Mow, Powerboats og Galapagos

En meget haltende aften i PG denne mandagen. 5 spillelystne ville avslutte påsken med stil, og et par nye spill hadde ankommet PG denne påsken, og litt optimistisk tok vi fatt på Race the Wind, et seilbåtspill. Plasten ble sprettet og Peter ble den lykkelige som måtte lese regler, for som Sveinmain sa, Racingspill bruker ikke være særlig vanskelig… Etter 15 minutter så gav Peter opp og spillet ble pakket ned igjen. Sven skulle ut et lite ærend om 20 minutter så da tok vi 3 runder med Mow, spillet med verdens kuleste brettspilleske! Vi spilte bare med en stokk da vi kun var 5 og det ble en del inntrekk av fluer på enkelte rundt bordet. Black ant som har godt draget på kuer og ikke minst fluer, klarte igjen å «vinne» Mow med desidert mest poeng.

1. Sven 20 fluer 2. Sveinmain 22 fluer 3. Peter 46 fluer 4. Hollender 49 fluer 5. Black ant 71 fluer

Mens Sven var ute rigget vi opp Galapagos, det nye norske spillet fra Åse og Henrik Berg. Sveinmain hadde pløyd igjennom reglene på forhånd, og plasten ble sprettet og alle var spent på hvordan dette spillet ville bli mottatt i PG. Men vi måtte selvsagt vente litt, for Black ant måtte også ut å kjøre litt denne kvelden, og da Sven var tilbake og Black ant dro ut en tur tok vi en runde Powerboats i mellomtiden.

I Powerboats begynte Peter med å ta en skikkelig sightseeingtur med båten sin og tapte masse tid på å snu og komme på sporet igjen. Sven som aldri hadde testet dette kom best avgårde med Sveinmain og Hollender hakk i hel. De 3 i tet fulgte hverandre tett rundt bøye 1 og 2 før Hollender fikk problemer rundt bøye 3. Sven ledet så vidt det var hele veien, men på oppløpet valgte Sveinmain en annen kurs og klarte så vidt å krysse målstreken ett trekk før Sven, med Hollender på en 3. plass. En tett og god runde.

1. Sveinmain 2. Sven 3. Hollender 4. Peter

Så var det endelig klart for kveldens hovedrett Galapagos. Her skal vi i Darwins fotspor utforske øya, samle dyreraser og stille ut disse. Den som til slutt scorer mest utstillingspoeng vinner. Men det er mer avansert enn som så. En må prøve å få øya til å bli utforsket den veien en selv ønsker og har de gode kortene, og for å få det til må en by penger, men penger er en knapphet i spillet og byr en for mye så vil en også tape på det. Det beste er å få de andre til å by mye penger den retningen en selv vil gå av Sør, Nord, Øst eller Vest. Så må en bruke kortene sine til å enten kjøpe dyr, kjøpe kunnskap, selge dyr eller stille ut dyr. Dyrene varierer i kroner etter kunnskapen en innehar. Så her var det mye å sette seg inn i og et hav av ulike parametre i et imponerende godt auksjons og utviklingsspill. Det ble mange harde bud-dueller spesielt i begynnelsen når alle hadde mye penger. Mange høye bud som ble lavere og lavere etter hvert som spillet gikk. Peter satset opp i 800 får å få bruke sine grønne kort, men vi andre 4 bød tilsammen mer får å bruke andre farger. Hollender hadde en knallrunde med et 800 bud hvor han hadde misforstått noe som endte med at han ikke fikk gjort noe til alles store glede. Ant ledet lenge på utdanningsskalaen, noe som gav billigere dyr, men som i livet ellers så koster også utdanning! Det ble en tett avslutning hvor Black ant til slutt trakk det lengste strået, men det var etter at Sven måtte rykke ut på en brannalarm, selvsagt på denne til og fra kvelden.

1. Black ant 33 2. Sveinmain 28 3. Peter 27 4.Hollender 16 5. Sven 14(gikk glipp av de 3 siste rundene).

Vi alle var imponert over Galapagos, og synes spillet så langt er det desidert beste av de 3 norske spillene som har kommet på markedet i det siste. Noen trakk sammenligninger til Knizias RA, men syntes Galapagos var bedre! Grafisk kunne det vært bedre, men hva gjør vel det når spillet skinner likevel! Dette er det beste norske spillet som noengang har blitt gitt ut…

Video kommer litt seinere:

http://www.youtube.com/get_player

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: