Nye medlemmer – ny teknologi!

Etter den siste tidens presseoppslag hadde det vært en storm av nye som ville bli medlem i klubben vår, og som forhåpentligvis spilte annet enn sjakk! Sveinmain hadde fått nyss i om at et par var på vei og møtte tidlig i Grotten, og ikke lenge etter satt de nye medlemmene Øyvind og André og beskuet alle spillene, på jakt etter kjente titler. Med mye ukjente spill og for å gjøre starten minst mulig smertefull(hvem har glemt Leivs Taj Mahal spilling, 2 timer uten å fatte noe) tok vi turen TransEuropa. Før reglene var ferdigforklart dukket både Vegard og Peter opp og 5 mann kunne ta fatt på spillet. Øyvind fikk skikkelig dreisen på jernbanebyggingen og avsluttet først. Alle føk frem på sporet. Innante dukket også opp og fikk starte likt med dårligste mann. Øyvind klarte det igjen, mens Innante føk av sporet, og dermed fikk Øyvind en godt start på brettspillkarriæren. 1.Øyvind 2.Peter 3.Sveinmain 4.Vegard 5.André 6.Innante. TransEuropa det beste i Trans-familien kan nok anbefales som en god forrett!

Vi ventet fortsatt på Hollender og tok en runde Powerboats. Det ble mye taktisk starting, og Vegard brukte 3 runder på å passere startstreken. Men da hadde han til gjengjeld funnet idealsporet og føk forbi alle andre som slet mellom holmer og skjær. Rundt 1. bøye var det rene 17. mai-toget, men farvannet mot 2. bøye var såpass komplisert at Vegard måtte på sightseeing, og feltet spredte seg. Peter inntok teten og fant blindleia inn til mål såpass at han gikk og satte seg på det andre bordet og spilte Reeperbahn um halb zwei med Hollender. Sveinmain prøvde desperat og ta han igjen, men han vant suverent. 1.Peter 2.Sveinmain 3.Innante 4.André 5.Vegard 6.Øyvind Powerboats er fortsatt like kjekt, og raskt racingspill, som alle fortsatt liker svært godt.

Med 7 spillere var det på tid og dele seg i 2 bord. Sveinmain forelso Pompeji på det ene bordet, mens Hollender foreslo BigCity på det andre. 4 spilte Pompeji, og en kjapp regelforklaring for André og Innante som ikke hadde prøvd det før så var vi i gang. Alltid litt trøblete oppsett i dette spillet, og denne gangen ble det veldig få kort med i spillet. Mulig dette er riktig utifra orginalreglene, men slik Sveinmain hadde spilt det tidligere ble det heller en tam omgang denne gangen med få brikker på brettet og et kjapt vulkanutbrudd. Men vi fikk smakt på brenning i vulkanen, men må nok toppe spillet med fullsatt by neste gang. 1.Innante  2.Sveinmain  3.Vegard og André 4.

André skulle tidlig opp neste dag og bestilte en halvtimesrett til dessert. Valget falt på Clans. I Clans gjelder det å flytte klaner i forskjellige farger og score poeng. Alle styrer hver sin, men den er hemmelig. Det ble en kjekk dessert hvor mange klaner sto ubygd da ingen ville servere motspilleren billige poeng. Sveinmain klarte å dra seieren i land i en tett og god spillomgang. 1.Sveinmain 2.Innante og Vegard 4.Andre. Clans slo godt an også denne gangen, og spilletiden og spillbarhet må nok ta skylden for det!

André takket for seg men lovte å komme igjen, mens Vegard og Sveinmain tok en runde vanlig Ubongo mens vi ventet på Big City gjengen. Vegard kom best igang selv om det ble en del blanke omganger på oss begge. Orginalutgaven av ubongo er nok den beste, med tette oppgjør selv med kun 2 spillere. Duellutgaven er nok tettere, men egner seg best på dagtid på uthvilte hjerner. Men det ble duell nok med orginalen og nærmest slossing om brikkene. Tilslutt måtte vi avslutte da BigCitygutta var ferdige. Sveinmain vant 5 mot Vegards 3 diamanter i en og samme farge. Blir nok flere dueller når dødtiden melder seg. Kjekt!!!

Hvordan gikk BIG CITY?

Øyvind, Peter og Hollender tok fatt på denne gamle klassikeren med de utrolig flotte komponentene. Spillet egner seg meget godt for 3 spillere da en har mer kontroll over tomtene og kan bygge større bygninger enn 4 og 5 spillere. Hollender fikk bygd 2 kirker i 1 runde og vant med dette hele greia. 1.Hollender106 2.Øyvind85 3.Peter84 Gutta tok likegodt en revansje når de først var igang. Peter ble den store kirkebyggeren denne gangen med sine 2 kirker, men både Peter og Øyvind var litt uoppmerksomme da Hollender for 1. gang på mange år i Big City fikk bygd et shoppingsenter. Det gir som sagt hele 30 poeng og er nesten umulig å bygge. En må ha tbane, bank, kino m.m som nermeste nabo samt 2 sentrumstomter for å få det til! En bragd:-) Hollender vant med dette også 2. gjennomspilling. 1.Hollender 119 2.Peter 102 3. Øyvind 93

Øyvind takket for seg, mens den harde kjerne tok et skikkelig familieoppgjør i Family Business. Dette spillet fra tidlig 80-tallet funker fortsatt. Alle har 9 mafiamedlemmer i sin familie, og her gjelder det å overleve lengst mulig uten å bli henrettet. Sveinmain ba om å begynne og kjørte 2 fra de andre inn på dødsstripa. Desperat prøde de å redde sine ut igjen før de ble henrettet, men dette førte til et hat mot Sveinmain og han ble støtt og stadig eliminert, selv om han forsvarte seg godt. Hollender rettet også skyts mot Peter og Vegard og fikk smake litt på kulene han også. Sveinmain hadde en mann igjen da han unngikk sisteplassen med å henrette Hollenders siste, før Peter gav Sveinmain nådestøtet. Vegard hadde spilt lurt og kunne fylle dødsstripa med Peters folk og dermed fikk han kveldens siste seier.

1. Vegard 2. Peter 3. Sveinmain 4. Hollender

En hyggelig kveld var over med 2 kjekke nye brettspillere. Om neste blir like hyggelig gjenstår å se. Da kommer sølvvinneren fra NM i kafésjakk på besøk og skal spille simultansjakk med PG gutta i en liten time. Så får vi se etterpå om vi får lurt han med på andre spill også. Kom gjerne med forlag på hvilke brettspill en sjakkspiller vil like…..

3 kommentarer til «Nye medlemmer – ny teknologi!»

  1. Har hørt at TransToten er et ypperlig selskapsspill:)

  2. Tror trans-Jørpeland, Trans-Stavanger kan bli en like stor salgssuksess som Bergen-monopol. 10 days in Rogaland har jeg også troen på!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: