Le Havre

Sveinmain satt barnevakt(for egne barn), og trengte litt underholdning på en lørdags kveld. Peter var også gressenkemann og dermed var det duket for en runde Le Havre hjemme hos Sveinmain. Black ant stilte på kort varsel, og det optimale tallet 3, lyste over Le Havre. Ant fikk tid til å stille opp spillet og lese regler mens Sveinmain og Peter måtte rykke ut på kjøkkenhjelp-oppdrag, og da de kom tilbake satt alt som spikret. Det var bare å begynne å spille. Black ant og Peter klarte begge tidlig å kjøpe seg båter. Sveinmain satset i stedet på ressurser og fikk bygd en del bygg i stedet, men med tilsvarende strev etter mat. Mat må en ha i Le Havre, men heldigvis ikke så prekert som i Agricola. Sist Sveinmain spilte Le Havre på MidWinter kom han skikkelig i bakleksa på maten, og dermed gjorde han det han kunne for å unngå det denne gangen, og da ble spillet mer behagelig. Peter derimot fikk føle mat-spøkelset. Han slet en god periode, og fikk gjort lite annet i den perioden. Veldig kjekt å spille det med 3 spillere da alle har flere handliger pr. runde, og dermed kan få utrettet mer. Ant fikk kjøpt skip nr. 2, og fikk dermed 7 mat pr. runde, men brukte såpass med energi på å bygge disse båtene at han ikke fikk bygd så mye som han ønsket. De store skipsleveransene ble det heller ikke, før i siste runde, da scoret alle mellom 12 og 18 poeng på båtleveransene, i tillegg fikk Peter endelig litt penger inn på sin Shippingline slik at han kunne utløse gjeldsbrevet sitt. Ant ledet på penger, mens Sveinmain ledet på bygninger, og etter endt fintelling ble Sveinmain kongen av LeHavre denne kvelden.

1. Sveinmain: 17 penger+92 bygninger=totalt 109 Francs
2. Black ant: 24 penger+ 68 bygninger=totalt 92 Francs
3. Peter: 13 penger+44 bygninger=totalt 57 Francs

Le Havre overrasket igjen med mange valg og få muligheter. Ser så langt ut som et meget komplett spill, som til tross for 3 timers spilletid med hurtigutgaven gir en solid brettspillopplevelse en sjelden opplever i andre spill. Her er en kort videooppsummering:

http://www.youtube.com/get_player

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: