TTA

Peter Lidegran hadde invitert til brettspill hjem i stua og forvist resten av familien til kjøkkenet denne fredagskvelden. På stuebordet hadde han satt frem et kvalitetsspill fra sin egen samling han ennå ikke hadde fått spilt igjennom skikkelig, nemlig Through the ages – a new story of civilization. Ville han få spilt igjennom denne kvelden?

Sveinmain og Afro hadde tatt turen og med 3 spillere er tilnærmet perfekt antall for dette spillet. Peter tok oss igjennom reglene og så var vi i gang med preage. I preage skal vi alle utvikle oss litt før vi går inn i spillets første sivilisasjonsfase av 3 mulige. Husker ikke navnet på alle fasene, men kortene var politisk korrekte og sto for utviklingen i den fasen vi var i. Alle hadde et begrenset antall handlinger som kunne brukes på å kjøpe kort, utvikle militærmakt, bygge under eller utvikle teknologien. Sveinmain var redd Peter skulle bli en millitærbastion og tok de millitærkortene som kom og hadde i mesteparten av fase en millitærmakten i spillet. Den ble brukt mest mot Peter som hadde bygd seg opp en god motor.

Det Sveinmain ikke visste var at millitærkortene ble styggere desto lengre ut i spillet en kom, og Peter fikk kjapt opp en millitærstyrke ingen av oss andre kunne matche, og det gikk utover…. Sveinmain selvsagt. Afro fikk holde på i fred og ro. Og etter fase en var det temmelig jevnt på brettet. Sveinmain ledet fortsatt på poengskalaen, men millitærmakt gir også poeng og de lå han allerede langt bak. Skulle vi gå for æra 2? Jo det hadde vi god tid til så vi kjørte i gang. Vi fikk flere handlinger etterhvert og spillet utviklet seg godt. 2 timer senere hadde vi rundet æra 2. Da var det midnatt og vi så ikke muligheten på å kjøre fase 3. Derfor blir nok TTA det mest spilte uspilte spillet i PG så langt. Men det gjorde ingenting. Det var naturlig å avslutte etter endt sesong, og spillet kunne godt sluttet der egentlig, selv om fase 3 kortene vi bladde igjennom etterpå så veldig tøffe ut.

Men hvordan gikk det? Sveinmain ble tatt igjen på seierspoeng og lå etter på millitærmakt som også gir poeng, så han havnet sist. Peter og Afro skulle gjøre opp seieren. Peter lå klart best an, men så scoret Afro noen finurlige poeng på slutten og tok nesten igjen Peter. Så kom punktet til de som hadde en koloni – og det hadde Afro tilfeldigvis. Dermed 3 poeng til han og han vant da med 91 poeng foran Peters 90, med Sveinmain på 73.

Når Peter reiser seg lukter han seier….

Through the Ages – et tungvekter av et spill, som likevel er meget spillbart. Godt likt av Peter og Afro 9/10, mens Sveinmain gav det en 7er. Spillet har et sterkt tema, men tar lang tid å spille selv om vi sikkert kunne fått det til mye kjappere hadde vi spilt det før. Men det tar en kveld og vel så det. Men det blir en koselig kveld. Eneste aberet Sveinmain ikke likte var Millitærkortene som blir sterke utover spillet og som ødelegger planene for en hel runde om de blir spilt mot deg. Og at spillet tok – tid!

Men en veldig hyggelig kveld var over. Kjekt å prøve slike tungvektere av noen spill av og til også. Og honnør til Peter for godt initiativ med Koronaavstand i en luftig stue med god servering. Vi kommer igjen!

Afro – en verdig vinner!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: