Tablecurl, Caylus og Dice Town

Etter mange mandager med kraftig mannefall i preikestolen gamers denne våren, så det igjen ut til å bli en kveld med den lille harde kjernen. Peter og Black Ant hadde varmet opp med noen runder Table curl som har blitt fast inventar på spill-loftet. Hollender hadde kommet og hadde med seg en stor sekk med spill som cuba, endeavor, agricola og caylus. Guttene valgte Caylus som hovedrett for denne kvelden. Hollender forklarte både regler og strategiske betraktelser i et spill , hvor slottet og byen skal bygges. Råvarer hentes i bygninger langs veien og i skogen. Stadig mer interesante bygg kommer og spillerne konkurrerer hardt om de beste plassene på brettet. Alle har et mål: å samle mest mulig poeng. Poengene fås når man bygger på slottet, når man reiser nye bygg langs veien, ved bruk av spesielle bygg og til slutt i form av priviligier. Altså mange veier til Rom. Peter og Black Ant som har spilt mange lignende spill begynte allerede å fordele plass 2 og 3, mens Hollender svarte med at det finnes mange muligheter og at penger kan bli mangelvare.

Dermed var alle forberedt og de første rundene utviklet seg ganske symmetrisk med ending av rekkefølge, bygging i slottet og få privilegier der. Byvogden ble flyttet fram, slik at kongens sendebud snart kom til den første slott-tellingen. Black Ant og Hollender fikk begge sitt privilegium, mens Peter, som hadde planlagt en stor byggeaktivitet neste runde, fikk 2 minuspoeng for manglende bygging. Black Ant og Hollender kjørte om kapp, mens stadig flere bygg reiste seg. Peter kom imidlertid sterkt tilbake, ikke minst takket være mange egne bygg som gav ham en del poeng hver runde. Det ble en del trebygg før det kom steinbygg i spillet. Hollender hadde bygget noen residenser og begynte å smale på gull. Peter fikk nå god utteling på slottet, særlig i form av privilegier. Black Ant hadde mange varer på lager, og sikret seg en del første plasser i rekkefølgen. Dermed fikk Hollender ikke lenger privilegier på slottet, men satset på monumenter. Likevel var det Peter som hadde en formidabel runde hvor han klarte å bygge 25 poeng monumentet, slik at han rykket fra. Hollender som hadde masse penger mange runder fikk ikke bygget kirken som omsetter penger i poeng. Dermed ble det lite poenghenting langs veien. Byfogden ble flyttet mer fram enn bakover. Dermed nærmet slutten seg raskt. Hollender bygget et monument på 14 poeng og fikk 2 privilegier. Med en del gull og råvarer satset han på et monument til ved siste telling, men klarte ikke å bygge det andre huset. Black Ant ble overrasket over den plutselige slutten, da han trodde at veien skulle bygges fult. En spennende telling fulgte. Peter så både Black Ant og Hollender komme stadig nærmere, men begge stoppet på 78 poeng. Slik ble Peter vinner i PG’s første Caylus sesjon med 81 poeng.

Noe sliten, men svært tilfreds så tretallet tilbake på et glimrende, men krevende spill. To og en halv time med full konsentrasjon krever sitt, men Caylus ble opplevd som interessant og underholdende!

Som alternativ for intensiv tenkning, ble det spilt et tremanns-table curl. Vinneren ble stående, men i praksis vant spilleren som hadde siste stein. Slik ble det et høyt tempo med noe taktikkeri. Hollender ble som eneste stående to ganger, mens flere hadde klart det samme hvis ikke Sveinmain kom omsider.

Sveinmain satt i viktig kveldsdrøs med sin tante og mor, da Black ant lurte på om han hadde anledning til å ta turen ned for et siste spill. Så sagt, så gjort, og vips så var Sveinmain på plass på spill-loftet etter å ha fylt en bag med litt enkle spill. Samtlige på loftet var rimelig mettet etter en tung runde Caylus, og var klare for en lett dessert. DiceTown, et spill som til nå ikke hadde overbevist skulle få sin endelige dom på sin 3. gjennomspilling. Funket det ikke denne gangen ville det bli lagt ut for salg. I DiceTown handler det om å få flest 9ere,10ere, knekter, damer, konger og beste hånd, på den måten kan en få innflytelse av ymse slag. Alle triller 5 terninger hver, og beholder en av de, triller så de 4 neste osv. Har en penger kan en også kjøpe seg nye kast eller beholde flere enn en terning. Det ble mange tøffe dueller om de forskjellige valørene, og ble det likt så var det sheriffen som avgjorde duellen, selvsagt mot bestikkelser. Peter fikk mange tomtekort med høye poeng på, og satset etter dette alt på damer, slik at han ikke kunne bli stjelt fra. Black ant fikk til en dynamittladning i gullgruva og fikk hele 10 poeng i ett jafs. Sveinmain satset på dollar, mens Hollender også satset på dollar, men de gangene det nesten ikke var penger i kassen. Dollars og gull skiftet eier, sammen med skjøter på gode landområder og etter 45 minutter var vi klare for telling.

1. Sveinmain: 13 pengepoeng, 6 gull, 16 landpoeng= 35 totalt. 2. Hollender: 8 gull, 22 landpoeng= 30 totalt. 3. Peter: 1 pengepoeng, 1 gull og 21 landpoeng= 23 totalt 4. Black ant: 1 pengepoeng, 15 gull, 1 landpoeng og 5 for sheriff= totalt 22.

Dicetown innfridde heldigvis denne gangen, og passet perfekt som dessert etter et meget tungt Caylus. Håper det ikke blir alt for lenge til DiceTown entrer bordet igjen. Et stemningsfullt spill!!!

http://www.youtube.com/get_player

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: