Black out i Nottingham

7602B9E7-115F-4408-90F9-6EA70F92EB535 PGere, 4 sr og 1 jr skulle se om Vegards Vegas var klar for nye eventyr etter innvielsen forrige uke. Saulius hadde tatt turen fra Forsand etter en lengre pause og skulle denne kvelden finne ut hva Takras-spill egentlig var.

Takras hadde tatt med seg Sheriffen av Nottingham. Saulius trodde han skulle spille noe taktisk og gjerne litt Worker Placement, men oppdaget kjapt at han måtte justere litt på planene sine. Her gjaldt det og lyge og lure Sheriffen for å prøve å få mest mulig varer inn i Nottingham. Sheriffrollen gikk 2 runder rundt bordet, så alle fikk prøvd seg. I tillegg hadde selvsagt Takras alle utvidelsene til spillet, noe som gjorde spillet bedre i mine øyne. 1F8DBE95-90FF-4C5D-B387-312422782B9FRundt bordet fantes noen notoriske løgnere i Vegard og Takras Sr.  Takras Jr. snakket alt for sant første runde for så å lyve og lure hele runde 2. Det var en skikkelig vinnertaktikk, som hadde fungert om det ikke hadde vært for at Sveinmain prøvde taktikken med å snakke sant i perioder, får så å lyve når han så mest troskyldig ut. Sveinmain vant foran Takras jr., med Saulius, Vegard og Takras Sr. på de neste plassene.

Sheriffen av Nottingham, kanskje mer en lek enn et spill, men likevel en god en. Spilte både med Merrymen-utvidelsen og lovkort-utvidelsen. Spesielt den siste hevet kvaliteten på spillet og gjør at det vipper opp et hakk på scoren min. 7,5 av 10. 90EF8219-B4FA-4336-AA39-15C0B001EE0FTakras Sr og Jr takket av, mens Sveinmain fant frem Black out Hong Kong(BOHK) av Alexander Pfister – mannen bak PG suksesser som Mombasa og Great Western Trail. Ville Black out fungere like bra?

I BOHK har strømmen gått i Hong Kong, og hele byen ligger nede. Spillerne består av hvert sitt lag som skal skaffe ressurser og frakte disse rundt i byen på jakt etter poeng i form av kort, oppdrag og speiding. Her skal ressurser hentes inn, hente folk fra hospitalet, kort kjøpes for ressurser, en skal speide i mørke deler som sender folk til hospitalet, en skal skaffe penger for å kjøpe nye kort og få innflytelse i byen. Mye å tenke på og alltid litt kaos til å begynne med. F9246981-2ADA-44FC-9E4F-970365AD0E07Vegard var den som kom desidert best ut. Han klarte å frigi en 4. kortplass og hadde mye innflytelse i byen. Saulius som virkelig hadde fått noe mer enn Sheriffer å tenke på tok sin tid på kloke trekk, mens Sveinmain prøvde sutretaktikken over hvor dårlig det gikk. Og det virket selvsagt. Når sluttscoringen skulle telles føk han forbi Vegard på grunn av verdien av sine eksperter, mens Saulius kom like bak Vegard på 3. plass.

Black Out Hong Kong var meget bra, og fult på høyde med de andre Pfisterspillene. Synes også temaet var bra, og en følte en sprang rundt i byen, skaffet ressurser og prøvde å ha en god plan. BOHK bør testes ut av alle Pfisterfans, du blir ikke skuffet. 9,5 av 10! Men kjøp sleves – da svarte kort fort blir slitt…

02697529-641B-4C03-9573-CC1B18B25CC2
Skal du vinne i Vegard Vegas må du være Vegas born!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: