Feriestemning i Marogs rike

Selv om ferien nærmer seg med stormskritt, og 3 faste brettspillere uteble, var vi likevel 7 spillere som skulle utfolde oss hos Marog og Kaoleena denne kvelden. Sveinmain var som vanlig litt sent ute,  men hev seg raskt ned rundt det ene bordet. Der var det nemlig et spill han hadde store ønsker om å teste ut, et av de vakreste spillene som finnes der ute, nemlig Serenissima. Spillet er en klassiker fra 1996, den gangen de ikke sparte på konfekten når det gjalt brettspillkomponenter. Kim og Peter satt klar og dermed var vi 3 som skulle kappes i å seile rundt i middelhavet og bringe nødvendige varer til egne og andres byer, samt krige litt også selvsagt. Sveinmain  begynte i Genova og Kim i Valencia mens Peter måtte starte for seg selv i Venezia. Istanbul ble liggende brakk siden vi kun var 3. Sveinmain og Kim ble enige om å skipe varer til hverandres havner, noe som er meget lukrativt i starten i form av penger. Mens Peter kunne i fjorden inn til Venezia legge byen omtrent tom for tropper med et slagskip som buffer noe han sparte penger på i forhold til de andre 2 havnene som måtte befestes skikkelig siden de lå meget åpent til. Sveinmain startet tidlig med en strategi om å befeste havner. Dette gir poeng til slutt i spillet hvis han klarer å holde havna, men lite penger da det å levere varer til egen havn ikke gir penger. Etter noen runder og en del befestede havner samt investering i et ekstra skip tok pengene til Sveinmain slutt. Kim og Peter derimot kjørte ut soldater og skip som en full skjømann på byen, og der var ikke før Kim nesten var blakk at han kom på at vi alle skulle få 300 penger, hver runde:-) Slik ble det fra runde 5, og for Sveinmain var det en lettelse. Kim tok kontroll på begge gullhavnene i Afrika og kunne selge gull dyrt. Sveinmain hadde den eneste edelstenhavnen og kunne med dette seile edelstener tilbake til egen by. Peter hadde kontroll på krydderet, men både Sveinmain og Kim trengte dette i sin by for å score full pott. Det ble rene krydderkrigen der ute på brettet. Heldigvis for Sveinmain var det Kims superflåte som fikk unngjelde. Og etter et par sjøslag var det få skip og soldater igjen på brettet, bortsett fra Sveinmain sine selvsagt. Sveinmain hadde planer om å prøve seg på Kims hovedstad, men konsentrerte seg heller om å sikre egne verdier. Men med Peter på brettet kan en aldri være helt sikker. I nest siste og siste runde gjøv Peter løs på 2 av Sveinmains 5 poengs kolonier først på Antioch og deretter på Secilia, men dårlige terningkast i en meget finurlig terning+soldater/3 mekanikk gjorde at han ikke lyktes. Dermed kunne Sveinmain la sitt flagg vaie og ble denne gangen konge over Middelhavet mens Peter og Kim måtte legge på svøm for å oppdage Amerika.

1. Sveinmain 31 2. Peter 27 3. Kim 23

Arkivbilde

På det andre bordet kom Genoa på bordet, dette er et spill der man er en handelsmann i Genoa og skal prøve å skaffe seg den største formuen ved spillets slutt. Dette kan gjøre på forskjellige måter, man kan skaffe seg store eller små kontrakter på å levere varer til de forskjellige bygninger, eller man kan lever beskjeder fra en bygning til en annen og til slutt kan man inngå avtale med bygninger om å ta kontroll over nabobygningene. Spillet foregår ved at spillerene blir «kremmere» etter tur, man har en stabel på 5 brikker og man ruller terning for å se hvor man starter også bestemmer kremmeren hvor denne stabelen skal gå, totalt 5 felt innkludert startfeltet. De andre spillere kan da «bestikke» kremmeren for å gå innom bestemte bygninger og få lov til å utføre handlingen der.
Pift og Saulius aldri spillt dett før mens Marog og Kaoleena hadde spillt det kun en gang før, så det ble vidt sprikende taktikker på hvordan man skulle øke formuen sin. Kaoleena og Pift prøvde å øke formuen sin ved  prøve få til kontrakter, mens Saulius prøvde litt av kvart mendet virket ikke som om han gikk for noe spesielt, Marog satset alt på å få kontraktene på å ta kontroll over nabolagene. Hvem som vant, husker vel egentlig ingen, bortsett fra Marog som skulle legge inn bilder og skrive litt, men i mellomtiden må ikke denne kvelden bli glemt, og ikke minst slaget om Serenissima:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: