Rattus, Race the wind, Dominion og Guillotine

Black ant hadde invitert til vellykket eksamensfeiringsspilling(et hvert høydepunkt bør feires rundt et brettspillbord), og da mange har etterspurt fredagsspillinger, så var alt klart til en massemønstring til Spill-loftet. Hele 3 spillere dukket opp, men det skulle likevel ikke legge noen demper på kvelden. Svienmain var rask til å rigge opp Rattus, i tilfelle andre skulle dukke opp. Dette skulle bli 3. gjennomsspilling, og alle begynte å bli drevne Rattuser, såpass drevne at spilletiden ble noe forlenget denne gangen. Mange harde valg og mange muligheter, sammen med en passe dose flaks. Peter unngikk «tabben» fra sist gang og etablerte seg sammen med Black ant. Sveinmain prøvde å gå sine egne veier, og ble slaktet ned av pestbrikken da Peter og Black ant hadde en lei tendens til å oppsøke Sveinmain sine områder. Et øyeblikk hadde Sveinmain og Black ant 3 roller hver, men etterhvert tok Peter kontroll over kongen, mens vi andre kaptes om ridderen i tilleg til 2 roller hver. Det ble mye pest og plager, og alt var åpent til Sveinmain plasserte sine 3 siste familiemedlemmer i tyskland og det var telling. Pestbrikkene ble snudd, og alle brikkene i Tyskland overlevde på mirakuløst vis, og dermed ble Sveinmain Rattus-konge denne kvelden etter en meget jevn litt sjakk-preget runde.

1. Sveinmain 9 2. Black ant 8 3. Peter 7

Så var det klart for spillet vi aldri klarte å finne ut av nå på mandag. Race the wind. Sveinmain hadde tatt et dypdykk i seilsportens regler og disse skulle overføres på brettet. Seilsportens Formula De skulle testes ut. Ganske interessant spill, 8 trekk før starten gikk, og masse brikker med stille eller god vind spredt ut på kartet. Når i tillegg det var spesialregler for hvor mange flytt båten kunne gå alt etter hvordan den sto opp mot vinden. Vinden forandrer seg 4 ganger i løpet av spillet og dyktighet ville skille spillerne i dette spillet uten terning og kort. I tillegg måtte en passe seg slik at en ikke hindret motspillerne, for da fikk en straff, og måtte snu seg rundt 360 grader før en kunne fortsette, dette også etter seilsportens regler. Kan si seiling fikk en ny dimesjon denne kvelden. Peter tok tildig en liten ledelse som han bare økte og økte og vant med en 4-5 lengder. Sveinmain og Black ant kjørte ulike ruter mot mål, og de rett før målstreken sto de helt likt. Black ant gikk over mål og det store spørsmålet var om han skulle få straff for å ha blokkert Sveinmain eller ei. Sveinmain jublet fordi Black ant hadde lavere fart og måtte bli dømt bak, men så kom Black ant plutselig bøye-regelen. Dvs. den båten som er nærmest bøya har fortrinnsrett. Dermed fikk Black ant en knepen 2. plass.

1. Peter 2. Black ant 3. Sveinmain

Black ant sto for Pizza og skulle feires, så han fikk velge neste spill. Dominion ble valgt, og de 10 distriktene ble plukket ut helt tilfeldig. Mange morsomme kort ble med denne gangen, som Heks, Militia og tyv. Sveinmain kjøpte tidlig Heks og slengte litt curse til de andre spillerne. Stenmingen var satt og det ble endel curse etterhvert. Da hjalp det at kortet hvor en kunne trashe 4 kort også var med, selvsagt hvis du hadde curse og det kortet samtidig. Alle slet med å få kjøpt dyre kort da det var så mange tyver at folk ikke turde å satse på å kjøpe dyre pengekort. Mest slet Peter som sjelden fikk utrettet stort. Når hele 4 bunker var tom, og spillet var over så var det tid for fintelling. Sveinmain hadde en god følelse, men Black ant vant med grei margin. Hvordan gikk det med Peter? Jo han fikk også poeng….

1. Black ant 47 2. Sveinmain 40 3. Peter 12

Som en grei avslutning på en meget hyggelig kveld så tok vi en runde Guilliotine. Sveinmain startet bra, og spilte det berømte kortet Callos guards, og fikk de andres vrede mot seg. Et par runder senere trakk han det tilbake og spillet fløt avgårde. Denne gangen var det også jubilanten som gikk av med en grei seier.

1. Black ant 31 2. Sveinmain 24 3. Peter 21
En meget kjekk kveld var over, og hva er bedre enn å oppsummere kvelden med ikke bare en, eller 2 men hele 3 videooppsummeringer(ja, ant bør få seg ny kameramobil snart;-)

http://www.youtube.com/get_playerhttp://www.youtube.com/get_playerhttp://www.youtube.com/get_player

En kommentar til «Rattus, Race the wind, Dominion og Guillotine»

  1. Gratulerer med bestått eksamen. Så mye som jeg blir nevnt på bloggen deres, så blir jeg snart "remote" PG-inventar.Tar en tur, en eller annen gang…. Håper jeg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: