Heave Ho!, Mexica og Dominion

Black ant har bevisst eller ubevisst begynt å sile folk vekk fra mailinglista. Mulig det er fordi han vil spille med Sveinmain og Peter alene, og ikke dele dem med andre, og slik ble det denne mandagen. Og med færre spillere økte sjansen til hele 33 % uten at det hjalp han noe særlig:-) Grotten holdt snaue 16 grader da Peter som vanlig ankom litt tidlig. Sveinmain hadde fått igjen Heave Ho! på lån etter mange år, og til tross for noen manglende kort, og whiskeytønner så var spillet fullt spillbart. I dette tautrekkingsspillet som kan minne om forløperen til Memoir 44 av samme Richard Borg, gjelder det å spille ut et av sine kort enten for å svekke motstanderen eller styrke egen side av tauet. Når kort med Heave Ho spilles er det telling og tauet(Whiskeytønna) går så mange felt til siden som forskjellen er. Spillet er meget morsomt med flotte tegninger og Skotter i alle former og fasonger, og spritet opp med kort som Weakness rules, og ikke minst Nessie, sjøormen i Lock Ness! Ant ankom og Peter vant 1. runde, og vi la det til side for å spille noe mer matnyttig, nemlig Mexica.

2. forsøk på dette spillet, og denne gangen satt reglene brukbart. Alle tok de byggene en skulle til 1. runde av spillets 2, og vi var i gang. Peter satset på å grunnlegge byer, mens Sveinmain og Black ant bygde det de kunne av pyramider. Peter scoret billige poeng, men hev seg også på pyramidebyggingen hvor det gjelder å få majoritet i de store byene, ra renner poengene inn. Lettere sagt enn gjort. Peter klarte på mirakuløst vis og avslutte første runde, og det ble telling. Når vi skulle starte 2. runde så fant vi ut av Peter hadde benyttet en pyramide forlite i 1. runde og Sveinmain kunne avslutte og hentet 10 viktige poeng på Peter som fortsatt ledet. 2 runde ble meget jevn og det ble kamp om området som det ikke kunne bygges by på, men som likevel ga poeng. Peter lå an til majoritet og 17 viktige poeng, men han plasserte den ene pyramiden sin slik at Sveinmain og Black ant klarte å lage en egen liten by rundt denne, og den telte dermed ikke med på majoritet. Dermed kunne Sveinmain ta nok en Mexica-seier. Også denne gangen med 131 poeng, men det ble mye jevnere enn sist, så det spørs hvor lenge han får sitte på tronen.
1. Sveinmain 131
2. Peter 127
3. Black ant 123

Kvelden var ennå ung og Dominion entret bordet. Som vanlig trakk vi 10 vilkårlige distrikter ut av bunken, og kampen kunne begynne. Mange interessante distrikt var med denne gangen også som bl.a Tronerommet, Heks, Byråkrat, Spion, Tyv, Motgift, Kjeller og ikke minst Marked. Spillet ble spesielt da det kun var markedskortet som gav ekstra penger på bordet i tillegg til de på hånda. Dermed ble det meget lite penger med i spillet og det ble få dyre kort som ble kjøpt, inkl. seierspoeng. Sveinmain satset mest på byråkrat, og fikk dermed inn litt gull, mens trollmannen Peter satset alt på Heks, og Ant satset på tyv og spion. Sveinmain fikk inn mest penger og klarte etterhvert å kjøpe seierspoeng, etter seierspoeng, dog kun de billigste og nest billigste. Det vanskelige i Dominion er å beregne når en skal begynne å kjøpe seierspoeng, slik at de ikke opptar formye plass på hånda, som igjen svekker kjøpekraften av nye seierspoengkort fordi de fyller hånda som kun er på 5 kort. Sveinmain tok sjansen først, og de andre slet med kontanter, og da han tømte den 3. bunken var vel seieren aldri truet.
1. Sveinmain 21
2. Black ant 7
3. Peter 2
Kun et 6 poengskort ble kjøpt i løpet av hele spillet, noe vi aldri hadde opplevd før.


Black ant gikk hjem, og Sveinmain og Peter avsluttet det de begynte med tidligere på kvelden, nemlig Heave Ho! En runde var spilt i dette best av 5 spillet, og det ble såpass tett at vi måtte spille 5 runder. Men med en spilletid på 5 minutter gikk det kjapt unna, og Peter klarte å trekke hardest i Tauet til slutt og vant!
1. Peter 3
2. Sveinmain 2
Nok en hyggelig kveld var over. Her er en liten videosnutt som oppsummerer det hele:
http://www.youtube.com/get_player

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: