Ekspedisjon til Haugaland brettspillklubb

Gutta på slakthuset med sin Uluru

Sveinmain stilte ikke opp på folkevandringen til Marogs bursdagsrike, men stilte istedet opp på slakthuset i Haugesund for å sjekke stemningen i Haugaland brettspillklubb denne uka. Slakthuset var mye større enn forventet, og for å finne frem hadde Sveinmain tatt med seg guide og kjentmann Terje. Han fant først de gratis parkeringsplassene, for så å finne selve huset. Dama i ekpedisjonen viste oss raskt hvor vi skulle gå, og der satt 9 damer og spilte på 2 bord, men hvor var gutta? Einar og Sigvald var nemlig i kjelleren og jobbet dugnad. Et stort skap skulle det monteres dører på og vi gav de moralsk støtte sammen Øyvind til de var ferdige. Fikk også skrudd i en skrue slik at jeg også kunne si jeg hadde deltatt. Vakkert ble det, men fikk jeg tatt bilde? NEI!

Einar hadde forslag om flere spill, men 5-manns spill var fremmedord i Haugaland brettspillklubb denne onsdagen. Men Einar visste råd og tok frem Uluru, en av de nominerte til årets familiespill. Uluru minnet litt om vanlig Ubongo med raske handlinger på cirka 43 sekunder. bortsett fra det var de temmelig ulike, men det gjelder å sette fulgler opp mot hverandre, ved siden av hverandre og på bestemte felter på et brett. 8 farger skal plasseres og er du god får du ingen straffepoeng. Selv om vi spilte på enkel så føk det ut såpass mange straffepoeng at en gikk tom for brikker. Terje var flinkest med å trekke inn, mens Sveinmain holdt lenge følge med Sigvald til alt stokket seg helt i en runde og 7 av 8 mulige straffepoeng på han gjorde at han føk nedover lista. Einar og Øystein holdt sånn nogenlunde følge, men måtte også gi tapt. Lukten av brent hjernemasse spredte seg i lokalet da spillet var ferdig, for her ble du skikkelig kjørt. Om dette blir årets familiespill tviler jeg på, men spillet var virkelig bra og en god starter, eller avslutter helt på høyde med Ubongo som jeg også liker godt.

1. Sigvalg 7 2. Einar 11 3. Sveinmain 13, 4. Øyvind 14 5. Terje 17

Godt i gang med Fresco, BSG pris vinneren for beste familiespill 2011

Flere 5 mannsspill hadde de ikke denne kvelden. Men Einar visste råd. 2 kjekke damer fra Valevåg, Guro og Lise, ble praiet fra det andre bordet og ble overtalt til å spille Fresco med Sveinmain og Terje. Guro var en kløpper på å forklare regler og nå gjaldt det å ha riktig maling til å male praktverket i taket på katedralen i Fresco. Maling måtte en kjøpe, men skulle en få de beste malingene måtte en både betale mest og stå opp tidligst på morgenen, noe som kan gi færre valg på sikt. Sveinmain satset på å kontrollere feltet og valgte å stå opp tidligst hver morgen og føk avgårde i sammendraget. Men uten sammenligning forøvrig med Funkennicht var det ikke alltid en fordel i dette spillet heller å lede. Den som leder får velge tidspunkt sist når en skal opp på morgenen og da kan de andre stikke av med de beste fargene. Terje fikk oppleve dette og satt med hele 9 blå farger og ingen andre en periode. Ble ikke malt veldig mange deler av taket på han da. Ledelsen svingte og maling ble kjøpt, blandet i nye farger og kunne en sikre seg penger så gjorde en det, da en hadde mye mer muligheter når det ble morgen igjen. Det hele var temmelig jevnt helt til Guro satte inn støtet. Hun hadde magiske evner slik at kongebrikken kunne fly og dermed fikk hun 3 ekstra poeng for det i tillegg hadde hun et spesialkort som gav henne et ekstra poeng i tillegg når hun malte og dermed var slaget tapt for oss andre. 1. Guro 81 2. Sveinmain 70 3. Lise 4. Terje. Fresco var et hyggelig og behagelig spill. Vakkert og mange muligheter, selv om det ikke alltid lønner seg å lede… Likte spillet godt, men er spent på om det blir kåret til årets familiespill dette også. Kanskje litt for stor vanskelighetsgrad, men ser en vekk ifra det er spillet så absolutt en vinner.

Guro, en verdig vinner av Fresco!

Orginaleska inneholder 3 utvidelser. Vi spilte ikke med alle og det er også en styrke at spillet har mer å gå på etterhvert som en blir kjent med mekanikkene. Ser frem til å spille det igjen!

En meget hyggelig kveld var over selv om det var uvant for Sveinmain å avslutte en spillkveld allerede kl. 21.40! Men så hadde vi vært det siden kl. 18, og dermed var moroa over for denne gang. Mange hyggelige mennesker i Haugland brettspillklubb, og det er alltid en glede og spille med dere. Vi i PG gleder oss allerede til MidWinter 5, i Slakthuset denne gangen. Imponert over aldersspennet fra 25-70 og det geografiske spennet også fra Vikevåg 40 minutter nord for byen til Skudnes 40 minutter sør. Er jeg i byen en onsdag igjen kan jeg garantere at jeg kommer innom. I mellomtiden: Kos dere med spillingen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: