22.9.2005

Spillkveld hos Sven.
Alle hadde sett frem til Solfrids eplekake, men i stedet ble det Gaill Pærer fra hagen til Ole Andre. Etter hvert kom det litt knask på bordet, og alt lå til rette for en perfekt spillkveld.

Vi begynte med ett par runder Diamant, mens vi ventet på Black ant.
Ole Andre og Sven slet med å få diamanter i det hele tatt, mens Morten tok første mann ut prinsippet, og klarte å hale i land en seier i første spillgjennomføring. Sveinmain tok 2. plassen, Sven fikk seg noen diamanter, mens Ole Andre Teigen satt igjen med tom kiste etter 5 gruveganger.
Teigen klarte å reise kjærringa i runde 2. Fikk maks uttelling for sin sistemann ut filosofi, og vant spillet, Morten på 2. plass, Sven og Black Ant på 3, mens Sveinmain fikk en siste med sine 15 diamanter.

Så stod kveldens høydare for tur. Vi skulle teste ut Spiele des Jahres 2005, nemlig NIAGARA.
I kjent Sahara winn og Bluff stil begynte allerede Black ant og foreslå regelendringer allerede før en hadde begynt å spille. Han ville at farten på elva skulle være mulig å endre fra flom til tørke, uten å ta stegene i mellom. Dette ble kjapt nedstemt, og originalreglene ble stående. Sven var veldig imponert over grafikken, over den nedsenkede elva, og elvebrikkene som skiftet side annenhver gang. Morten var veeeldig imponert over av elvebrikkene klarte å skifte side, bare ved å skyve i den ene enden, noe som det senere skulle vise seg hvorfor han var så imponert. Ole Andre og Sven hadde før 1. utlegging forstått at det ikke lønte seg å brenne av ett høyt tall før en hadde begge båtene på elva. Black ant ble etter hvert god på å snappe opp diamanter fra oss andre. Farten på Elva ble holdt nok så moderat, slik at ingen ble tatt av Straume(n). Det ble litt kniving om diamantene, og enkelte ble snappet både 2 og tre ganger, når det var kun kort tid før Black ant hadde samlet alle sine diamanter, og alle hadde gitt sine superlativer over den flotte grafikken med nedsenkninger til diamanter og elva, så utbrøt Morten: De har jo senket elva ned i pappen. Så fantastisk. Jeg lurte litt på hvordan plastbrikkene ikke fløt utover på spillebrettet. Det ble kjapt en laaang latterpause i spillet. Rett etter klarte Black ant å sikre seieren. Morten og Sven klarte 4 diamenter, og Ole Andre og Sveinmain klarte 3 hver.

Niagara var nok så kjappspilt, så vi tok en runde til, denne gangen med husregler, at en kunne variere farten på elva etter selvvalgt skala. En kunne derfor elvefarten fra +2 til -1 og ikke gå gradene.

Ole Andre mønstret av, og vi var 4 som skulle sette utfor Niagara. Denne gangen ble det større fart på elva, selv om den av og til stoppet helt opp slik at de nærmest stryket kunne redde båtene sine fra en sikker død. Sven prøvde på dette, og det ble litt for dårlig planlagt da alle hadde høye brikker, slik at elva fløt godt av gårde selv om Sven hadde stoppet den. Det endte med Tragedie for Sven, men begge sine kanoer utfor fossen. Hans ledelse på 4 diamanter ble redusert til 2 i straffegebyr for å få lappet båtene sine sammen, klar til å hente nye diamanter. Morten klarte til slutt å få 4 like hvite diamanter. Sveinmain kom på 2. plass med 4, mens Sven og Black ant hadde 3 hver.

Niagara var en positiv opplevelse, selv om vi selvfølgelig etterpå diskuterte mulige husregler for hvordan en kunne avslutte spillet på en annen måte, og om det var bra eller dårlig å kjøre frie regler på elvas hastighet.
Vi får lage noen gode regler til neste gang……, og selvfølgelig ta en avstemning!

Dagens sitat1: Jeg hater avanserte regler, og regelverk. (Ikke dårlig uttalelse fra Juristen Sven i disse NOKAS tidene).
Dagens sitat 2: Jøss det er jo en nedsynkende bane i spillet. (Morten etter en halv time med Niagara).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: