte begge på 16, og ble dermed vinnere denne gangen etter en dramatisk avslutning. 1. Peter og Takras 16 poeng, 3. Vegard 15 poeng, 4. Sveinmain 11 poeng.

Enigma funket som bare det med 4 spillere og er en god avslutter på en kjekk spillkveld. Blir nok flere Enigmarunder fremover er jeg redd, bare jeg slipper Tangaram-oppgaven…

Her er en filmsnutt fra vår Enigma-spilling:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: