Le Havre igjen – og Dominion

Både Hollender og Sveinmain faket ut denne mandagen. Hollender pga besøk og spilling på hjemmebane og main…. vel – sjekk videoen på slutten av innlegget 🙂

Vegard, Peter og Black ant møtte, og dermed valgte de å gjenta suksessen fra lørdagen nemlig å ta en ny runde Le Havre (shortened versjon). Vegard fikk en innføring og ble husket for at han 2/3 deler ut i spillet på spørsmålet om hva han syntes om spillet : «Jeg fatter ikke noen ting». Sist fant vi ut det fortreffelige ved å tidlig kunne få fatt i skip for å kunne slippe å tenke på mat for en stund. Dette betydde at alle ville låne penger for å kjøpe det første treskipet som kom opp – og den heldige ble Peter. Deretter Black ant, og deretter…….. ingen 🙂

Denne gangen ble det av en eller annen grunn lite tømmer på markedet. Altså – de ble tatt, og brukt opp omtrent med en gang. Black ant bygde begge verftene etter god tilgang på stål (main var ikke med), mens Peter knapt var å få kontakt med så «med» var han i spillets gang. Han sådde og bakte, bygget og styrte på. Vegard sto også på og gjorde det beste ut av sitt første møte med Le Havre. Black ant gikk inn i en rasende sluttspurt hvor han sikret seg 5 jern. Deretter 5 kull som ble omgjort til 50 energi. Det eneste kritiske var at stålmølla ikke var bygd. Dette samlet Vegard inn til, og var så grei at han bygde den. Peter tok en kjempeladning tømmer, og dermed kunne Blacky gjøre om 5 jern til 5 stål. Luksuslineren ble dermed hans og ble utslagsgivende for det endelige resultatet. Vegrd gjorde en respektabel jobb til første gangs gjennomspilling å være mend de to andre knivdes om første plassen. Den tok Ant denne gangen og her er det endelige resultatet :
Black ant 125 poeng
Peter 110 poeng
Vegard 78 poeng
Klokka var bare halv ellve, så vi dro likegodt til med Dominion, village-oppsettet. Også dette spillet var første gang for Vegard, men de to andre hadde vært med i striden før. Mange fete kort var med, og denne gangen fikk ikke Peter monopol på dobbel actionkortene. Kule kombinasjoner så dagens lys og mange actionkort ble tatt. I Dominion handler likevel alt om timing og kombinasjoner. Alle hadde bra kombinasjoner men bare en hadde rett timing denne gangen og det ble igjen Black ant. Da andre tok penger og actionkort begynte han å kjøpe poengkort. Selv om dette etterhvert begrenset mulighetene mens de andre la ut flotte kortkombinasjoner ble det likevel utslagsgivende da resultatet skulle telles opp. Vinneren hadde halvparten så mange penger som de to andre men vant med bedre poengsum :

Black ant 46
Vegard 36
Peter 34
Flott kveld, flotte spill. Neste gang håper vi det kommer flere for da er ferien over 🙂
Her er en oppsummering av kvelden og spekulasjoner på hva main bedrev :

http://www.youtube.com/get_player

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: