Racingtest

Sveinmain hadde forberedt et par nye godbiter som skulle testes ut av PGs testpanel denne mandagen. Først ute var fretex-kuppet Manhattan til hele 39,- Spieles des jahres 1994 skulle få sin ilddåp, og er Spiele des Jahres anno 1994 godt nok til å duge fortsatt i 2010? Sveinmain, Peter og Vegard hadde alle møtt opp tidlig får å få svar på dette spørsmålet. Vi satte igang med skyskraperbygging. 6 runder av 4 hus skulle bygges og poeng deles ut. Den som eide høyeste bygg fikk 3 poeng, hadde majoritet i en av de 6 byene 2 poeng og ett poeng for hvert hus. Sveinmain startet best, og gikk hardt ut, mens Vegard og Peter tenkte nok litt mer langsiktig. Sveinmain ble fort overbygd og dermed satt plutselig Peter og Vegard som eiere av sine skyskrapere mens Sveinmain pluselig sto helt uten poeng. Det tok litt tid før Sveinmain kom til hektene igjen og da var løpet kjørt for han. Det hele ble en sluttspurt mellom Peter og Vegard, hvor Peter vant det hele med 3 poeng. Manhattan dugde meget bra og alle 3 likte det. Det er litt ressursoptimalisering i spillet, hvor det gjelder å få så mye en klarer ut av kortene og bygningene en har i hvert trekk. Kjapt, enkelt og engasjerende spill på 30-45 minutter.

1. Peter 59
2. Vegard 56
3. Sveinmain 35

Så kom Black ant med et samisk innslag for kvelden: Lapper!
Alle hev seg frempå og det gikk ikke lenge før det var tomt. Da var det ikke annet å gjøre enn å ta fatt på kveldens hovedspill: Bolide. Sveinmain hadde knekt koden på dette racingspillet nesten uten terning. Ingen trenger terning for å forflytte seg, en følger reglene i spillet som gjør at en enten kan bremse inntil 2 flytt eller øke med inntil 2 flytt. Vanskelig å forklare, men Hollender og Black ant hadde kommet til og de tok det rimelig greit, iallefall Ant:-) Så bars det avgårde. Peter suste opp i tet og ble utfordret av Vegard og Black ant, som begge var oppe å lånte ledelsen en periode. Sveinmain prøvde å presse Vegard vekk fra sin plass, noe som endte med ødelagt bil på Sveinmain og redusert toppfart. Vegard prøvde senere å forsere, og klarte samme bragd som Sveinmain, og dermed ble det kamp om sisteplassen på de to. Hollender som slet med tellingen holdt Vegard og Sveinmain med selskap helt til bilene deres ble enda dårligere og han kunne enkelt sikre 3. plassen. Black ant presset Peter om seieren, men med matematisk kløkt klarte Peter nokså enkelt å ta seieren i land. Biledserien viser at han til og med Booster over mål!

1. Peter
2. Black ant
3. Hollender
4. Vegard (max toppfart 5)
5. Sveinmain (max toppfart 3).
Bolide ble godt likt som racingspill. Det at en kan forsere og presse andre vekk, ved å trille terning gir spillet den gode stemningen som råder ved dårlige terningkast. Samtidig er flakseelementet som formula De har med terningen elementert vekk. En kan mye lettere styre bilen sin, i allefall hvis en vet hvordan styringa fungerer. Se også videoen….
http://www.youtube.com/get_player

Som en god avslutning på en fin kveld avsluttet vi som sist med vår nye avslutningsfavoritt: DiceTown. Igjen skulle det kjempet hardt om gullet og tomtene i Dice-town. Og ikke minst saloon-kortene. Hollender fikk tidlig de poenggivende kortene i saloonen, og disse skiftet kjapt eier. Det spesielle ved disse kortene er at de ikke kan sikres av Doc Badluck, dvs. fordelen du kan få hvis du ikke vinner en eneste duell i løpet av runden. Tomtekortene derimot kan sikres og noe både Hollender og Black ant benyttet seg av. Det ble mange harde dueller speisielt med 5 spillere i dette spillet, og det ble mye betaling og trilling. På slutten klarte Peter å bruke opp 13 dollar på å få konge på terningen(trille om 13 ganger), men klarte det til slutt og ble dermed sheriff når spillet sluttet noe som gav 5 poeng. Hollender som hadde satset maksimalt på gull, i tillegg til å ha noen attraktive tomter tok i land en real seier. Sheriffen derimot, kom sist.

1. Hollender 34
2. Vegard 24
3. Black ant 22
4. Sveinmain 21
5. Peter 15
Dicetown blir bare bedre og bedre likt, og går kjappere og kjappere unna. Tror vi brukte nesten 2 timer ved 1. gjennomspilling. Nå gikk det unna på 45 minutter og alle var godt engasjerte, og likte det meget bra! En suveren avslutter på en god spillkveld. Ny økt med kakefest neste mandag på spill-loftet. Alltid mye godt etter konfirmasjon, så møt opp:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: