Gamle klassiere skinner igjen!

7 spillere hadde møtt opp for å spille gamle klassikere som igjen skulle skinne i full prakt. Noen i gammel drakt, mens andre i ny forkledning.

Første spill ut var Diamant – først laget i 2005. PG har allerede slitt ut et eksemplar av spillet, så når en ny utgave fra Iello kom på markedet, kjørte Sveinmain i ens ærend ut og kjøpte 2 spill til klubben. Denne oppgraderte versonen av dette «push your luck» spillet har lokk på kistene, så ingen kan se hvor mange diamanter du har, samt har Relict kort, som gir 5 eller 10 diamanter hvis du alene springer ut av grotten. Ellers er det spillet likt! Vi spilte 2 runder av dette spillet. Første runde fikk Sveinmain en tidlig ledelse, og kjørte kyllingstrategien – stikke først hver eneste gang etterpå, og med det sikret seieren.

image
Mindre boks – større spill! En vakker nyutgivelse av Diamant!

Runde 2 ble jevnere. Roger spilte klokt, mens Peter etter 9 forsøk endelig klarte å være alene igjen i gruva, når alle andre var ute i teltene sine. Han fikk opp 13 diamanter, og tok de og stakk så feig han var. Alltid moro å se hva han gikk glipp av da etterpå – mange diamanter, og seieren. Dermed vant Roger overlegent!

Diamant er alltid gøy, og tar passe kort tid. Perfekt spill å åpne med når en venter på andre spillere, så også i dag. Lett for andre å bli med selv om en er godt i gang!

image
Peter og Kjell Henrik gav seg aldri, og endte som regel opp med ei tom kiste uten diamanter…

Skulle vi dele oss, eller skulle vi spille 7 stk. Stemningen var god, så hvorfor ikke spille nok en gammel klassiker – Citadels fra år 2000. 7 stk er fullt bord på orginalen uten utvidelsesroller og annet stasj. Et av de første skikkelige spill med rollevelging. 8 ulike roller inkludert tyv og snikmorder som krydrer det hele skal gjøre det best mulig for å bygge 8 bydeler(citadels) som er mest verdt. Alle velger hver sin rolle og så begynner en med snikmorderen som dreper en av de andre. Deretter tyven som stjeler fra en av de andre rollene.

image
Egensnekret handout hjelper når en skal sette seg inn i de ulike rollene!

Mye moro allerede etter at 2 kort er spilt, og stemningen er satt. Noen hadde en tendens til å dø mer enn andre. Sveinmain ble drept, så drept og så drept igjen, nesten uansett hvilken rolle han valgte – eller Konge eller Merchant som det heter… Han ble kanskje litt for forutsigbar og la seg på sofaen i perioder for å klarne hjernen mellom slagene. Kjell Henrik var ofte Warlord, og holdt de andre nede mens han selv bygde seg opp og opp. Det ble vedtatt å spille til 7 bygninger istedet for 8. Saulius var ute å luftet seg da det ble bestemt og ble litt lang i maska da han ikke kunne ødelegge Kjell Henriks bygninger da han plutselig var ferdigbygd. 1. Kjell Henrik 26 poeng, 2. Roger 15 poeng, 3. Peter 13 poeng, 3. Saulius 13 poeng, 5. Robert og Sveinmain 12 poeng, 7. Pift 10 poeng.

image
Ikke noe brett i Citadels, men likevel et meget godt kortspill med brikker som drops!

Et morsomt gjensyn med Citadels, et 17 år gammelt spill som fortsatt skinner. 8 av 10 i snitt på 7 spillere må være godkjent, og ikke dumt å avslutte med 7 byer. Da sparer en fort en halvtime i spilletid!

Roger og Kjell Henrik hadde vunnet nok, så de gikk hjem. Tilbake satt 5 stk, som skulle begynne på kveldens yngste klassiker – Dice Town – fra 2009. Her skal en kaste 5 pokerterninger med symboler fra 9 og opp til ess, og samle på ulike valører som gir ulike fordeler. Noen gir gull, andre penger, fordelskort og poeng. Hvis du ikke blir sheriff da med flest konger og bestemmer utfalle av de andre duellene som ender uavgjort, eller velger de slue damene som stjeler kort fra andre.  Det ble mye hard risting og terningene fikk kjørt seg. Med 5 spillere blir det ingen lette dueller. God stemning og mye sukk og stønn underveis, vitner om et godt spill full av følelser. Kun et poeng skilte når Dice Town stengte da gullgruva gikk tom, og det ble Robert som kunne ri inn i solnedgangen denne kvelden. 1. Robert 31, 2. Saulius 30, 3. Peter 25, 4. Pift 14, 5. Sveinmain 14.

image
Robert kjørte pengestrategien, og prøvde å kontrollere alle pengene i spillet. Men holdt det til seier?

7,8 i snitt – sier at Dice Town fungerer godt med full besetning. Litt lang spilletid i forhold til dybde, men likevel god stemning og en god opplevelse for alle.

Vi avsluttet i 24 tiden, dvs. innen rimelig tid denne mandagen. Derfor slapp en å ri inn i soloppgangen på Jørpeland og alle fikk seg forhåpentligvis en god natts søvn istedet.

image
This town aint big enough for all of us – Dice Town!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: