The bus to Yukon

3 spillere var klare til å endelig spille litt igjen. I påvente av Takras´ nedkomst til Grotten tok Sveinmain og Peter en runde med 2 mannsspillet Heave Ho. Her skulle 2 skotske klaner Tautrekke om hvem som skulle bli den sterkeste. Peter fikk kjapt noen sterke damer på sin side, mens Sveinmain hadde mange Heave Ho-kort som sier at telling skal skje. Ulempen til Sveinmain var at alle var i en farge og at han var svakest. Men Sveinmain holdt ut til siste kort, men Peter vant duellen da han hadde tauet lengst over på sin side.

Heave Ho – et kjekt og kjapt 2 mannsspill som er lett å ta frem mens en venter på flere spillere.

Takras ankom med sitt nykommer av et spill – Yukon airways. Her skulle vi alle fly ut i Alaskas villmark og levere passasjerer helst til plassene som de ønsker å lande på(f.eks.gule terninger til gule kuber).

For å få til dette måtte vi ha bensin nok til den lange reisen. Hvert fly hadde plass til 4 passasjerer, men da var det mindre plass til bensin selvsagt. En morsom balansegang. En fikk fordeler alt etter hvor sent i startrekkefølgen en gikk. Desto senere desto flere fordeler i form av bl.a. bensin – men da kunne en risikere at andre hadde levert før en, og en kunne også selvsagt levere, men da uten å få fordeler. Det får en kun når en leverer riktig farge. Fordeler er viktig i spillet og det er mange av dem, ca. 15 tror jeg. Alle er ca like fordelaktige så det ble en del harde valg underveis. Og selvsagt ulik strategi fra de ulike spillerne.

Et klassisk triks om du er i ferd med å vinne? Se en annen vei og lat som du ikke aner noen ting…

En fikk poeng etter hvor mange flystriper en hadde vært å besøkt i løpet av spillet, og de flystripene lengst vekk måtte en planlegge hvordan en kunne få besøkt da bensintanken kun gikk til 7 og den lengst unna krevde 10 bensin. Men det gikk om en hadde fått noen fordeler og hadde nok kort og ofre underveis.

Ja, kort måtte en også ha. Riktig kort til riktig destinasjon. Men her kunne en også bruke 3 kort som joker så det var alltid landingsmuligheter om en ikke hadde de riktige kortene. Men hvordan gikk det hele? Peter som satset på bensin, slet med andre ting som Sveinmain og Takras kunne gjøre, som.å hente 2 passasjerer med ulike farger. Han slet og fikk færre byer. Takras hadde spilt før og var vel den eneste som klarte å fly innom 3 landingsplasser på en og samme tur. Etter opptelling klarte ingen å tukte kongen av Alaskas villmark – ikke Lars Monsen denne gangen, men lillebroren hans Takras Monsen. Sveinmain kom på 2. plass, mens Peter endte sist denne gangen.

Alle har sitt eget brett med fordeler du kan velge å ha resten av spillet + kart hvor du har vært!

Yukon – var et veldig kjekt spill hvor du hele veien får fordeler, noe alle liker å få i brettspill. Men hvem skal du velge? Mange valg, tettspilt og dypt samtidig. Og fantastisk cover og regelhefte med spillskaperen egne historier rundt disse plassene på brettet.

Kjell Henrik kom overraskende på besøk, og det passet utrolig bra for Sveinmains nykommer BUS skulle testes. I Bus skal alle bygge sine egne bussruter og få passasjerer rundt omkring i byen. Fikk du passasjeren med til riktig destinasjon fikk du et helt poeng. Men poeng var vanskelig å få i spillet. Mer om det senere.

Først skal alle på jobb, så skal de på puben, så skal de sove før de igjen skal på jobb. Kun 3 ulike destinasjoner. Bus er et worker placement spill hvor en må velge mellom 7 ulike handlinger på tur. Bygge ut rutene dine, få inn flere busser, få inn flere passasjerer, sette ut destinasjoner, stoppe tiden, kjøre passasjerer eller være startspiller neste runde. Med 4 spillere var det vanskelig å kontrollere.

Bygde du ut rutene dine, så kom du så langt bak i køa på passasjerer at alle hadde gått hjem når det var din tur til å flytte på dem, og vise versa. Bus er ikke noe kosespill, og hvis du kom litt sent til bordet at alle ville tjene på at passasjerene skulle flytte på seg bortsett fra deg, så kunne du om ingen andre hadde blokkert denne plassen – stoppe tiden om du ville. Da kunne du saboterer alt det alle andre hadde jobbet for en hel runde – de får null poeng, mens du tar et minuspoeng som straff(men det er fort verdt det). Poengene er få i spillet, og selv om vi hadde mange passasjerer på brettet, så var det hardt å være bussjåfør i Bus. Mye god stemning rundt brettet og mye latter når noen ble blokkert og frustrasjonen steg.

Takras tok seieren hjem med 8 poeng, et poeng foran Peter som igjen var et poeng foran Sveinmain og Kjell Henrik på sisteplass. Etterpå ble stoppe tiden funksjonen diskutert heftig. En funksjon du kun liker når du gjør den selv, og ikke blir rammet av den. Se for deg at du har rigget alt klart for at de som er på kontoret skal flytte seg til pøbbene. Du ser for deg en 3-4 lettjente poeng, så stopper noen tiden. Alle blir på kontoret en «dag» til isteden. Ingen flytter på seg, i allefall ikke de du planla og alle planene dine går i vasken. Hardt, men likevel herlig.

Bus var et meget kjekt bekjentskap. og et krydder av et spill. Godt likt av gjengen også, og vil så absolutt bli prøvd igjen.

Når vi endelig kunne spille igjen var det ingen som ville gå hjem. Sveinmain, Peter og Takras avsluttet med en runde Packeis am pol. Var mange år siden sist da Battle sheep hadde blitt spilt mye for det raske oppsett. Ja, det tar litt tid å sette opp Packeis, men i forhold til Battle sheep så kan pingvinene i Packeis reise lå langt eller kort de vil, fordi de er smartere enn sauene selvsagt.

Ingen fikk noen lett vei til suksess her, da alle selvsagt ødela for alle. Ingen lette øyer å stikke av med, og til slutt ble det meget, meget jevnt. Det hele ble 33,32 og 32 poeng med kveldens gullgutt som vinner – selvsagt. Takras!

En fantastisk kveld var over. Gull å kunne møtes og spille igjen, da det hadde vært en stund siden sist. Godt vi er igjen og det ikke er lenge til neste gang, men da skal Takras vippes ned fra tronen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: