2-mannsshow denne onsdagen

Hvis det er én ting som PG er kjent for, så er det å gi kort varsel på spilling. Mandagsinformasjonen blir som oftest sendt ut før kl 14 på nettopp mandag. Og når Takras sender ut invitasjon midt i en ukedag på samme tidspunkt da folk har andre planer, er det nesten et mirakel at noen dukker opp. Men Hollender stilte opp, og han hadde meg seg førstegangsspill til PG.

Brenn! Brenn!

Men først var det duket for litt sterk hjemmelaget snacks. Takras hadde nemlig fått tak i spillet Eruption som Print-n-Play, hvor han laget spillet selv. Dette har mange likheter med Survive!, med tanke på tilfeldighetene rundt brikkene man snur og terningkastet. Men valget faller likevel på spilleren selv, som velger hvordan han best skal bruke det han har fått tildelt I Eruption brukes terninger til å se om man overleves lavastrømmen, og brikkene legges for å sabotere andre eller gjøre det vanskeligere for andre å nærme seg deg.

Hollender lurer på hvordan han best mulig kan ødelegge for Takras
10°C kjøligere enn Hollender

Begynnelsen er veldig treg, for lavaen har bare nettopp begynt å strømme. For å få nye handlingskort må man nemlig legge lavabrikker inntil en annen landsby, men det går jo ikke når ingen er nær lavaen. Men når lavaen er inntil landsbyen, begynner temperaturen å stige. Jo varmere landsbyen din er, jo flere handlinger får du. Takras var flink til å gjøre Hollenders landsby litt for varm, så varm at Hollender kunne plassere ut nye mini-vulkaner helt inntil Takras’ landsby – hele 3 ganger! Litt for flink, med andre ord. Og noe helt utrolig skjedde denne kvelden: Hollender hadde flaks med terningene! Han fikk beholde mange av veggene sine over flere runder. Den eneste måten for Takras å stoppe dette på var å bruke handlingskort som fjernet veggene fra spill. Det ble plutselig veldig fort varmt i begge landsbyene, og det var like før de begge ble oppbrent. Men plutselig havnet Hollender på flammesymbolet, og han hadde ingen måte å komme tilbake på.

1. Takras 280°C, 2. Hollender nedbrent

Eruption er en enkel hovedrett som oppfordrer til matkrig. Men jo flere spillere, jo mer tid tar det, men da blir det også gøyere og mer krangling rundt bordet. Vi brukte 45 minutt med regelforklaring samt servering og rydding.

Tett bebyggelse
Den ukuelige Hollender

Så var det dags for introduksjonen av nok en utenlandsk hovedrett. De Ontembare Stad, som det heter. Tittelen blir noe sånt som Den ukulige byen. Spillebrettet er rundt, noe man ikke ser ofte i disse dager, og delt opp i et rutenett. Hver rute har plass til et kort som representerer et bygg, og i tillegg får man bonuser avhengig av hvor feltet ligger i forhold til byen. Byggene får man i fire smaker, hvor størrelsen er fra enkle grisehus til rådhus. Hver runde trekkes et kort fra en stokket bunke inndelt i 4 perioder. Om et grønt kort vises frem, vil alle som har grønne bygg med ridder på få inntekt i form av byggestener. Stenene brukes til å bygge flere bygg. Men det finnes også mange hendelser som kan ta fra eller gi deg byggestener pluss mye annet. Det er viktig å komme nær byen, men noen bygg kan ikke bygges der, så man må tenke over hva man vil og hva man skal bruke det til. Noen bygg kan ikke bygges på vei, og andre ikke på sjø. Hollender hadde stålkontroll på handlingene i spillet, og sikret seg poeng slik at han fikk tak i hendelseskort på hendelseskort. Man har bare lov til å ha 2 på hånd, så han kastet kort noen ganger. Takras glemte å se på poengskalaen flere ganger, og fikk poeng som gjorde at han ikke fikk hendelseskort. Det er også lett å gå tom for kort på hånd, noe som virkelig begrenser mulighetene dine. Helt til slutt sanket Hollender inn mange poeng, men måtte samtidig fjerne mange poeng fra Takras ved å brenne ned dyrebare hus.

1. Hollender 50, 2. Takras 37

Byen bare økte og økte i størrelse, og kan vel dermed sies å være ukuelig. Dette er en rett som passer for familier om man bruker de enkle reglene, eller spillere med litt flere matretter på sitt renommé.

Men vi var fortsatt sultne, og vi var klare for noe man spiste for veldig lenge siden. Pergamon oppfyller dette, hvor man skal lete etter mange gamle skatter fra før år 0, for så å stille dem ut og få flest besøkende til å komme. Hver runde starter med et felles budsjett, men ingen vet nøyaktig hvor mye det blir, bare hva som er minste- og størstebeløpet. Så skal man velge handlinger, men jo større handlinger man velger som også gir mye inntekt, jo større er sjansen for at du får mindre penger. Jo mindre man krever, jo større er sjansen for å få det oppfylt. Man kan ende opp med å ikke få penger i det hele tatt.

Snart tid for siste evaluering
Etter fintelling: ny vinner!

Med to spillere kommer det inn en gravplyndrer som setter seg på besteme plasser i handlingsfeltet og som alltid skaffer seg det dyreste han har lov til å skaffe. Feltet han står på er ofte et optimalt felt for budsjettkortene, og han får alltid valgt først. Takras hadde spilt dette en gang før, men syns spillet føltes helt annerledes ut nå enn med 4 spillere. Det var mer penger hver runde, og det var lettere å få store utstillinger. Takras fikk ofte store utstillinger, mens Hollender slet med å gjøre det samme. Han hadde noen små, men de gikk ut etter første evaluering. En evaluering skjer 4 ganger i løpet av 12 runder, og da får man poeng for utstillinger man har, pluss ekstrapoeng for en gammel gjenstand. Hollender hadde den eldste 3 av 4 ganger, og ingen fikk bonus den ene gangen. Hollender hadde ikke mange billetter, og tenkte at han kom til å ligge langt bak. Men så var det dags for den 12. og siste evalueringen. Takras fikk mange poeng ut fra sine utstillinger, særlig siden han sikret seg 4 skatter på den siste runden som han kunne sette sammen med mange andre skatter, noe Hollender ikke kunne forhindre. Men så var det bonustid! Den som har den eldste utstillingen får 3 poeng. Vi har enda ikke helst skjønt hva som utgjør denne bonusen, men sist gang ble vi enige om at det var den ene eldste gjenstanden som utgjorde det. Hollender hadde den eldste. Den nest eldste. Og den tredje eldste! Dermed fikk han 6 poeng. En fintelling senere, og Takras vant med 1 poeng. Men bare for å være sikker, så telte Hollender på nytt, og hadde faktisk 1 poeng mer enn Takras!

1. Hollender 29, 2. Takras 28

Pergamon er en liten rett i en liten eske, og hver runde er kjappspilt, for det er ikke mange valg man trenger å gjøre. Det viktigste med Pergamon er budsjettfasen, hvor satsing er en vesentlig del og et valg som påvirker resten av runden. Gode og mette tok vi en tidlig kveld, og har fått 2 nye spill i PGs rekker.

En kommentar til «2-mannsshow denne onsdagen»

  1. Bra referat igjen! Godt at all spillaktivitet blir loggført på denne måten. Synd at det ikke var flere som kom, for Takras arena har to bord, cirka 10 plasser og dessuten innebygd toalett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: