PG-On the run!

Vakkert brett

Peter - overlegen vinner

PG- har virkelig vært ute «on the run» siste ukene. Nå på mandag løp vi fra en sjakkseanse, og tidligere i uka har vi sprunget fra våre faste blogspot-sider over til nye bloggsider i: www.preikestolengamers.wordpress.com Foreløbig har vi en glidende overgang med blogg på begge plasser, men etter at PG har økt kvaliteten på fotokameraene sine, så sliter Blogspot mer og mer med å takle kapasiteten på disse. Derfor vil nok wordpress bli vår kommende blogg, så merk dere sidene med det samme.

Nå mandag 4. oktober hadde Hollender invitert Jørpelands svar på Magnus Carlsen til PG for simultansjakk. Hollender selv tenkte å stikke fra det hele og overlate sjakken til oss som var igjen. Vi som var igjen klarte å kjøpe oss litt planleggingstid, det er ikke hver dag Magnus Carlsen gjester PG, så ny dato ble satt 14 dager fram i tid. På Spill-loftet måtte det derfor spilles andre godbiter istedet.

Sveinmain varslet at han kom sent,derfor satte Drproktor, Peter og Black ant igang med en runde Tobago. Tobago er et vanskelig spill å vinne, til det er tilfeldighetene for mange, men like vel et elsket spill å spille, så også denne kvelden. I Tobago gjelder det å bruke eliminasjonsmetoden for å finne skatter på øya, samt kjøre dit med LandRoveren din så snart en vet hvor skatten er.  Ant satt og sukket på kjent Sveinmain vis da, ja nettopp Sveinmain, ankom lokalet. Han hadde utrolig få skatter og Drproktor hadde i følge han allerede vunnet. Peter fikk de dårlige skattene på en kjempevanskelig skatt han hadde mange akjser i og dermed slet han med å komme opp i poengsum. Ant lå selvsagt langt bak han igjen, men da poengene skulle telles så var Black ant kun en snau mynt fra å stikke av med seieren. Merkelig…

1. Drproktor 47  2. Black ant 46  3. Peter 42

Sveinmain hadde brukt tiden flittig mens de andre spilte Tobago. Etter en tur på Science Fiction-bokhandleren i Stockholm i helga hadde han tatt med seg et eksemplar av «Nuns on the run», og fikk det nødvendige kvarteret til å pløye igjennom reglene og finne ut hvordan spillet virket, nok til å teste det ut en runde. Nuns er et spill hvor alle bortsett fra en tar roller som nonner som springer rundt på brettet som er et kloster på jakt etter nøkler og hemmelige oppdrag som kan være brevet fra en hemmelig kjæreste, en flaste brandy eller andre forbudte ting en kan ha i et kloster. Den siste spilleren styrer to abedisser som patruljerer klosteret etter bestemte ruter og oppdager de at nonnene er på flukt vil disse springe etter å fange de. Alstå et meget kjekt tema. Spillmekanikken kan minne om Scotland yard, men motsatt. Det morsomste i Scotland yard er å være mr. x. I nuns on the run er alle Mr. x bortsett fra den som styrer abbedussene. Og forskjellen er også at her kåres det EN vinner, istedet for at alle vinner og en taper. Kartet er også mindre og konfrontasjonene større. Det hele begynte med at Peter ble oppdaget da han prøvde å hente sin nøkkel. På grunn av litt regelvirvarr så fikk han stikke av uten å bli tatt av abbedussene. Etterhvert hørte abbedussene lyden av både Drproktor og Black ant. Men de klarte å snike seg unna uten å bli sett, men måtte ta noen omveier for å kunne hente sitt hemmelige oppdrag. På vei tilbake til klostercella si gjorde Peter en skikkelig bommert og ble oppdaget rett i det han skulle vinne hele greia, og ble tatt. På grunn av dette klarte Black ant og Drproktor og fullføre samtidig, og siden ingen av de hadde blitt tatt før fikk de dele seieren og det i 12. runde. 1. Black ant og Drproktor. Nuns on the run ble godt mottatt rundt bordet, og var morsomt å spille. 1. gjennomspilling gikk unna på en drøy time. Vil nok få ned spilletiden etterhvert som reglene sitter bedre. Anbefales!

Drproktor gikk hjem, mens vi andre avsluttet med en dessert. Valget falt på HekkMekk. Det ble mye bytting av brikker og sånn passe dårlig kasting. Alle de lave brikkene gikk først, og Sveinmain fikk en solid ledelse et stykke ut i spillet. Men ting snur fort i HekkMekk, så også denne gangen, og Sveinmain gikk fra 10 til 0 poeng. Peter klarte å stjele poeng fra både Black ant og Sveinmain i tillegg til at kaste formen til de 2 sistnevnte var langt under pari, og Peter tok dermed en overlegen seier.

1. Peter 9  2. Black ant 1  3. Sveinmain 0

En meget hyggelig kveld på spill-loftet var over. Neste mandag utgår, men se opp for spilling senere i uka, onsdag eller torsdag. Mail kommer kort tid før, som vanlig. Og er du ikke på mailinglista og har lyst til å komme, så ikke nøl med å gi beskjed!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: