2 player night

43CD16CE-AD24-43E3-87AF-BAE2E6E33E1AEn mandags pause pga julestress – men hedligvis kunne Kjell Henrik spille nå mandag. Det ble da en  2 playermaådag flyttet i varmere omgivelser i Sveinmains kjellerstue.

Kjell Henrik hadde baggen full, men hvilke spill var gode med 2 spillere? Valget falt på Fantastic Factories. Et spill hvor du skal velge en ansatt som hjelper deg, men koster et kort, eller en bygning som gir deg fordeler ved visse terningkast. Så skal en kaste terning på likt, 4 stk, for så plassere disse mest mulig fordelaktig som igjen gir nye kort, og sjanser til å bygge ut fabrikken din med nye bygninger m.m. 79FF0F5B-6396-46C1-9915-7553B75A40D73 typer materiell i spillet, metall, lyn og gull, siste er seierspoeng. I tillegg kommer seierspoeng på kort når en skal telle opp til slutt. Mye simultanhandling gjorde at spilletiden ble kort og selv med regelforklaring kom vi godt under timen med dette spillet. Etter tellingen, så var Sveinmain et par poeng foran Kjell Henrik.E2BDFCD5-F125-488B-AAFB-FD6C8BB91B38Fantastic Factories var et kjekt bekjentskap. Eneste jeg savnet var en utvikling på terningfronten. En kunne ofre en terning en runde for en 5. terning av og til, men med så mange flotte bygninger, så savnet jeg å kunne få plassere flere terninger på dem. Men koselig spill 7,5/10 på terningen. BF838AB8-A6CA-4849-A59E-0B39D07BF4F7Neste spill ut var 13 days et tomannspill om Cubakrisen. Spillet kan minne litt om Twilight struggle, men er kanskje like intens, men mye mye kortere. Her skal vi begge spille 4 kort hver gjennom 3 runder, og den som da har mest innflytelse på verden vinner, om det ikke blir atomkrig i mellomtiden. Alle får 3 oppdrag og velger ett, dette er ditt mål denne runden, og du vet hvilke 3 mål motspilleren har, men ikke hvilket. Dermed må du følge med på han, samtidig som du selv må klare ditt oppdrag for å få mest mulig innflytelse etter denne runden. 5AC7BB62-9621-4BB7-97FE-278AAD248FD3Innflytelsen deles ut, og så er det på igjen med en ny runde, men sjekk for atomkrig først.  Hver gang en setter ut kuber på brettet påvirker en maktbalansen og trigger verden nærmere atomkrig. Tar en brikker vekk fra brettet kan en redusere risikoen. Men for hver runde som går skal alle markørene flyttes mot Defcon 1 – og den som trigger denne taper(du taper også om du får alle dine markører i Defcon 2 området). E8046387-037D-4D71-AC66-E583AF088BD9Til slutt er det en aftermatch, og den som vinner denne får 2 innflytelsespoeng. Vi spilte spillet helt ut denne gangen. Sveinmain som USA ledet med et innflytelsespoeng før Aftermatchen. Der hadde Kjell Henrik flest kort med Russisk innflytelse og fikk dermed de 2 poengene som han trengte for å vinne 13 days!0F8C0520-CCF1-41A4-BEA0-BEA5AFBBBB1213 days er et glimrende spill, og et perfekt 2 mannsspill, med spilletid på under timen. Litt knotete regler, som gjør at det alltid tar litt tid å komme i gang å spille spillet, men så snart en begynner flyter det fint. Et av mine absolutt 2 Player-favoritter. 9,5/10!

Fortsatt litt tid igjen, og Sveinmain fant frem Targi – kun prøvd en gang tidligere. Men ikke alt for avansert regler, så kom vi godt i gang. Her skal vi sette ut 3 arbeidere, hver, finne kryssningspunktet på disse, som markeres. Er det et retssurskort får du ressursen, mens er det et målkort, så kan du få fordelen og poengene kortet gir om du har varene som kreves. I tillegg får du fordelen der arbeiderne dine står. FF7D19E0-1882-48B8-B5AB-86FBB55E20F2En spiller 12 runder eller til en spiller har kjøpt 12 målkort. Mye taktisk utsetting i dette spillet, og ofte havnet ingen på kortet begge hadde lyst på. Den ene hindrer ofte den andre da det ikke var lov å plassere arbeidere ovenfor hverandre(bortsett fra ovenfor den grå røveren). Kjell Henrik var ressurskongen, mens Sveinmain fikk mye penger og poengkort. Til slutt var det meget jevnt, så kun et lite feilkjøp av Kjell Henrik i siste runde som gjorde at seieren glapp for han. Men jevnt og moro var det. 7B4ABA56-5EA5-4959-89E0-08E68C0284A3Targi – tar kanskje litt lang tid for hva du får igjen + litt tilfeldig om du får de rette ressursene til å kjøpe kortet du ønsker. Men alt i alt, så er Targi et godt og kjekt 2-manns spill som absolutt fortjener en plass i spillsamlingen. 8/10.

En trivelig 2 mannskveld var over – bedre med 2 manns PG en ingen PG, så håper å få til samling i Preikestolen Gamers neste mandag også:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: