10 days… en serie å bli gla i!

10 days - the world!

10 days serien er et unikum når det gjelder konbinasjonen brettspill og geografi. Her kan en spille og ha det kjekt, samtidig som en kan lære seg hvor merkelige land ligger i vår underfulle verden. Land en aldri visste fantes, land en trodde en visste hvor fantes og ikke minst hvilke land disse grenser til. I 10 days eller 10 dager som det siste spillet nå heter så gjelder det å komme seg fra land til land på 10 dager. Spillet er like enkelt som genialt: En trekker 10 kort og setter de opp i en treramme på 10 forskjellige dager. Her bør en bruke litt kløkt, og etterhvert lærer en seg litt hvor det lønner seg å sette kortene. Grenser landene ikke til hverandre kan en fly, ta cruice, tog, bil eller båt imellom. En kan ikke bytte disse 10 kortene på linje annet enn å trekke inn et land og legge ut et land fra trerammen. Er en heldig kan en trekke inn igjen det en la ut, men motspilleren kan blokkere kortet ditt ved å legge sitt gamle land på ditt. Ofte må en legge om strategien, og er en heldig får en gode kort av motspilleren som han/hun ikke lengre trenger. Førstemann ferdig er vinneren, og de andre deler 2. plassen. Ofte blir det meget jevnt, samtidig går et spill raskt unna, gjerne på under 20 minutter. Det at landene en trekker inn også inneholder hovedstad, og antall innbyggere i landet gjør at geografikunnskapene styrkes vesentlig.

Det er 5 utgaver av spillet. Jeg har testet 4 av de, og liker samtlige. Alle har sine særegenskaper. Afrika kan en bruke en bil mellom 2 land. I Asia kan en ta tog mellom landene der det er togstrekninger, samt ta båt på 2 ulike verdenshav. Europa er det som er mest gjenkjennelig, mens det nye 10 dager i Amerika kan en dra på Cruice og ha flere båter etterhverandre på sin reise. I tillegg har alle utgavene med muligheten for å fly mellom 2 land av samme farge hvis en har riktig farge på flyselskapet.

Drømmereisen på 10 dager - Canada, Japan, Malaysia, Kina og tilbake til Norge, med innlagt togtur og Cruice selvsagt

Jeg trodde jeg var god i Geografi før jeg begynte å spille 10 days serien. Nå begynner jeg snart og blir god i geografi igjen etter å ha spilt samtlige noen runder. Drømmen er nå etterhvert å lage sitt eget 10 days spill: 11 minutes at Jørpeland. Så får tiden vise om det blir en realitet, i mellomtiden får jeg reise til Afrika, Amerika, Asia og ikke minst Europa. Vanskelig er det i allefall å rangere de, men mulig Asia er den beste. Den inneholder iallefall tog, og tog er noe jeg er litt svak for…. De andre spillene kommer på en god 2. plass.

2 kommentarer til «10 days… en serie å bli gla i!»

  1. Jeg har faktisk ikke hatt gleden av å spille noen av disse spillene enda. Så nå må vi få fortgang på det!

  2. jeg er enige meg deg Takras… kan muligheter og prove dette spill pa mandag som kommer..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: