Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

Tertiell kommentar, 4 måneder hva er hot, og not!

Posted by preikestolengamers den 13. mai 2008

På grunn av pinsen ble det ingen samling denne uke, i mellomtiden får dere istedet kose deg med Sveinmains tertialrapport. Vi passerer pinse og hva er mer naturlig en ett tilbakeblikk på årets 4 første måneder. I PG sammenheng har vi innført begreper forrett, lunchmeny, hovedrett og dessert, alt etter hvor lange, og tung fordøyelige brettspillene er. Det er som med spill, som med mat. Noen spill-retter faller i smak, og andre retter står en gjerne over.

Hva ble fordøyd og hvilken rett ble mest foretrukket, her er oppsummeringen så langt:

Forrett: Her har Diamant karret seg opp igjen, og er godt likt av de fleste, inkl. Hollender.

Lunchmeny/familiemeny: Notre Dame, går unna på 45 minutter, men den sitter nok i magen som en hovedrett, men kan spises 2 av på en kveld. I tett konkurranse med Thebes og Australia.

Hovedrett: For meg, Augsburg 1520. Ett herlig spill, med god auskjonsfaktor. Vinner sjelden spillet men liker det igjen og igjen. Wallenstein er en god toer.

Dessert: Einfach Tierish. Kjapt kjekt og engasjerende. Og ikke sist men ikke minst, den med minst penger taper.

Skuffelsen så langt: Amun Re. Lite intensitet, selv om auksjonsfasen er genial så fenger desverre ikke spillet. Spillet konkurrerer tett med A Game of Thrones som temmelig mange styrer unna neste gang. Men ungdommen er klar til å erobre det spillet. En må bare ha en 3-4 timer…

Morsomste så langt: Um Reifenbreite. Få spill skaper så god stemning, inneholder også terning noe som også øker stemningen.

Blaff på stjernehimmelen, og vil aldri bli spilt i PG sammenheng igjen: Shadows over Camelot. Spillet er solgt, og ingen har til nå savnet det… Jeg håper Mykerinos også havner i samme box, men har desverre mine tvil, men for mitt vedkommende: MYKERINOS.

Vakreste så langt: Thebes. Vakkert utført spill.

Rariteten/carnapeten: Im the boss. Egner seg i meget små doser, men bør så absolutt spillet minst en gang i året!

Overraskelsen så langt: BANG! Falt i smak hos de aller fleste. Hadde glemt at jeg hadde kjøpt inn spillet i fjor sommer, men en påminnelse så fikk vi det endelig på bordet. Og det ble Suksess!

Til slutt: Årets mest til nå spilte spill i familiesammengeng: Zooloretto. Kjapt vakkert og engasjerende spill.

Som dere ser ut i fra hylla på bildet, så må spillsamlingen enten trimmes eller ny hylle kjøpes. Prøver alternativ 1 først og selger dermed:

Junta, Shanghai,Carcassonne-the castle, Lotus, Magnet 4, Stephensons Rocket, Mytteriet på little Blue og Bluffing. Se annonsen på Spillskrinet.no /spillforum/kjøp salg av spill.

Hva fremtiden angår de neste 4 månedene vet jeg at både Cuba og Hamburgum er på vei til noen i klubben, så håper ett av disse kommer på bordet. Gleder meg også til den årlige Croquet turneringen hos Comback på nyklipt plen. Det er alltid årets høydepunkt. Det blir fortsatt ukentlige samlinger fremover, men mulig frekvensen reduseres sammen med antall fremmøtte nå på sommeren. Skal også en tur til Brettspillenes hjemland Tyskland, samt ha en brettspill-samling i Danmark en eller annen gang i sommer. Gleder meg! Ha en feiendes flott brettspill-sommer!!!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: