SPILLKVELD 30.9.05


Joan satt barnevakt, så da ble det naturlige spillstedet hos han.
Joan, Morten, Black ant og Tore varmet opp med ett par runder i Sveagruva mens de ventet på Sveinmain.
Første runden satt alle med en ekte jan Teigen etter 4 runder. Morten klarte å dele seieren med Black ant med hele 9 diamanter hver. Finn Kalvvik og Jan Teigen satt begge igjen med 0 poeng.
2. runde ble jevnere. Black ant måtte trekke seg ut etter Joan i siste runde. Morten måtte trekke seg ut etter samtlige siden han foreløpig het Teigen han også. En etter en trakk seg ut, og til slutt var det bare Morten igjen i Sveagruva. Han hovet inn hele 40 diamanter før han trakk seg ut. Etterpå viste det seg at han kunne håvet inn 45 diamanter i tillegg. Altså en overlegen seier til Morten i Diamant.

Så var det kveldens hovedspill som stod for tur. Vi skulle til Santiago. En plantasje som skulle dyrkes etter beste evne. Det gjaldt å styre oppsynsmannen som styrer hvor vannet skal gå. Dette kunn gjøres ved bestikkelser. Samtidig måtte en by på de ulike varene som skulle dyrkes på de ulike landområdene. Ingen hadde vært i Santiago før, så her var det den kjente learning by playing. En lærte fort at det lønte seg å være på lag med oppsynsmannen. Var en ikke det kunne en bruke det ene vannrøret en hadde til å overstyre vannet til sin fordel. Til å begynne med ble det mye banandyrking, over store attraktive områder. Etterhvert begynte Morten å dyrke «Gul manns mat» på de fiolette? områdene. Black ant ble en kløpper på poteter, mens Sveinmain og Tore dyrket de grønne områdene. Morten slo seg kraftig opp på sine områder og kunne innkassere over 70 poeng bare på dette ene produktet. Dette gjorde han rimelig sikker på seieren, ala Kristin Halvorsen før valget. Black ant tok frem kulerammen for å regne igjennom hvem som lå best an, før han omsider la sine etterlengtete varer på bordet. Mens Tore jobbet i det stille, og hadde «aksjer» i de fleste produkter, men ikke majoritet. Spillets selvutkårede vinner avsluttet som oppsynsmann, og endte på 100 poeng. Tore telte og telte, og Morten «blei du skræmt no» da Tore endte på 99. Joan som også hadde en del uttelling på Chillipepper, endte opp med 84. Black ant fikk 73 mens Sveinmain klarte ikke å slå han og endte på 71. Litt bittert for han, og tror det blir vanskelig å sovne sånn med en gang etter ett slikt resultat.

Som en kuriositet på kvelden avsluttet 3 av oss, Morten, Joan og Sveinmain med en runde Trans America. Lett og lære lett og like, men vanskelig å velge strategier spesielt for førstereisguttene Morten og Sveinmain.. Sveinmain utropte seg selv som vinner en av rundene, men etter å ha tittet nøye nok i kortene manglet han dallas, noen andre kuppet seieren og han fikk dermed 4 straffepoeng. Det ble en jevn runde Transamerica, hvor Sveinmain tapte, mens Joan og Morten endte likt, 2 poeng foran.

Altså 4 seiere til Flaksegutten Morten, og ett par sisteplasser til ulykkesfuglen Sveinmain.
Men, alle kan ikke vinne hver gang……

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: