Ressursmangel i Vegards Dungeon

Kake på lørdag, kake på mandag og spilling i går. Men Hollender og Vegard gikk begge glipp av kake på mandag. Heldigvis fantes det rester, og ordet ‘kake’ kan endelig få hvilte litt i PG fremover.

Vakre komponenter!

I påvente av en forsinket Takras startet tre spillere med Versunkene Stadt. Dette Kramer/Kiesling spillet er letts pilt og ser ganske enkelt ut. Men etter noen runder kommer det mer dypde i spillet. Skal en score på kort sikt, eller posisjonere seg med tanke på fremtidige skatter. Eller ta motstanderne når man kan? Dette siste gikk hardt ut over Hollender som ble sendt tilbake til basen sin uten skatter. Katrine ble tvunget til å følge samme vei, for Vegard var nådeløs.  Selv samlet han mange skatter, mens han sendte Neptun rett på motstanderne og lot veier og byer forsvinne.

Neptun: Venn av Vegard

Katrine brukte smart sine Neptunbrikker og sikret hele 5 skatter i løpet av en runde. I tillegg ble det bygget slikt at Vegard ikke fikk tørrlagt nye bygninger. Heldigvis fant Neptus veien til Vegard også, men da var det allerede for sent. Neptun hadde på sin vei tatt vekk noen bveier og bygninger, slik at Vegard slo hardt til. Han kjørte som første alle skattene til sin egen base og vant dette kjappe og taktiske spillet. Hollender hadde 5 skatter igjen på brettet, mens Katrine hadde 6.

Takras hadde med seg rester fra mandagens festiviteter, samt et spill som inneholder over 300 små kuber i flere forskjellige farger. Macaoer et spill av Stefan Feld, og disse små kubene er handlingskuber. Uten kuber, ingen handling. Mange kuber, mange handlinger. Ganske enkelt. Men det er litt av en sorteringsjobb, spesielt når spillet har veldig mange komponenter og bare kommer levert med 2 plastikkposer…

Takras får nesten Yatzy

Vegard var eneste som ikke hadde spilt det før, og en kjapp forklaring fra Hollender så var han enda mer forvirret enn før! Men slik er Macaos førsteinntrykk. Det ser veldig voldsomt ut, men er ganske enkelt. Trekk kort, kast terning og velg kuber, bruk kuber, og ferdig. Terningene denne kvelden skulle vise seg å ikke være med oss denne kvelden. Takras’ kast med 3 enere og 3 toere satte standarden for kvelden. Det ble med andre ord lite overskudd for noen, og seiling på slutten var ikke uten problem.

Sluttspillet

Det var bare Kaoleena som fikk en fast inntekt på penger. Resten måtte melde pass når det kunne kjøpes poeng. Takras og Vegard fikk minuspoeng 3 ganger for å ikke få aktivert kortene sine, mens Hollender akkurat klarte å holde følge. Kaoleena hadde bare 1 kort igjen å aktivere halvveis i spillet, og hadde derfor noen handliger å foreta seg. Men like enkelt var det ikke med handlingskuber. Det skortet på høye kast, og prioriteringen på handlingene var vanskelig å ta. Vegard lå hele tiden bakerst på veggen og fikk gjort handlingene sist. Men han fikk også mest poeng på prestisjeskalaen.

Etter 12 meget tøffe runder med mange minuspoeng og lite handling så løsnet det helt på slutten. Da hadde alle fått samlet opp det de trengte for å seile skipene sine. Vegard som lå helt fremst måtte plutselig rykke langt tilbake på grunn av sine minuspoeng. Hele 18 minus på kortene sine, og ikke hadde han særlig sammenheng i provinsene. Hollender fikk levert dobbelpoeng på porselenen sin og fikk plutselig et voldsomt rykk frem. Kaoleena var like bak, og plasserte sin poengmarkør oppå Hollenders. Takras lå meget langt bak og hadde ikke hellet med seg denne omgangen. Vinneren ble avgjort av veggen, der Kaoleena lå øverst. Dermed kunne hun ta tronen som en verdig vinner av en meget hard omgang med Macao.

Kaoleena klarte seg best gjennom denne tøffe tiden

1. Kaloeena 72, 2. Hollender 72, 3. Vegard 59, 4. Takras 38

Fra et Stefan Feld-spill til et… Stefan Feld-spill: Notre Dame. Også i dette spillet finner vi mange små kuber som skal brukes for å markere handlinger. Handlingene er dog mer begrenset denne gangen og mer oversiktlige. Men det er en liten vri i dette spillet. Hver spiller har en kortstokk hver med 9 forskjellige ordre. Hver runde trekkes 3 tilfeldige kort, og bare 1 av disse kan velges. De andre to sendes videre til spilleren til venstre. Så skal man velge blant disse og sende videre en siste gang. Man har med andre ord ikke kontroll på kortene sine, og må beregne hva som kan komme tilsendt neste runde eller hva du selv kommer til å trekke.

Nesten japansk sittestil denne kvelden

Her blir man straffet om man ikke får stoppet rotteplagen som kommer hver runde. Men man må velge hva man vil prioritere. Mindre rotter eller flere poeng. Eller kanskje flere penger, eller handlinger? Hollender så ut til å satse veldig kortsiktig denne gangen. Han la arbeidere til Notre Dame, men hadde ingen arbeidere til rådighet. Alle surret rundt med hjemmepermisjon. Vegard, Katrine og Takras hadde alle mange arbeidere ute i distriktet sitt, og Takras og Kaoleena var godt beskyttet mot rotteplagen. Hollender måtte ta minuspoeng flere ganger på grunn av rottene, men fikk likevel til å samle inn poeng.

Takras’ problem var imidlertid det å kunne se bestikkelsesmulighetene hver runde. Alle satt på huk på det gode teppet rundt bordet, så sikten var ikke den beste. Vegard fikk i siste runde flyttet rundt på arbeideren sin 2 ganger, da alle hans 3 siste handlingskort var nettopp å flytte arbeideren. Takras misleste på slutten det ene kortet og fikk 2 poeng mindre enn han kunne, men det ble tilgitt av de andre spillerne. Kaoleena fikk minuspoeng på rotteskalaen siste runde (det er en god ting) og noen få poeng i Notre Dame. Hollender måtte dele poengene i Notre Dame med henne og Vegard, mens Takras satset på sine egne poeng i stedet.

Vant jeg? Jeg vant!

1. Takras 55, 2. Kaoleena 46, 3. Hollender 45, 4. Vegard 43

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: