Bli filmstudiosjef i Hollywood

Studio Takras

Dette er en ny utgave av et spill som heter Dream Factory. Denne gangen heter det enkelt og greit Hollywood og har fått norsk utgivelse. Reiner Knizia er tilbake i full auksjonsstil og begir seg ut på temafronten der filmstudio er i fokus. Spillet har fått ganske variert mottakelse i PG, og det har ofte vært i sammenheng med plassering i spillet. De som ligger bakerst føler de blir låst og ikke har en innhentingsmulighet, og derfor har også spillopplevelsen blitt rammet. Jeg har gjort det ganske greit i spillet, og sitter kanskje derfor igjen med en god følelse.

Alle har like mange penger i begynnelsen. Pengene holdes skjult bak en skjerm. Men hver spiller begynner med forskjellige filmproduksjoner. Det er med på å spre fokuset for hver spiller, siden ikke alle trenger det samme. Dette er en fin måte å gjøre det på, for det er like mange brikker tilgjengelig av det som trengs, og det er bare tilfeldighetene som bestemmer når de kommer.

Hver runde har 6 auksjonsfaser og 2 partyfaser. I auksjonsfasene ligger det 2-3 brikker tilgjengelig, og vinneren får alle brikkene som må legges i sin filmproduksjon med en gang. Men når vinneren skal betale, skal pengene fordeles blant alle andre spillere. Hvis det ikke går opp, går resten av pengene i en pott til neste auksjon er over. Så pengene er alltid i spill, og det vil aldri bli mer eller færre penger. Siden alle holder sine penger bak en skjerm, er det ikke lite enkelt å vite hva de andre sitter med.

De to partyfasene har like mange brikker som antall spillere. Disse er skjult frem til man kommer dit. Da blir alle snudd, og den som har flest skuespillere i sin produksjon får velge en av disse brikkene først. Så er det den som har nest flest skuespillere, osv. Disse to fasene gjør skuespillere litt mer attraktive, og passer faktisk inn tematisk.

Spillet har et kjapt tempo, og auksjonene går unna. Det er lett å vite hvor langt man tør strekke seg, så det er lite tenketid. I slutten av runden skal den beste filmproduksjonen belønnes, og premien går til den som har flest poeng i en av filmene sine.

Etter 4 runder er spillet over, og det avsluttes med en slags Oscar-utdeling. Beste film i kategori action, drama og komedie skal avgjøres, samt beste regissører. I tillegg er det jumboplass-pris for verste film. Det er disse prisene som er avgjørende for opptelling. Men i tillegg er hver pengeseddel et poeng, så det kan lønne seg å være sparsom i tillegg.

Dette er et koselig familiespill med flotte komponenter og en tematikk alle kan forholde seg til. Det er ikke mye rom for strategi siden det er så mange tilfeldigheter, men i auksjonsspill handler det mest om å lese hvor langt de andre tør å strekke seg.

For full oversikt over alle vidoene mine, sjekk ut lista.

En kommentar til «Bli filmstudiosjef i Hollywood»

  1. Nok en bra anmeldelse:-) Er klar for en runde til Holywood allerede på mandag!
    Ellers var musikken litt slitsom denne gangen, med det samme beatet som bare gikk og gikk. Men med musikk er smaken som baken, så det blir spennende å se hvilken musikk som kommer i neste video.

    Gleder meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: