Testkveld hos Peter

Mange gode nyheter fra Competo og Smarte Gaver skulle testes ut denne onsdagskvelden. Sveinmain tok med nyhetene, og Peter som er svak for franske varer falt valget fort for å teste Kaleidos. Siden det var bare oss denne kvelden så satte vi igang. I Kaleidos gjelder det å finne ting på et bilde som begynner på en bestemt bokstav.

Finn ting på bokstaven "G"

Og selv med Peter på Svensk og meg på Norsk gjorde det ingen hindring i spillet. Svenske og norske ord ble skrevet ned om hverandre og etter ti bilder og like mange forskellige bokstaver klarte Sveinmain og vinne med et knepent poeng!

Kaleidos var et behagelig selskapsspill, hvor kreativitet står i høysetet. Vil nok bli en vinner på selskapsfronten!

Neste spill ut var Snap! Et knipsespill ikke ulikt Pitchcar, crocinole og tablecurl. Fordelen her er at alt kommer i en liten pappeske, og brettes ut og gjøres klart på et minutt. 8 oppdrag skal fullføres og brettet har både enkle og ikke minst sabotasjefaktorer. Med kun 2 spillere er disse sabotasjefaktorene begrenset, men likevel faller spillet godt i smak. Ikke alltid like lett å knipse en brikke 5 cm frem på et brett, spesielt når det står mye på spill. Kan lett gå for lang, og ikke minst for kort. Oppdragene gikk unna, og Sveinmain vant et like knips foran Peter denne gangen.

Snap! var virkelig et kjekt og underholdende knipsespill, kommer nok ofte på bordet fremover!!!

Så var det klart for en gammel kjenning, som ikke hadde blitt spilt i PG før, nemlig Oregon. Sveinmain forklarte reglene, mens Peter punchet brikkene, og dermed var vi i gang. Peter var den rene Chilenske gruvearbeideren og fikk ut både gull og kull i stor skala. Sveinmain slet mer med det, men klarte å score enkle poeng i stedet. Peter fikk inn en del 5 poengere da 3 menn befolker samme området, men dette kostet mannskap, og til slutt gikk Peter tom for menn, mens Sveinmain fortsatt hadde igjen en 5-6 stykker. Peter fikk da begrensede scoringsmuligheter på slutten, mens Sveinmain jevnt plukket poeng, da spillet var slutt måtte det fintelling til. Sveinmain vant det hele med et knepent poeng.

Oregon er et enkelt med flott spill, med ikke for lang spilletid. Behagelig brettspillopplevelse….

Til slutt tok vi en runde Ubongo 3D. Dette var en ny opplevelse for oss begge. Brikkestabling i høyden. De merkeligste brikker skulle stables sammen. Vi begynte med den enkle, og det tok ikke lang tid før Peter hadde dreisen på dette. Sveinmain slet såpass at han kun fikk til 2 løsninger på lett, og en på vanskelig i løpet av de 9 rundene spillet varer. Poengsystemet i Ubongo 3D er likt som Ubongo extreme, og kan virke noe urettferdig. Likevel var ubongo 3D en helt annerledes opplevelse som gjør at en ikke går lei selv om en ikke får det til. Da er det annerledes med 6 kantede pappbrikker. Peter knuste Sveinmain med 38 poeng mot Sveinmains 9.

Ubongo 3D var som å kjøpe dyre vriompeisoppgaver i butikken. Forskjellen er at her har du flere hundre varianter og muligheter, samtidig som en kan konkurrere 4 stk om å løse de på kortest mulig tid. På den ene oppgaven måtte vi til og med bla opp fasiten for å finne løsningen som vi trodde var umulig. Men i Ubongo 3D er alt mulig, selv om det avog til ikke virker sånn.

En hyggelig kveld var over og det ble denne gangen kun en dag til neste samling….

4 kommentarer til «Testkveld hos Peter»

  1. Alltid intressant läsning.

    Fan, måste ta en sväng till Norge…

    Cheers!

  2. Kan virke som om du tok en litt ufortjent seier i Oregon, Svein. Spillet avsluttes jo dersom en av spillerne bruker opp alle sine menn. Så det er sjelden lurt å ha 5-6 nybyggere igjen når noen andre setter ut sin siste …

  3. Nei det er ikke alltid like lett 🙂 Jeg får lese litt på Hobbiten-reglene før det skal prøves ut. Det samme gjelder Warcraft III. Det verste er at jeg har expansion til den i tillegg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: