Sveinmains 12. Midwinter!

I 12 år har jeg igjen og igjen kommet tilbake til denne fantastiske gjengen i Haugesund Brettspillklubb som igjen og igjen lager brettspillfesrtival for moro og glede, uten å få annet igjen enn redusert brettspilltid og jobb en hel helg i februar/mars. Men de gjør det, så også dette året etter 2 års savn.

Fredag: Det var en sann glede å komme seg inn i døra på Slakthuset. Nytt av året var ungdomsdisko i naborommet. Men lysten på disko i fristet lite, og dermed havnet jeg inn riktig dør og rett inn i en smilende gjeng som ønsket en velkommen med en mer og varmere stemning enn hos naboen. Etter et overblikk i lokalene hvor en del var opptatt med Terrraforming Mars, og en tur til saueloftet for igjen å bli møtt med smil og velkommen, så satte med og Terje oss ned og prøvde mitt nyinnkjøpte BoonLake av Alexander Pfister.

I BoonLake skulle vi få ut settlere ut i boonlake, gjøre disse om til hus, for igjen å gjøre disse om til handelsstasjoner. Området rundt laken skulle boome, fra ingenting til en godt befolket plass full av liv. Litt regler å sette seg inn i for en nykommer som Terje. Men han tok det på strak hals, og hang med helt til målstreken. Et kjekt spill som må prøves med flere spillere, selv om spilletiden nok vil øke tilsvarende. 8/10

Etter Boon Lake ble det tradisjon tro en tur til Classic Kebab. Plassen som har eksistert lengre en Midwinter og serverer varene like godt dette året som de 11 tidligere. 10/10

Etter Kebabben ble Peter med meg og Terje og spilte hans favorittspill – Yokohama.

Et meget bra 3 mannsspill, hvor en skal vandre rundt i den japanske handelsbyen, sanke inn lin, te, fisk og stål og ikke minst kasser til tollhuset. Peter som vanligvis er en kløpper i dette spillet var nok høyt oppe etter å ha nådd finalen i Terraforming Mars at han datt helt igjennom og spilte under pari. Terje derimot, vant med handel av sild og potet kjempet tappert til siste slutt. 8/10

I motsetning til tidligere år, så gav vi oss mens vi var på topp denne kvelden. Det hadde selvsagt ingenting med dårlig form eller slitne hoder, men kun for å være i toppform til neste dag.

Lørdag: Før jeg hadde forlatt svigers supre frokost med sild og egg, så kimet telefonen. Et spill jeg aldri har hørt navnet på sto klart, om jeg var på vei? Kun å hive seg avgårde da, hvem kunne si nei takk til en nyhet?

Hvis du ikke klarer å lese spillteksten så heter spillet – De vulgari Eloquentia. Ikke hørt om det du heller? Det er altså en boktittel av Dante – som skulle bestå av 4, men som endte kun som 2 da Dante måtte i eksil på 1300 tallet. Her skal en kjøre hestevogner rundt i Italia og samle bøker og språk for å forme det som skulle bli det italienske skriftspråket. Det var mange gode historisk riktige detaljer i spillet, med bla. kunnskapshenting i Bologna, som var verdens første universitet. Kåre gjorde en fabelaktig jobb i å forklare reglene, og Black ant, Knut, Frode og meg hang godt med, og spilte vi ekstra godt endte en av oss opp som pave. Ingen ble det denne gangen, men Knut kom nærmest… 7,5/10(litt trekk for lang spilletid)

Så var det tid for litt aktiviet, og avveksling fra spillbordet. Skåredalen er vel en av Norges eldste frisbeegolfbaner, med kort vei til sentrum og utfordrende nok for 5 ivrige spillere. Frode ble byttet ut med Terje, eller samme gjengen som hadde vært i Italia på språkreise.

Godt med vind i skåredalen denne dagen. Og vind+mange spillere= moro. Så også denne gangen. Vi gikk 18 hull, med mye opp og ned 2 runder rundt skolegården. Veldig kjekt, og trenger ikke reise til Kopervik/Blixhavn for å få 1,5 timer med god underholdning. 10/10

(Og lurer du på hva Preikestolen Gamers gjorde under Koronaen, når de ikke kunne spille brettspill? Det ble og blir fortsatt brukt mye tid på Jørpelandsholmens 12 hulls frisbeegolfbane – Norges vakreste.)

Etter Frisbeen ble det en matpause, før jeg plukket opp Terje og kjørte til Slakthuset igjen. Der møtte vi Gjertrud, Gustav og Magnus som skulle spille SpaceBase. Vi spurte om vi kunne joine, og som alltid i Haugesund – seff var svaret.

Spacebase er morsomt da du alltid har tur selv om motspilleren gjør et trekk. Du får penger, kan øke inntektsgrunnlaget, eller skaffer deg poeng. Gustav fikk noen gode kort som kjørte inntektsgrunnlaget opp i andre sine runder. Han kunne starte med 10 og etterhvert 15 i fortjeneste, mens vi andre måtte jobbe oss opp fra tilnærmet null. Han spilte rotta av oss andre, som kjempet tappert om 2. plassen. Men trivelig gjeng og spill som ikke tar for lang tid å spille. 6/10

Vi var 5 stk og Sveinmain hentet inn de 5er spillene han hadde med. Gjertrud hadde lyst til å spille Nusfjord, og så ble det, selv om det var litt sent for en Uwe Rosenberg-tungvekter. Litt regler å forklare, men de satt brukbart. Når de var ferdigforklart, hadde Magnus fått nok for kvelden – kan skjønne det etter en lang spilledag. Derfor var vi 4 igjen.

Her er det 3 råstoff: fisk, tømmer og gull. Dette skal sankes inn for å kjøpe kort som gir poeng. I tillegg er gull poeng, og en kan også ha aksjer i hverandre sine fiskebåter. Litt mye tekst på kortene til å være optimalt, men fungerte såpass at Gustav tok seieren hjem etter først å ha delt den med Gjertrud… 7/10

En lang lørdag var over, og på vei ut traff jeg og Terje en fortsatt våken Einar Hansen. Han hadde lyst til å vise oss sitt nye favorittspill dagen etter. Vi avtale å møte han kl. 10 så han rakk avslutningen kl. 13. Kåre ville også dette, så da var det bare å få nok søvn, og ikke minst klare å stå opp i rett tid neste dag.

Søndag: Einar hadde Beyond the Sun klart når vi ankom lokalet. Terje klokket Einar inn på 15 minutter regelforklaring som han hadde lovt oss det skulle ta, selv om ikke alle hadde alt klart etter de 15 minuttene. Men etterhvert så han ting veldig godt sammen i spillet.

Romskip, menn, kull og kasser skulle forvandles og samles og brukes best mulig i et univers. Worker Placement, og vi sto litt i veien for hverandre. Vi kjempet også i et outer Space univers om innflytelse for å erobre ulike planeter. et spill som fløt bedre og bedre, og ble enda bedre jo mer en tente på det etter det var ferdig. 9,5/10

Så ble det avslutning og alle skulle få med seg et spill hjem fra premiebordet. Men turneringsvinnerne skulle kåres først. Var Terraforming Mars vinneren vinneren???, Kanskje ikke likevel da en hadde glemt å telle noen poeng på brettet. Da erklærte Einar alle som vinnere. Og det var det vi alle følte oss etter en helg i regi av Haugesund Brettspillklubb – vinnere. Et igjen knirkefritt arrangement, med glade spillere og spillverter. Glemte å ta bilde av gjengen denne gangen, men fant arkivbildet fra sist Midwinter var arrangert. Samme gjengen bare yngre og vakrere. 11/10

Takk for en fantastisk flott helg – igjen!!! Gleder meg allerede til neste MidWinter. HBK ruler!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: