Sushisjokk og andre tilfeldigeter

Hurrah, ingen tie-breaker!

Loftet var stille. Helt stille. Mørkt var det også. På bordet lå det skumle matteoppgaver om symmetri. Hadde Takras blitt lurt? Var dette en intervensjon? Men så kom Peter luskende opp trappen. Det var spillekveld likevel! Med Black Ant ute og skitnet til hendene i hagen, så ble det Sushizock im Gockelwok for de tidlig møtte. Peter, Takras og Main varmet opp med en kjapp runde sushi. Hollender stakk hodet opp trappen etter en runde, og slang seg like gjerne med. Kjapt å lære seg og veldig kjapt å stjele fra andre. Minusene gikk fra person til person mens alle hadde sikret seg en god del plusser. Helt til slutt prøvde Takras å skaffe seg tre røde spisepinner, men fikk ingenting matnyttig, og måtte ta det siste minuspoenget og dermet avslutte spillet. Alle hadde 4 poeng bortsett fra Takras med 1. Så var det å lese reglene etter en tie-breaker, noe det ikke var. Felles-sjokk for PG!

1. Alle 4. Takras

Det er høytid i Preikestolen Gamers hver gang plasten blir sprettet av et spill. Denne gangen var det Sveinmain som skulle ta ned et av sine nye spill, San Francisco. Et flott brett åpenbarer seg for spillerne som alle sitrer etter å komme i gang. Oi, de har til og med tenkt på muligheten til å variere brettet, kommer det spontant fra Black ant. Dette lover bra! Året er 1906 og et stort jordskjelv har rammet San Francisco. 5 rike investorer skulle bygge opp byen ved hjelp av penger og ikke minst innflytelse. Alle får like mange innflytelsespoeng på forhånd, og så gjelder det å bruke kløkt og mot og bygge opp byens  over 40 distrikter som har rast sammen som alle gir poeng fra 4-10. For å klare det må selskapet som du styrer ha flertall av byggingsbrikker rundt bydelen, slik at viktige poeng kan hentes.

Hvordan tolke dette kortet?

Det ble mange harde dueller hvor Black Ant kjørte hardest, og bød høyest. Men hvor lenge ville pengene rekke, og hvor lenge ville en ha nok innflytelsespoeng til å kunne vinne viktige dueller? Peter hadde noe på gang da han ble sabotert av Sveinmain og Takras og havnet i bakleksa, og den var det lett å havne i hvis en ikke vinner auksjonene, tør by høyt nok men ikke alt for mye. Mye psykologi og utpsyking, samt god timing var viktig. Enten var det et viktig distrikt som skulle bygges med en byggetilatelse, andre ganger var det et kantområde som skulle bygges og da fikk alle 5 bygge, hvis en ikke valgte samme innflytelsesperson som noen andre, da måtte en se at byggingen gikk i vasken. Altså mye å ta hensyn til og konstant kamp om tomtene og bli den beste til å gjenreise byen. De som klarer det får snu opp hendelseskort som kan gi litt nødvendige penger, og ikke minst verdifulle innflytelsespoeng. Hendelseskortene får årene til å gå, og etter hvert aksellerer det og det gjelder å sikre seg viktige poeng. Takras gjør noen kloke valg, bygger ut idrettsplassene og håver inn de nødvendige 5 poengene og blir til slutt byggekongen av San Fransisco. Vi andre måtte kapitulere denne gangen, men det er ikke rart da Takras´ selskap heter Steelers som en bauta over Jørpelands stålindustri. Den kunne ingen slå denne kvelden.

1. Takras 39 2. Main 37 3. Black Ant 34 4. Hollender 28 5. Peter 10

Takras er ikke sikker på om han vant
Utven tvil meget hard konkurranse

Full forrvirring  i PG da plustelig Black ant hadde forlatt området, hvor ble han av og hvor lenge ble han borte. Gode 5 mannsspill ble valgt bort, og Sveinmain tok frem Atlantis i panikk, et 4 personers spill hvor en skal komme seg helst fortest mulig fra Atlantis til fastlandet med å plukke opp brikken bak der du står. 3 mann fra hver spiller skal gjennom denne løypa, og en må spille fargekort og gå så langt en kan til en havner på en brikke i samme farge. Men etterhvert som brikkene med poeng forsvinner så kommer vannet til syne og det koster poeng å komme seg over. Derfor er det en fordel å ligge foran, og alle kjempet om dette untatt Hollender, som slet med de 3 reglene nevnt over. Med 4 spillere tok spillet litt lengre tid enn beregnet, samtidig som Ant plutselig var tilbake omtrent før vi var igjang. Det ble derfor lagspill med Ant/main mens de andre kjempet hver for seg. Poengoptimalisering er vel stikkordet i Atlantis, og det gjelder å bruke kortene sine best mulig, uten særlig mulighet til å planlegge på forhånd da spilleren foran gjerne har forplundret sjansene dine i mellomtiden. Takras kjørte enormt tempo mot mål, Peter hang seg på mens Ant/main slet med nok poeng til å komme seg over vannområdene. Takras avsluttet spillet til Hollenders store glede, og dermed måtte vi andre kommer oss over vannet og betale de poengene det krevde før det ble slutt-telling. 1. Peter 4, 2. Takras 3 3. Ant/main -4 4. Hollender -6

Ikke glem at PG også er på Facebook! Sjekk innom og trykk på "Liker", så er du alltid oppdatert.

Takras skulle rekke bussen og derfor tok vi noen runder 6 nimmt i mellomtiden. Hollender fikk den glimrende ideen og inkludere en 6. spiller som spilte kort ingen ante hva var. Sveinmain savnet Pifts åsyn og dermed ble pluselig Pift med i spillet som den 6 spiller til stor stemning rundt bordet. Pift spilte bedre enn de fleste, og unngikk det ene inntrekket etter det andre. Det kan ikke sies om Peter som i 1. runde fikk hele 37 poeng. 2. runde var Hollenders som tok inn hele 30 poeng men i siste runde ble først ting som forventet da Pift omtrent fikk hele bunken og 24 poeng. 1. Sveinmain 14 2. Black ant 17 3. Takras 43 4. Hollender 49 5. Peter og Pift begge 51

Sveinmøøøøin!

Hollender og Takras forlot Spill-loftet denne kvelden og da tok vi andre en runde Dominion Alchemy. Vi valgte å spille med 5 alchemykort og 5 vanlige kort fra Dominion, og det ble en herlig mix hvor du selvsagt måtte ha en krukke for å kjøpe de fleste Alchemy-kortene. Alle satset tidlig på disse og Alchemykortene som gav Curse ble tidlig kjøpt. Dermed opplevde vi utover i spillet å gå tom for Curse-kort. Det var en del morsomme kort, noen som kunne bla igjennom bunken, og Sveinmain var den eneste som hadde kortet som kunne spille det spilleren til venstre hadde på hånda, uten at det gav særlig uttelling for han desverre. Ant var selvsagt en ringrev også her og håvet inn poeng og penger i kjent stil. Peter hadde lange rekker med kort som vanlig uten å score særlige poeng, mens Sveinmain slet med mye curse. Som vanlig i Dominion gjelder det å sikre 2. plassen etter at Black ant hadde vunnet, så også denne gangen. 1. Black ant 30 2. Sveinmain 24 3. Peter 10. Black ant er PGs ubestridte ener i Dominion, men desverre blir han frahverende i NM dette året. Tipper han ville gjort det bra der hadde han stilt!!!

En litt kaotisk spillkveld var over, om den ikke blir husket for alt for gode spill, vil den garantert bli husket:-)

Til slutt en liten bonus til dere som leser bloggen vår. Takras har nemlig laget en musikkvideo for anledningen brettspill. Sært? Teit? Jepp, men slik skal det jo være!

En kommentar til «Sushisjokk og andre tilfeldigeter»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: