Fru Fortuna smiler til tårnbyggerne på Loftet

PG strekker seg enda litt lenger, og får med seg nok et nytt ansikt i kveld! Hans Olav fra fotoklubben som Takras også er med i hadde hørt så mye skryt om klubben at han endelig klarte å finne seg tid til dette. Finnes det et annet liv enn Ludo og Monopol på brettspillfronten?

Spillet ser flott ut, men vanskelig å skille fargene i dunkel belysning

Som en velkomstpakke til vår nye gjest så ble det delt ut ark. Ark med tekst på. I rim og vers! JA! Det var på tide med PGs årlige julesang om brettspill! Og Hans Olav stilte så støtt opp sammen med Skillz (som har gått til innkjøp av ferjekort – kun for PG – vi er stolte av deg!) og sang i vei. Øvde vi? Nei, selvsagt ikke. Resultatet kommer når det nærmer seg høydepunktet vi alle kjenner til.

Med sang i boks og mange representert var det på tide å faktisk spille noe. Verken Sveinmain eller Takras hadde med seg Vikings, et spill Hans Olav har prøvd å få tak i i lange tider. Men det skulle likevel bli et Kramer-spill, med Artus på menyen. Denne forretten handler om posisjonering av riddere rundt det Runde Bord sammen med Artur og gjengen. Prinser blir til konger, konger flytter seg rundt bordet for å smake på matbitene på den andre siden, og ridderne slåss om plassen. Hver spiller har 6 kort på hånd som gjør det mulig å flytte på sine egne riddere eller de kongelige. I tillegg har de spesialoppdrag som må oppfylles, ellers vanker det minuspoeng. Men det er ikke lett når halve bordet bare er minuspoeng! Takras var eneste som hadde spilt det før, og kjente til de forskjellige oppdragskortene. Han gikk gjennom dem alle under regelforklaringen, men det er selvsagt ikke lett å huske alt.

Pennen er mektigere enn sverdet

I begynnelsen var det lett å se hvem som ledet. Sveinmain suste avgårde etter å ha ligget bak en kort stund, og lå an til å bare sanke inn poeng. Takras steg sakte men sikkert, mens det var kamp om de andre plassene. Men sultne Takras fant fort ut at han kunne benytte seg av motsatt fortegn, og fikk inn nesten 50 poeng på én handling. De andre lærte fort av dette, og klarte større poeng. Men så var det selvsagt også minuspoeng. De som ikke hadde fått spilt ut spesialoppdragene på best mulig måte – må stå.

1. Takras 121, 2. Skillz 113, 3. Sveinmain 92, 4. Hans Olav 78

Det finnes ett liv etter ludo……. Og Preikestolen Gamers fikk vist meg litt av dette livet igår. Sosial og kjekk mandagskveld, selv om det endte med ett tap og en tredjeplass…

Asara med bilde fra tårn-perspektiv

To grupper og hva skulle velges ? Etter flere gode gjennomspillinger falt valget på vakre Asara. Peter og Black ant hadde spilt før, mens Kaoleena og Saulius var førstereis….gutter eller piker alt etter som. Black ant ble startspiller siden han var den som sist hadde vært oppe i et tårn, nærmere bestemt Domen i Firenze. Han fikk da velge først men færrest penger. For å kompensere for dette tok han da penger som første trekk. Penger og kort ble som vanlig de mest populære valgene mens tårnene vokste. Peter satset på høy bling-faktor og dro av gårde på tellingene. Kaoleena kjørte samme taktikk og hadde en plan om tårnbyggingen. I tillegg prøvde hun å gjøre det vanskelig for de andre ved å legge ut mye brukte farger på attraktive valg. Saulius var under regelforklaringen mest opptatt av å lese reglene på egenhånd, noe som gjorde at han misset noen poenger og slikt straffer seg. Han tok derfor sin turn i baktroppen men satset stort på bygging av sort tårn – et høyt et! Black ant bygget sammen med Kaolena i hvitt.

Absolutt ikke Babels tårn når Black Ant er byggmester

Dyrt men med mulighet for å score mye poeng. I tillegg valgte han grønn noe ingen andre gjorde samt etter hvert to brune tårn. Poengmessig lå han litt før Saulius men langt bak Peter og Kaoleena. Men det var før siste telling. Saulius tok en del poeng for sitt svarte tårn men uten at det tok helt av. Kaoleena og Peter fordelte en haug med poeng, men Kaolena tok igjen Peter og dro godt forbi han. Black ant kunne ingen gjøre noe med. Han fikk i tillegg til bra med uttelling for sitt hvite tårn – både høyeste tårn og flest tårn, og dro dermed forbi samtlige på oppløpssiden. Asara beviste nok en gang sin fortreffelighet og vil nok definitivt havne på neste års julekalender !

1. Black Ant 57, 2. Kaoleena 52, 3. Peter 42, 4. Saulius 34

Blå brikke på villspor

Fortuna, spillet som fikk æren av å pryde siste utgave av Spielbox hadde skapt interesse. Hans Olav skiftet bord med Karoleena, og som ivrig regelforklarer gav vi fru Fortuna en sjanse. Her gjaldt det å komme seg til Roma fortest mulig, eller med flest poeng i bagasjen. 12 ulike handlinger kunne gjøres, men kun en pr. tur, denne ble byttet med en motspiller og dermed reservert av spilleren. Ja, det tok litt tid før alle forsto denne(hvis du ikke tok an). Men likevel kom vi godt i gang. Når startspiller var ferdig gikk turen til den med mest penger.  Før dette skulle startspilleren teste ut fru Fortuna med å kaste terning. 1-6 hadde tilsvarende kort hvor en kunne bytte inn varer mot å flytte nærmere Roma. Var kortet brukt det som du kunne, skjedde det ingenting, men hvis du skulle byttet inn f.eks. vann og ikke hadde vann vanket det en straff på en gull. Sveinmain brukte mye penger begynnelsen og måtte kaste sist. Hans kast ble såpass dårlig og de bonuskortene med lavest terningkast var allerede tatt i bruk dermed ble han stående. Dette gjentok seg de 2 første rundene. Hva gjør en da, bruker masse ressurser på å skaffe seg en ekstra terning.

Et pent brett
Selveste fru Fortuna

Hva skjer da? Jo, du kaster selvsagt to 2ere som var tatt og blir fortsatt stående mens de andre flytter mot Roma. Irriterende, men likevel moro for de andre:-) Alt jevnet seg ut etterhvert, selv om Karoleenas pre-order gift terninger var gysla gode. Tror ikke Karoleena fikk 1 eller 2 på et eneste kast, kun høye tall kontinuerlig. Saulius hadde sanket kort hele veien, og kort får du hvis du tar et bonuskort som ikke ble brukt i forrige runde(ikke ulikt rollekortene i Puerto Rico). Og Sveinmain var ett skritt unna Roma etter å ha ligget langt bak. Karoleena så dette og spilte noen kort hun lurt hadde samlet på og steg helt inn til Roma og 15 poeng. Takras var siste spiller ut og lå på 9 poeng, ett unna byporten. En eller 2 på terningen og han kunne ikke flytte da disse bonusene var tatt og han ville endt på 9 poeng. Takras fikk 4 og kunne lettet flytte inn byporten, og dermed også score poeng for sine kort på hånd. Dermed var det telling:

1. Kaoleena (15(i  byen)+9) Totalt: 24, 2. Saulius(12 bypoeng + 7)Totalt: 19, 3. Sveinmain (14 +3 bonuspoeng) Totalt : 17 (nærmest byen), 4. Takras (10 bypoeng + 7 bonuspoeng) Totalt: 17

Frustrasjonen er synlig i kveldens Thunderstone

Thunderstone nummer 2 på kjøkkenbordet ble Thunderstone. Et spill som minner om en kloning av Dominion og en god fantasybok. Kaoleena og Saulius konverterte til det andre bordet og Hans Olav og Nils ble med inn i grottene for å kjempe mot de onde. Frustrasjon over mangel på de rette kombinasjonene preget denne seansen. Den eneste som virkelig koste seg var Peter som fikk det bra til for seg. Han nedkjempet monstere i kjent stil mens de andre stort sett gikk på juleshopping i landsbyen da de alltid manglet et lite attack-poeng for å få det til. Enden på visa var at Black Ant fikk has på et lite monster og fikk dratt med seg Thunderstonen for å gjøre slutt på lidelsen. Opptellingen viste ikke uventet at Peter ble monster-master nr 1. Ant fikk en hederlig andre plass og dømte denne gang spillet nedenom og hjem. Nils og Hans Olaf ville neste gang heller shoppe på Kvadrat enn i Thunderstone, så det spørs om Peter får sjansen med dette spillet flere ganger.

1. Peter 27, 2. Black Ant 22, 3. Hans Olav 17, 4. Skillz 14

15 minutter til ferga til Skillz skulle gå, og Takras skulle joine. Hva passer bedre enn en runde Bluff? Hurtigutgave denne gangen og tempo ble det. Det tok ikke lang tid før Saulius hadde tom kopp. Black ant gikk så på en Sveinmain Bluff og dermed var han også ute. Skillz som overrasket med sine bluff-kunnskaper sist tok kvelden han også. Takras hadde 4 terninger mot Sveinmain og Peters ene. Peter røk ut og dermed var det finale. Sveinmain hadde serven og tok den ene terningen av Takras etter den andre. Til slutt var det en mot en i terninger. Sveinmain hadde en 3er på hånda men valgte å bluffe og si det var en 4er. Takras etter litt betenkningstid valgte å se isteder for å høyne og dermed vant Takras etter en nervepirrende avslutning:  1. Takras, 2. Sveinmain, 3. Peter, 4. Skillz, 5. Black Ant, 6. Saulius

En kommentar til «Fru Fortuna smiler til tårnbyggerne på Loftet»

  1. Alltid moro å lese gjennom oppsummeringene, hehe. Blir litt humring og glising titt og ofte – veldig godt skrevet! 🙂

    Skillz

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: