PG-homesitters

Peter Friele ser veien det går mot Svein Ali

Sveinmain hadde gledet seg til å spille med PG-gutta i Stavanger, da et barneselskap dukket opp som en rotvelt i Elfenland. Hans lengten etter uker uten brettspill så ut til å gå i vasken og gode råd var dyre. En panikkSMS ble sendt ut til eventuelle hjemmesittere da hele PG var på Storhaug denne mandagen. Noen hjemmesittere var det, men alle var opptatt på hver sin kant i finværet. Men Peter gav respons og dermed var det bare å fyre opp varmen i Grotten, og det skulle bli en koselig guttekveld, uten Battlestar Galactica og andre samarbeidsspill som ikke faller i smak.

Første spill ut var Guatemala Cafe. For 2. gangen vi skulle spille dette spillet, og 1. gang på 2 playersiden av brettet, og med random oppsett av kaffeplantasjer, arbeidere og båter. Herman Friele, Ali og andre kaffeprodusenter måtte vike for Peter Friele og SveinAli. Her skulle det produseres kaffe og ikke minst seile de ut i den store verden for maksimalt med poeng. Ali begynte forsiktig og fikk bygd opp sin plantasje, Friele satset i en annen farge, men lot vente på å score poeng i sin farge. Ali derimot kjørte poengscoring på plantasjen sin og Friele gav han noen billige poeng i begynnelsen som en raus Bergenser høyt oppe etter en Brann seier. Friele satset hardt på veibygging og hjalp på den måten Ali og koble seg på hans stinett. Da også 2 skip fra Alis plantasje lå klar for lossing og Friele  ikke kunne legge ned vedto kunne Ali rykke kraftig i fra på poengskalaen. Da dette hadde en lei tendens til å gjenta seg måtte Peter Friele nok en gang innse at ikke Brann og Bergen var best heller ikke denne gangen. Svein Ali Main kunne kurrere all gruffen som fantes i verden og innkassere en solid seier. 1. Svein Ali Main 45 poeng  2. Peter 2 poeng

Svein De Guille kjører offansiv mot Peter Adolf

Peter syntes det gikk såpass dårlig at han ville heller spille et spill om en plass han kjenner, Paris.

Svein De Guille skyter og bommer på der fuhrer

Dermed tok vi like godt en tur til the Liberte of Paris, slag nr. 12 i Memoir 44. Peter fikk æren av å forsvare Paris mot frigjøringen av de franske styrkene ledet av Svein De Guille. De Guille skulle ha den ære og disponere alle de allierte tanksene som fantes i eska, i tillegg hadde han mer infanteri og et kort mer, samt enkle seierspoeng å hente i forstedene til Paris. Men Peter Adolf ville det annerledes og dermed var krigen igang. Det ble mange harde kamper og slag. Peter kalte en spade for en spade og gravde seg voldsomt ned og godt hjulpet av Artilleri kunne han plukke tanks og infanteri på god avstand. Det hele be en meget jevn batalje, hvor Sveinmain gang på gang var sikker på seier. Men hvilken krig i historien

Peter Adolf hiver seg rakt frem og likviderer De Guilles tropper og forandrer historien!

har frankrike vunnet? Ikke mange, og uten annen hjelp enn terningene, kaffegrut og en god knipetangsmanøver så hjalp ikke det for Svein De Guille. Peter Adolf viste kløkt og teft og klarte å plukke det ene trofeet etter det andre og på 4-4 måtte Svein De Guille gi tapt for Peter Adolf og historien om Paris må skrives om, da Tyskerne vant.

Seierherre: Peter Adolf

1. Peter Adolf 2. Svein De Guille

For å roe kvelden gjorde vi som soldater flest, og tok turen til Reeperbahn um halb zwei. Dette fantastiske tautrekkingsspillet for 2 skulle få glede oss i en hel time som avslutning, og på den tiden rakk vi 4 omganger, alle like kjekke og interessante. Hva gjør Times Square som det også heter så bra? Flere måter å vinne på, kun 4 forskjellige handlinger basert på 8 kort på hånd. Flytt Rote Lola, flytt blonde Hans, flytt Brillie lillie, eller flytt livvaktene hennes.

Rote Svein fikk napp og fikk dermed bli med Rote Lola hjem...

I tillegg lurer Champagne Charlie i skyggen og han må ikke undervurderes. Antallet flytt varierer men prøv å optimalisere trekket ditt og gjør motstanderen svak. 3 runder ble avgjort før stokken gikk tom for 2 gang, mens en gikk stokken ut, og da er det siden Brillie lillie står som avgjør. Et herlig spill som anbefales på det varmeste for folk som tåler høy sabotasjefaktor vel å merke.

Denne kvelden ble Rote Lola vinneren sammen med Rote Svein. Blonde Hans og Blonde Peter måtte gi tapt og ta en ekstra runde til på Reeperbahn mens Sveinmain fikk selvsagt bli med Rote Lola hjem.

Dermed var en meget hyggelig kveld over. Kanskje det blir flere 2 player kvelder fremover? I allefall hvis Battlestar Galactica dukker opp på nabobordet 😉

4 kommentarer til «PG-homesitters»

  1. Jeg merker stor hostilotet mot Battlestar Galactica, main. Jeg har spilt det mange ganger, men da utenom PG-mandager. Så du trenger ikke frykte det på den dagen 🙂

    Flott referat, og vi savnet deres nærvær på Storhaug, men godt at det ble spilt noe i Grotten likevel, spesielt spill som ellers ikke går med flere enn 2 spillere.

  2. Puh, det er godt! Må bare skrive litt nedlatende om Battlestar Galactica så ikke alle der ute tror at det er verdens beste spill;-) Var meget kjekt med en 2 player kveld, og med Twilight Struggle like om hjørnet kan det fort bli flere slike kvelder…

  3. Ikke dumt. Da kan jeg komme med War of the Ring og etter hvert Dust Tactics som jeg trykket på bestill-knappen på i dag…

  4. Meget flott skrevet Main. Eg liker måten du klarer å formidle den gode spillstemninga!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: