D&G, Adel Verplicht, Endeavor, Heckmeck og Table Curl

Tror det gikk alle hus forbi denne kvelden, men dagens blogg er blogg nr. 200 i Preikestolen Gamers regi. Et aldri så lite jubileum med andre ord. Sveinmain som er født 5 minutter forsent gikk glipp av 1. spill ut denne kvelden som var David og Goliath. Alle hadde spilt det før, men ikke med denne snille tyske utgaven med mus, og det ble litt forvirrende for de fleste. Arild som vanligvis bruker å vinne gjorde det skikkelig dårlig og når spillet nærmet seg slutten lurte en på om det var 3. eller 4. kortet som ødela serien og gav kun et poeng pr. kort. I tillegg var alle musene like store og fargen gul litt vanskelig å se i forhold til den Engelske utgaven. Men Vegard klarte å holde musene på avstand og i tillegg kun trekke inn de en måtte for å få de nødvendige poengene og tok en overlegen seier.
1. Vegard 48
2. Hollender 36
3. Arild 31
4. Peter 14

Arild, som skyldte dårlig oppmøte i det siste på at han hadde ramlet ut av mailinglista(alltid plass til flere på den), fikk æren av å velge spill, og valget falt på Adel Verplicht eller Hoity Toity som det heter. Her gjelder det å få de feteste kunstutstilllingene ved de tyske hoff. Men vær på vakt, alle spillere har 2 tyver som kan stjele kunst til din samling fra andres utstillinger, eller i værste fall kan tyven bli tatt av en detektiv og havne i fengsel i tillegg til at den som valgte handlingen detektiv får flyttet fremover på brettet. En velger enten å gå til hoffet, eller til kunstnernes hus for å kjøpe gjenstander eller stjele potten, dog kun hvis du er eneste tyv der eller ikke har alle dine tyver i fengselet selvsagt. Hollender kom meget sterkt igang som han bruker i dette spillet, mens Sveinmain også klarte å holde tradisjonen oppe med å ikke få gjort en eneste handling på de første 6 rundene. Men han var ikke alene Peter holdt han med selskap, og når Sveinmain endelig begynte å flytte seg fremover så ble Peter stående. Hollender ledet med en langside, men ble frastjålet en del viktige gjenstander og med ett tettet det seg til og alle untatt Peter kunne gå av med seieren før siste runde. Arild klarte å stille ut hele 11 gjenstander i siste runde og vant overlegent, mens Peter fikk litt plaster på såret og flyttet 4 frem med nest beste utstilling bare for å konsolidere sisteplassen.
1. Arild, 12 flytt foran
2. Hollender, ett flytt foran
3. Vegard og Sveinmain som var 8 flytt foran
5. Peter


Arild skulle igjen få velge spill, og foreslo Santiago, men Hollender la ned veto siden han spilte på hjemmebane og valgte Endeavor i stedet. Peter og Hollender hadde spilt før, mens vi andre var første reisgutter på verdens 7 hav i dette handelsspillet. I dette ressursplanleggingsspillet gjelder det å optimalisere sine handlinger på de 4 skalaene som finnes, slik at en høster fordeler som igjen gjør at en får «billigere» reiser mot et godt resultat. En må også ha bygninger som gir avkastning og nok folk til å fylle disse og sist men ikke minst gi de lønn slik at de ikke okkuperer byggene og du ikke kan bruke de på nytt. Det siste ble Sveinmains bane i dette spillet. Hollender seilte som vanlig avgårde i spill han har spilt før, mens Peter satset på å bli guvernør i de ulike delene av verden, noe han klarte på 3 av 6. Sveinmain lå meget godt an til og med runde 6 av 7 da han ikke fikk tømt sine allerede fulle bygninger, det samme slet også Vegard og Arild med, mens Peter og Hollender hadde vært ute i verden en dag før og fikk dermed 2-3 flere handlinger pr. runde enn oss andre på slutten. Likevel var Hollender såpass usikker på seier at han i siste runde angrep Sveinmain det han kunne for å ta fra han viktige poeng, noe forsåvidt Sveinmain så på som en ære. Hollender vant komfertabelt, mens alle trodde Sveinmain og Peter delte 2. plassen(men Hollender hadde regnet feil og Sveinmain slo Peter med 2 poeng)
1. Hollender 60
2. Sveinmain 48
3. Peter 46
4. Arild 43
5. Vegard 38

Mange veier til rom og mye og tenke på. Hjernen var passe kokt etter 90 minutter på sjøen med Eneavor, noen ville hjem helt til Hekk Mekk entret bordet. Da spratt plutselig alle igjen på plass og var klar for en kjekk og god dessert, og det ble det. Som vanlig mye stjeling og en del som gikk for lenge før en stoppet å kaste terningene sine. Peter fikk alle til å runge av latter da han litt feigt på første kast tok inn en makk, til alles advarsel før han i neste kast fikk hele 4 makker opp, som han da selvsagt ikke kunne samle på da han allerede hadde samlet makker. Ledelsen flyttet seg stadig, men Sveinmain klarte til slutt å få like mye poeng som alle andre til sammen og vant med det en meget jevn batalje.
1. Sveinmain 5 makker
2. Peter 2 makker
3. Vegard 2 makker
4. Hollender 1 makk
5. Arild 0 makker

Table-curl hadde ankommet PG og var foreløbig utestet bortsett fra Hollender som er på det nederlandske landslaget i Curling, og hadde øvd mye på forhånd. Vi delte oss inn i lag, det Norske Table-curl laget med Sveinmain og Arild, og EU-laget med Peter, Vegard og Hollender. Første runde vant EU-laget med 3 poeng, og det var de 3 steinene som Hollender satte den runden. Samtlige curlet enten for kort eller for langt. I runde 2 ble det litt jevnere før EU-laget anført av skip Hollender også tok dette gamet greit hjem. Så kom endelig de norske gutta i siget. Sveinmain klarte å ta en trippel-takeout og ble liggende selv noe som etterhvert resulterte i Norsk poeng i denne runden. Arild ordnet det slik at vi ble enig om en siste runde som vinneren vant hele greia. Det ble mye utpsyking og sikting. Sveinmain og Arild klarte å plassere en sten sentralt i boet, og kun Peters sistesten kunne redde EUs ære. Den gikk gjennom boet og stor jubel i den norskættede leiren.
1. Arild og Sveinmain
2. Hollender, Peter og Vegard.

Tablecurl var en meget kjekk avslutning på turen, og stemningen var såpass stor at det var et lite under at ikke barna i huset våknet av jubel og ikke minst smertebrølene da curlen ikke satt som den skulle. Et artig spill, på en kjekk kveld. Desverre ingen videoavslutning da hverken Black ant eller kameraet ikke var i godlaget denne kvelden. Derfor kun et bilde av et flott spill både spillemessig og utseendemessig: Endeavor. En flott artikkel om dette i siste engelske utgave av Spielbox:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: