Elsk og hat kveld i PG!

Seks – ikke grader i Grotten, men ute – og akkurat en for mye til å teste Jorvik som Kjell Henrik hadde forberedt til kvelden. En annen Kjell – Kjell Arne var debutant for kvelden. Kjell Henrik hadde et annet kort i ermet, Mafia De Cuba. Et spill som ser ut som et pengeskrinet på et oljebasert firma for tiden, kun med knapper og glansbilder i. Men her var det 15 diamanter og 3 mynter som mafiabossen skulle sende rundt bordet. Så skulle spillerne etter tur, forsyne seg enten med diamanter eller myntene som var karakterer i spillet. Så når mafiabossen igjen fikk skrinet sitt skulle han finne ut hvem som hadde tatt hva. Ikke lett, men Kjell Henrik prøvde, men bommet. Så gjorde Peter, neste gang og så var alle fornøyde med at spillet var over.

image
Peter blir overrasket over hvor lite det er i skattekisten når den har vært en runde rundt bordet:-)

Mafia De Cuba fungerer sikkert godt med den rette gjengen og med flere enn 6 spillere, da spillet går fra 6-12 stk…

image
Førstereisgutt Kjell Arne fikk virkelig prøvd seg på bøljan den blå!

6 stk og god stemning til tross for at det var litt småkaldt i Grotten denne kvelden. Sveinmain fant frem en gammel klassiker fra 1993 – Rette sich wer kann også kjent som Lifeboats. Her skal vi alle gå ombord i båtene, og seile mot land på den andre siden av brettet. Hver runde er det en båt som går lekk, en båt som flyttes og en fra hver båt som hopper i havet og bytter båt. Alt foregår etter avstemningsmetoden og alle stemmer samtidig på hvilken båt som får lekasjen. Så stemmes det hvem som må hoppe på sjøen. Alle har 3 kapteiner som kan hvis de brukes alene overstyre avstemningsresultatet.

image
Saulius finregner på hvem som har vunnet, og Peter hvem som har tapt…

Spillets høydepunkt kom tidlig da Kjell Henrik og Saulius hadde hver sin gang tvunget båten de begge satt med mange menn i frem 2 ganger. 3 av oss andre spillerne spilte kapteinen – mens Kjell Henrik og Saulius stemte sin båt frem og dermed fikk de flertall og kom i land. Flere båter kom i land, og til slutt ble det mer og mer panikk i de bakre rekker. Får en båt mer lekkasjer enn det er menn i båten så synker den, og dermed ble det mye katastrofer på slutten. Etter en drøy time hadde Høgsfjordferga fått en ny fergeforkjemper – Saulius. 1. Saulius 24p, 2. Pift 22p, 3. Kjell Arne 18 p, 4. Kjell Henrik 18 p, 5. Sveinmain 16 p, 6. Peter 11 poeng.

image
Ikke alle kom seg til land denne kvelden…

Rette sich wer kann ble både elsket og hatet. 2 gav 8,2 gav 6 og 2 gav 4 i score på en skala til 10. Selv synes jeg spillet skaper god stemning og er et morsomt supplement i spillsamlingen.

image
TransEuropa – kjapt lett og spennende!

Kjell Henrik ville hjem, men Sveinmain lokket med Trans Europa – som vi alltid har spilt slik at det slutter når førstemann er ferdig. Men Peter ville det annerledes, at en skulle spille runden ut så alle hadde like mange trekk. Etter mye diskusjon ble det slik denne gangen – med dertil økt spilletid! Sveinmain vant 2 runder, Kjell Arne en, og Saulius en. Dermed kjørte Pift av sporet og Sveinmain vant knepent denne gangen. En kjekk avslutter på en trivelig kveld. Eller…

image
Yinsh – beste spill så langt i Gipf-serien som nå har kommet i ny utgave. Fantastisk 2mannsspill både å spille og å se til!

Peter ville det litt annerledes, da Pift flyktet hjem i frykt for et tremannsspill. Yinsh kom på bordet. Ville PGs abstraktknug Peter mestre dette spillet også? Reglene er lette, mens spillet er vanskelig å mestre. Førstemann til 3, og Sveinmain ledet 1-0 og 2-1, men Peter kom tilbake på 2-2. Så var det rein finale og Peter overså at Sveinmain kunne vinne. Så fort, så gjort! Sveinmain vant og kunne gå inn og varme leggene sine, mens Peter måtte kjøre slukøret hjem. Satser på bedre temperatur og full Grotte igjen neste mandag.

image
Da var det bare å seile hjem etter en kjekk og innholdsrik kveld!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: