Sigarer og intriger

Peter hadde endelig åpnet sitt attraktive spilldomene på Brauta. PG klarte å samle tre spillere denne mandagen. Noen fryktet at legendariske spill som Svearike ville beslaglegge kvelden, men Peter hadde lagt klart en del andre spill. Med bare trente spillere gikk man direkte til hovedretten, Cuba. Et spill som dreier seg om handel, utvikling og påvirke parlementet. Peter fikk en rask innføring og skjønte at det fantes flere veier å skåre poeng. Fem karakterkort som gir spillerne ulike handlinger. Bare fire kort kan spilles ut, for det femte kortet bruker man til å kjøpe stemmer i parlementet. Mange veier, men Hollender og Black Ant satset tidlig på kontorbygg som gir mulighet til å levere varer og produkter til skipene. Med svartebørsen i runde tre tok Hollender en rask ledelse. Black Ant fulgte, mens Peter trengte noe tid til å finne noen sammenhengende handlinger. Disse fant han raskt i form av parlementsinnflytelse. Vann som han hadde nok av, genererte poeng i parlementsfasen. Etter runde 4 hadde Peter kommet tilbake og overtatt ledelsen. Hollender satset stort på 3 poengskipet, mens Black Ant fikk stadig mindre uttelling. Varene forsvant hver runde fra markedet, slik at salg av varer gav en del penger. Black Ant og Peter fikk mye penger, slik at budrundene ble hardere. Likevel klarte Peter å holde kontroll i parlementet og velge for ham attraktive lovforslag. Hollender sikret 12 poeng på skip den siste runden. Black Ant slo Peter i parlementsbestikkelsen, men Peter hadde nok poeng og sikret en fortjent seier.

1. Peter 91 2.Hollender 86 3. Black Ant 79

Neste spill var PG debutt for Dominion Intrigue. Det ble spilt med victory dance-oppsettet. Peter hadde lange rekker med handlingskort, men fikk til slutt ikke så mye handlingskraft. Black Ant fikk motoren raskt i gang med kombinasjonen Duke+Duchy. Dettte gav ham 48 poeng ved tellingen, pluss noen andre poeng ble det en overlegen seier til Black Ant.

1. Black Ant 59 2.Hollender 34 3.Peter 26

Klokken var bare 2300, slik at det ble invitert til en ny runde med tilfeldige kort. Nå ble det hele 5 attack-kort i spillet. Peter hadde igjen mange kort på bordet hver runde, uten at dette ble svært fruktbart. Både Peter og Black Ant koste seg med kort som Tribute og Minion. Hollender samlet noen Torturer som gav 3 kort og andre straff. Black Ant forsvarte seg godt med sine Secret Chambers. Hollender satset på penger denne gangen og klarte å kjøpte mange poeng flere runder på rad. Dette var denne gangen oppskriften: masse penger og bare 5 actionkort.

1.Hollender 51 2.Peter 29 3.Black Ant 25

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: