Engasjerende bursdagsspilling hos Ant!

Ant hadde fylt år, og hva passet bedre enn bursdagsspilling på Spill-loftet. Den harde kjerne hadde møtt opp for å hylle bursdagsbarnet med både klunkende og harde pakker. En av de var Novem. Ant var såpass nyskjerrig og fornøyd at plastikken ble sprettet og reglene på 12 språk! ble lest på ett minutt, så var vi igang. Novem var meget vakkert og engasjerende. Er egentlig et spill for 2 spillere, men siden vi var 4 spilte vi 2 og 2 på lag. Gikk kjapt unna på 10 minutt, og dreamteam Ant og Peter vant overlegent foran Sveinmain og Hollender. Alle var godt fornøyde med spillet, som overrasket meget positivt!

Så var det klart for kveldens hovedrett. Nei ikke kaker denne gangen, helller ikke boller fra Rema, men Black ants ønskespill for kvelden: Funkenschlag, eller PowerGrid som det også heter. Sveinmain hadde bare negative opplevelser med Funkenschlag eller Funkennicht som han kaller det, og prøvde i det lengste til å få de rundt bordet til å skifte mening i spill-valget men til ingen nytte. Så var det bare å sette i gang, denne gangen ble det Nord-Italia som ble spilt, regionene i sør ble valgt bort. Allerede i 1. runde begynte Sveinmains skepsis å spre seg rundt bordet. Han hadde dyrest sentral etter auksjonsfasen, og dermed ledet han. Dermed fikk han dyrest brennstoff til sentralene sine og måtte bygge sist. Stemningen var satt! Så gikk spillet sin vante gang, auksjon på kraftverk, kjøp, bygging og utbetaling, og at så tilsynelatende ut å gå knirkefritt. Black ant fikk gjennom mye flaks (les : han hadde gjort dette før og visste det var viktig) muligheten til å kjøpe en 5er sentral, noe han selvsagt gjorde uten konkurranse fra oss andre som allerede hadde kjøpt (fordi han bevisst hadde lagt seg sist i feltet – rekkefølgen er en viktig del av taktikken i dette spillet). Sveinmain la seg sist i feltet, fordi endelig etter mange runder senere kom det endelig en sentral som kunne levere til 5 byer. Han var klar for kjøp! Men så kom Hollender med regelen at dyreste sentral skal vekk (dette hadde gjentatt seg ørten ganger uten at sveinmain fulgte med), og dermed var det kun 2er og 3er sentraler igjen å få kjøpt. Sveinmains frustrasjon nådde nye høyder, til glede for de andre. Sveinmain nektet å kjøpe billige sentraler, for å rydde plass slik at de andre kunne kjøpe en 5er eller 6er sentral som tilfeldig kunne dukke opp fra kortbunken. Men runde etter runde gikk og ingen 5er eller 6er sentral dukket opp. Bare de dårlige 2erne og 3erne som de andre hadde fra før og Sveinmain nektet å kjøpe for å oppgradere sine 1er sentraler. Så dukket det endelig opp en 5er sentral, og prisen steg til 40 over takst, da Sveinmain trakk seg i påvente av enda flere sentraler i den kategorien. Men tror du det dukket opp flere slike. Nei, og dermed kom han på en solid sisteplass, og ikke nok med det, alle hans fordommer ble bekreftet. Hvem vant? Jo selvsagt han som fikk kjøpt 5er sentral tidlig. Det sier jo seg selv….
1. Black ant. 2. Peter(ja 5er sentral han også) 3. Hollender 4. Sveinmain.

Som en avslutning på kvelden og for at alle skulle bli venner igjen tok vi en runde Portobello Market. Sveinmain forklarte reglene så var vi igang. Her gjaldt det å sette opp sine salgsboder og få de beste kundene til å komme til akkurat din gate. Bobbyen måtte selvsagt passe på ellers ble det dårlig med bygging. Det ble en jevn batalje hvor Peter valgte å avslutte spillet siden han ledet og han vant dermed foran Black ant, Hollender og Sveinmain på en sisteplass.

En hyggelig bursdagskveld var over, iallefall for noen:-) Og spør du Sveinmain er han glad det er ett år til neste gang Black ant skal få velge spill…..

Her er en video av en frustrert Sveinmain, og god latter hos de andre! Anbefales:-)
http://www.youtube.com/get_player

En kommentar til «Engasjerende bursdagsspilling hos Ant!»

  1. Jeg kjenner nok at det er min kommentar som mangler:Det får bli i en form som kanskje kan få Main å kombinere med det nyfunne GP-interesset, han må bare finne en passe melodi:Doa-kor: Funken, funken, Funkennicht! (Repeteres gjennom hele bidraget, etter siste vers falsk ”fade out” and Forte "Funkennicht!").Main har hatt en travel dagkjenner seg så matt og svagmangler noen kraftstasjon!Sån er Mains situasjon…Ser tilbake: Vad gikk galt?Ingen feil – helt unormalt!For et drittspill – Funkennichtspillet gjør en bare tricht!(høyning)Kjøpte byer – opp i tetvar vel ikke mistak det?Ikke rettvist bare tristbare uflaks jeg kom sist;PPeter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: