Utopisk aften i PG

Black ant hadde håper på mange fremmøtte denne kvelden i PG, men det ble mer utopi enn virkelighet. Vi i PG har fortiden et stabilt lavt oppmøte, men likevel såpass stabilt at en kan spille de spillene en ønsker. Menyen står selvsagt av forrett, hovedrett og dessert. Men forretten ble denne gangen erstattet med ekte kake, og det var ikke utopi engang, men ekte deilig marsipankake. 4 kakespisere hadde funnet veien til spill-loftet. En god start på en herlig aften!!!

Så var hovedretten klar. Sveinmain hadde igjen forberedt et nytt spill til kveldens PG-samling, og denne gangen var det Utopia som skulle testes ut. I Utopia skulle vi alle være kongens utsendte medarbeider som skulle tilrettelegge best mulig for de tilreisende byggmesterene fra verdens 5 ledende sivilisasjoner: Mayaer, Grekere, Persere, Kinesere og Egyptere. Det skulle bygges praktbygg fra de forskjellige arkitekturene, men i tillegg skulle det også bygges 4 av verdens 7 undere i på de 4 øyene i Utopia, vannets øy, vindens øy, jordens øy og ildens øy. 12 byggherrer kom hver runde seilendes inn til Utopia, og måtte velges en etter en slik at vi alle hadde 3 hver når fasen var over. Så gjaldt det å få bygd noe, og spesielt undere ble det kamp om, for de var det kun 4 av! Sveinmain klarte å bygge 2 mens Peter klarte ingen. Likevel kostet det en del å bygge disse underene, slik at Peter reiste det ene byggverket etter det andre mens vi andre lå i bakevja der. Peter klarte å score 24 poeng i et jafs etter å ha ligget sist, og hatt fordel av dette ved å få flere kort enn oss andre og dertil muligheter. Dermed ble det ett tett kappløp mot målet som var minst 50 prestigepoeng. Vegard lå sist, og kunne påvirke byggenes verdi, noe han utnyttet og kjørte sine bygg på max poeng, men sparte et kort som kunne gitt 2 poeng og kostet han dermed seieren. Han hadde 48, Peter 47, Ant 46, og Sveinmain 44. Det var meget jevnt og siste runde ville garantert noen nå målet. Det ble en meget tett batalje, og Sveinmain satt på siste mulighet til å forandre verdiene på husene. Etter sitt valg klatret Peter opp som vinner et knepent poeng foran Vegard.

1. Peter 70 2. Vegard 69 3. Black ant 57 4. Sveinmain 54.

Utopia var utopisk vakkert. Sjeldnere har en sett vakrere både brett og ikke minst bygninger. Og når i tillegg spillet var meget spillbart, med mange tette dueller så var dette en meget positiv overraskelse, da det kun er ranket som nr. 1293 på BGG-rankingen. Alle var fulle av lovord om spillet, og med en spilletid ned mot 60 minutter(selv om vi brukte 120 i første gjennomspilling) vil det nok komme på bordet igjen om ikke lenge. Vi gleder oss allerede!

Black ant skulle tidlig opp neste dag, og var klar for å sende oss hjem fra Spill-loftet, men da Table-curl ble nevnt var han ikke sen om å drøye det litt. Vi bestemte oss for å spille 4 runder, med 2 sistestener hver. Som vanlig var det Schengen mot EU. Black ant og Sveinmain åpnet 1. runde med å vinne med 1 poeng uten sistesten. Neste runde hadde de sistesten og vant igjen med ett poeng. Neste runde likeså, mens de cruicet inn seieren i siste runde hvor Black ant kjørte en del stener med curl(ja, det er mulig) og tok en overbevisende 3 poenger i siste runde.

1. Sveinmain/Black ant(Schengen) 6 poeng
2. Vegard/Peter(EU) 0 poeng

En meget hyggelig kveld var over, mette på både spilling og kake måtte vi litt forsmedelig innse at neste mandag er på selveste 17. mai, og bunad, is og pølser kaller. Men kanskje dukker det opp en alternativ spillkveld i løpet av uka. Den som roper hurra vil se:-) Ha en god 17. mai!!!
http://www.youtube.com/get_player

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: