Ribbe og pinnekjøtt – tunge spill i PG

imageGodt nytt år alle sammen! Det var 2. januar, og den første snøen hadde lagt seg over Jørpeland. Mange hadde underskudd på spilling etter ei mager jul, og dermed dukket hele 6 spillere opp denne kvelden, inkl. Pift som er allergisk mot 3 manns-spill. Dermed ble det litt prating og diskusjon 6 stk vs. 3+3 helt til Kjell Henrik tok frem Great Western Trail fra sekken. Og når Robert i tillegg hadde bedt Peter forberede Alchemist, så ble det 3 på hvert spill.image Peter, Ottar og Robert satte i gang å punche Alchemist, og det tar litt tid selv med 3 spillere. Mens Kjell Henrik prøvde å forklare GWT på enkleste mulige måte til Sveinmain og Pift. En liten time senere var vi klare til å starte på begge spill ca samtidig. Det ble trangt til så store spill på ett bord, men med litt lirking og luring klarte vi det.

image
Ottar fornøyd med sin potion, mens Robban har gått i tenkemodus!

Alchemist-gutta måtte frem med mobiler for å få optimalt utbytte av spillet, uten at noen ble fristet til å lese nyheter, sjekke været og andre ting mens de allerede var inne i den digitale verden. De koblet kjapt over til analogt igjen, og spilte videre. Litt brøling og Peter hadde gjort en kjempetabbe. Ville han ende i LIMBO? Dvs. ikke komme videre i det hele tatt, men fanget i spillet. Det hørtes ut som om det ordnet seg, men likevel havnet han et godt stykke bak de andre to som kjempet om seieren. Vet ikke hva Peter gjorde feil, men han kommer nok hardt og brutalt tilbake neste gang Alchemist havner på bordet.

image
Ikke mye ledig plass igjen på bordet med 2 tungvekterspill på plass.

På Great Western Trail bordet skulle vi alle bringe kveg til Kansas City og innkassere penger og poeng. Underveis kunne en selge, oppdatere eller få sitt lokomotiv som skulle frakte kveget vekk flyttet lengre frem på toglinja. Det var mange veier til Rom i dette spillet, men likevel føltes spillet naturlig oppbygd, og ikke en gedigen poengsalat. Hvor fort skulle en gå til Kansas City? Går en for mange ganger kan en bli straffet fordi en kun kan levere max en gang til hver by. Går en for tregt, får en ikke levert til alle byene og mister poeng. Mye mye mer er det også å tenke på, men likevel var det ikke kaotisk. Spillet gikk kjapt til å begynne med, men etterhvert tok rundene litt lengre og lengre tid, da mulighetene ble flere. Etter 3,5 timer med kvegdrift var vi endelig ved målet. Hvem vant? Det var poeng på byer, kveg, bygg, togbrikker +++. Sveinmain var nok favoritten til å vinne, og innfridde denne gangen med 117 poeng. 2. Kjell Henrik 80, 3. Pift 68.

Great Western Trail var en utrolig kjekk opplevelse laget av Alexander Pfister, som også har laget mange gode spill siste årene. Dette er et MUST BUY for meg, koste hva det koste vil. Kveg er gøy!

image
Multitasking

Samtidig som GWT var over, ble Alchemistgutta ferdig de også(1. Robert 37, 2. Ottar 33, 3. Peter 14), alle mette etter en god porsjon spill denne 2. nyttårsdag. Det var som å spise Pinnekjøtt og Ribbe, til du nesten sprekker – bortsett fra med brettspill da, som gir den gode følelsen etterpå – helt til neste mandag:-) Forsynt av gode spill kunne vi legge oss, vri hodene en time eller 2 til en våknet alt for trøtt igjen neste morgen, men det er alltid verdt det!

image
Peter i kjent positur, men halvveis-sittende denne gangen…

En kommentar til «Ribbe og pinnekjøtt – tunge spill i PG»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: