Krigskraft i steinalderen

Etter mye om og men og problemer med tid til å lese reglene, var Takras endelig klar med Warcraft og ekspansjonen. Dette var noe både Vegard og Pift hadde gledet seg lenge til. Dessverre var Pift veldig syk i dag, og kunne ikke møte opp. Men Vegard stilte opp uten problem, sammen med Sveinmain og Saulius. Spillet har haugevis med komponenter og det tar lang tid å sette det opp. Brikker sorteres, scenario velges og brettet bygges. Da var det tid for regler!

En runde består av fire steg. Flytting, sanking av ressurser, utplassering og pengebruk – i den rekkefølgen. Alle spillerne gjør det samme steget før neste steg inntreffer. Det åpner for at man må planlegge nøye og passe seg for de som kommer etter deg. Er du startspiller denne runden er det skummelt mye som kan skje etter du har gjort ditt – og utfallet kan enten bli veldig bra eller skikkelig på trynet.

Et problem vi hadde var valg av scenario, der Takras og Sveinmain skulle passe på en dragebaby og bringe den til dens mor. Saulius var snarrådig og flyttet helten sin bort til drageungen og drepte den før Sveinmain skjønte at han hadde forsvart den altfor dårlig. Og spillet var over etter 2 runder. Det tok lengre tid å sette det opp enn å spille det. Men vi droppet dette scenarioet og spilte til det andre bordet var ferdig med sitt. Takras glemte å tenke på konsekvensene av å miste soldater som startspiller, slik at Saulius bare kunne gå inn i hans område uten særlig motstand. Sveinmain hadde to fronter og klarte ikke å vinne begge. Det ble en overlegen seier for Vegard og Saulius som hadde full kontroll på alle ressursene som var igjen.

Warcraft kan bli et interessant spill, men det kan tenkes at vi må blande litt regler fra originalen og ekspansjonen, spesielt med tanke på hvordan ressursene skaffes. At det er begrenset med ressurser gjør at spillet vil få en endelig slutt og ikke vil foregå i det uendelige, og det er fort å se hvor viktig det er med ressurser. Mulig det kommer tilbake på bordet med modifiserte regler og de riktige spillerne. Da kan det bli virkelig spennende.

Krigskraftmestrene

Avslutningsvis skulle PGs Julesang spilles inn! Arkene ble delt ut og teksten øvd inn. Sveinmain hadde allerede øvd på forhånd og tok en skikkelig trudelutt med fløyte. Takras fant frem karaokemelodien til Last Christmas og spilte den for alle deltakerne. Én prøvesang – ett opptak! Det var nå eller aldri, og det ble skikkelig bra! Hvis du gikk glipp av den på julaften kan du få se den her og nå!

Halshuggernes mester

Etter de trøtte typene hadde tatt turen hjem var det tid for en kort runde med Guillotine. Fremdeles et veldig enkelt spill med morsomme kort og tekster. Hele konseptet er ganske makabert, men det fungerer godt og er spennende og engasjerende for alle som er med – også for nybegynnere. Hele veien var det Hollender som ble offer for all sabotasje, når det hele tiden var Black Ant som sanket inn poengene i det stille. Ingen merket at han fikk så mye, og han stakk av med seieren.

Lett konsentrasjon og mye halshugging

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: