Reiner Knizias Ra, på iOS

Det kommer stadig flere og flere brettspill til konsoll og telefon, men dessverre er det mye av det som er dårlig overført. Jeg prøver å finne frem de som skiller seg ut ved kvaliteten sin og troverdighet til brettspillet som det skal representere. Ra er et av disse spillene, men det har selvsagt sine mangler.

20110317-122648.jpg

Dette spillet fungerer på både iPad og iPod, man trenger ikke kjøpe det to ganger. Det er – tross sitt opphav – visuelt vakkert å se på. Men om du vil lære deg Ra ved å kjøpe det til iOS – styr unna! Å lese teksten i dette spillet er utrolig vanskelig. De har prioritert tematisk stil og utseende fremfor lesbarhet, så her har man en «fin» teksttype på en fin bakgrunn, en bakgrunn som blander seg inn i teksten. Det blir nærmest uleselig. Så lær deg spillet først, finn ut om det liker det, og så er du klar for iOS-versjonen. Og hvis du liker brettspillet, er sjansen stor for at du liker det på iOS. De har gjort en god jobb å overføre dette fra sin fysiske variant.

Ra - Overview
Om du makter å lese denne teksten, så kudos fra meg

Spillet er som nevnt, ganske vakkert. Animasjonene er pent lagt inn og lydene passer godt til temaet. Heldigvis er det ikke altfor mye animasjon slik at man blir lei av å vente, men det kan ta litt tid om man spiller mot 4 datakontrollerte motstandere. Og disse motstanderne kan du fritt velge blant flere forskjellige guder. Gudene har forskjellig vanskelighetsgrad, og det merkes underveis i spillet hva slags taktikk de forskjellige gudene bruker, og hvorfor noen er litt «dummere» enn andre – gjerne ta litt unødige sjanser og ulogiske valg. De andre gjør som man selv gjerne ville gjort.

Men det jeg vektlegger stort i slike spill, er flerspillermodus! Brettspill er laget for å spille med andre, enten det er ved å veksle telefon eller online. Noen spill støtter ikke online modus, noe som er virkelig synd (Neuroshima Hex, Catan) siden de ellers er meget flotte spill. Ra har online-støtte, ved hjelp av OpenFeint. Det er vel og bra, men det hadde gjort seg mye bedre om dette var gjort gjennom Game Center, det er der de fleste begynner å få seg en konto, siden det er så fint integrert i iOS. Det tok meg 30 minutt å få i gang et spill med Ra, og en annen gang måtte jeg gi opp. Men har man først fått i gang et spill, får du beskjed via push når det er din tur. Men det viktigste er at de har fått i gang støtte for det, og det er bare for deg og dine venner å lage en konto på OpenFeint og spille med hverandre.

Så spillet får tommel opp for utførelse og utseende, men tommel ned for tekst og regellesing. Prisen syns jeg er helt grei, med tanke på hva du får igjen for spillet. Om du vi ta en match, er mitt kallenavn Takraset OpenFeint.

Ra Ra Ra

Ra - Online
Dette så jeg altfor lenge av gangen i Ra. Vanskelig å finne tilfeldige motstandere i dette spillet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: