Forandringens kveld i verdens og PG-historien

For 1. gang i PGs historie skulle det bli avholdt en brettspillkveld med bare 2 spillere. Fraflytting, landsbyspøkelse nr. 1 har satt sitt preg på antall spillere i PG siste året, og da 2 av den harde kjerne også måtte melde pass så satt de der i Grotten, Sveinmain og Black ant og så på hverandre. Tanken streifet nok begge, tanken om en døll sjakk kveld, men heldigvis så har det kommet andre gode tomanns spill i brettspillformat siste årene. Valget som åpningsspill falt på Memoir 44, scenario 13, slaget om Arnhem bridge. De allierte hadde slått seg ned ved Arnhem bridge, og et hav av tyske tropper sto klare til å utarme de allierte og vinne slaget slik historien forteller. Sveinmain var tyskerne, Axis og Black ant var de allierte. Sveinmain åpnet det hele med et flyangrep, mens de allierte kjapt slo kraftig tilbake med sitt kontra-angrep, dermed var tonen satt. Sveinmain fikk lokket de allierte ut av en av sine byer omgitt av sandsekker og med en mann på to terningers avstand sablet han ned ants 2 siste menn og tok ledelsen 1-0, men så var det slutt for tyskernes medvind. Tyskerne prøvde flere ganger å krysse Arnhem bridge, først 4 spesialstyrker, som ikke rakk å komme over før de var tilintetgjort. Tanksavdelinger som også ble tilintetgjort. De allierte kjempet meget godt spesielt med sitt artilleri, som alltid var en trussel mot tyskerne. Og til slutt måtte Tyskerne kapitulere på stillingen 2-5. Black ant forandret historien denne kvelden….

Memoir 44 er så absolutt et bra 2mannsspill, selv om en må tåle litt flaks/uflaks på terningen. Oppsettet på spillet er som vanlig et mareritt, og tar desverre alt for lang tid, men det blir heldigvis fort glemt når en endelig er i gang med spillet. Fantastisk tema på et godt 2 manns-spill:-)

 

Så sprang Black ant hjem og hentet Dominion. Han hadde spilt dominion 4 dager til ende forrige uke og hadde trent godt. 10 distrikter ble trukket opp av hatten, deriblant Militia, Tyv, Festival og Gardens. Festivalen var meget populær da den både ga gull og actions. Ant satset sterkt på Militia og prøvde å svekke Sveinmain så mye og ofte han klarte. Sveinmain fikk inn noen gode festivalkombinasjoner, og kjøpte seg opp på kort. Så begynte Black ant å sanke poeng, og spesielt Gardens samt ta en kopper eller 2 etter hvor mange kjøp han hadde på kortene. Sveinmain så dette litt sent, men klarte å sikre seg 2 av de tilsammen 8 gardenskortene. Ant satt med 6 av disse. Men Sveinmain svarte med å ta 6poengs kort, og etter mye poengplukking både av 6er, 3er og 1er poeng kort var spillet over, og det måtte fintelling til. Noe overraskende måtte Sveinmain og Black ant konstantere at begge hadde fått 57 poeng, og begge hadde hatt like mange turer. Derfor kunne de i følge reglene Rejoyce in victory!

 

Dominion var igjen et meget kjekt spill å spille, og slik vi ser det fungerer like godt med 2 som med 3 og 4 spillere. Gikk kjapt unna i nesten forrett-tempo, selv om dette er som en hovedrett å regne. Et kjekt spill å fordøye!

 

Som en avslutning på en hyggelig kveld tok vi en kjapp runde Novem. I dette «mensa» spillet gjelder det å psyke ut motspilleren og prøve å trekke inn brikken motspilleren ikke tror du tar. Sveinmain var dyktigst i det denne kvelden, og vant med 38 mot 31 poeng. En kjapp 2-manns dessert uten noen usmak på noen måte.

 

Satser på flere spillere allerede neste mandag, og kanskje en Funkennicht/gut video! Time will show…

3 kommentarer til «Forandringens kveld i verdens og PG-historien»

  1. Det er en fordel å være kun to. Effektiv spilltid øker. Færre involverte i den demokratiske prosessen rundt valg av spill. Det er mindre plasskrevende, (mer plass til spilllagring). Ulempen er selvsagt hvis den andre spilleren er bedre enn deg selv. Derfor må dette avklares før man reiser på en øde øy sammen.Men alvorlig talt, fraflyttingsspøkelset? Hva skjer?

  2. Tja – ikke helt uvanlig i vår sammenheng. I takt med økende temperatur og lysere kvelder, diverse avslutninger med pølser og styr blir brettspill nedprioritert. Tipper det tar seg opp når sommeren er på hell og høstmørket drar seg til igjen 🙂

  3. Når noen faste medlemmer flytter, kommer det ikke med gang nye tilbake. I tillegg har arbeidsreiser, overtid og eksamen hindret folk til å møte denne våren. Tror at dette er midlertidig.Det flotte med PG er at uansett hvor mange som møter, spilling blir det hver mandag! Dessuten kan man med 2 stykker spille gode spill som memoir44.I dag er det PG sommerkveld (uansett hvor mange som møter).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: